Τρεις επιχειρηματίες οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια για τη μη απόδοση ΦΠΑ

Τρεις επιχειρηματίες οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια για τη μη απόδοση ΦΠΑ

Τρεις επιχειρηματίες οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια για τη μη απόδοση ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 838 ΦΟΡΕΣ

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκαν άλλοι τρεις επιχειρηματίες χθες, κατηγορούμενοι για μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Πρόκειται για έναν πατέρα με τον γιο του που έχουν ομόρρυθμη εταιρεία και έναν 85χρονο υπεύθυνο ξενοδοχειακής επιχείρησης οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας με τον γιο διαθέτουν μία οικογενειακή επιχείρηση (ομόρρυθμη εταιρεία) και κατηγορούνται ότι δεν έχουν καταβάλλει ως Φ.Π.Α. το ποσό των 180 χιλ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Στέλιο Κιουρτζή προσήχθησαν χθες στην ανακρίτρια Ρόδου και δήλωσαν ότι το χρέος αυτό δημιουργήθηκε το 2009, όπου εξαιτίας της κρίσης μόνο τον πρώτο μήνα του έτους οι οφειλές των πελατών προς την εταιρείας τους ανήλθαν τις 200.000 ευρώ και όλο το χρόνο τις 800.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου αδυνατούσαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, κάτι που θα γίνει άμεσα αφού ήδη έχουν εκποιηθεί δύο ακίνητα της οικογένειας και τα χρήματα προνομιακά θα τα πάρει το δημόσιο. Για το υπόλοιπο ποσό που απομένει θα γίνει ρύθμιση.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά 85χρονο υπεύθυνο ξενοδοχειακής μονάδας ο οποίος φέρεται να οφείλει ποσό 90.000 ευρώ προς το δημόσιο (Φ.Π.Α.) και χθες έδωσε εξηγήσεις στην ανακρίτρια Ρόδου, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Παναγιώτη Καρύδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 85χρονος εξήγησε πως το ποσό αυτό έχει αποπληρωθεί καθώς έχει γίνει ρύθμιση και απομένει ένα μικρό ποσό της τάξης των 15.000 ευρώ.
Και οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι άνευ όρων.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους