Συνελήφθησαν τα εγγόνια για τη δολοφονία της 69χρονης

Συνελήφθησαν τα εγγόνια για τη δολοφονία της 69χρονης

Συνελήφθησαν τα εγγόνια για τη δολοφονία της 69χρονης

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2274 ΦΟΡΕΣ

Ασκήθηκαν εναντίον τους διώξεις και οδηγούνται σήμερα στην ανακρίτρια

Τα 100 ευρώ και μία τηλεόραση φέρονται να ήταν η αφορμή για τον θανάσιμο τραυματισμό της 69χρονης Ουρανίας Γερολύμου, μέσα στο σπίτι της στ’ Ασγούρου στη Ρόδο.

Οι έρευνες των αστυνομικών και διωκτικών αρχών της περιοχής μας φέρουν ως δράστες την 29χρονη εγγονή της με την οποία διέμεναν σε διπλανά σπίτια, αλλά και τον 26χρονο εγγονό και αδελφό της πρώτης κατηγορουμένης!
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αργά χθες το απόγευμα, οπότε και οι δύο εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κυριακής Κλιάμπα για να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις, δεν είχαν ομολογήσει την πράξη τους. Αντίθετα και οι δύο συνέχιζαν να επιρρίπτουν την «ευθύνη» του φονικού της γιαγιάς τους, ο ένας στον άλλον!

Συνελήφθησαν τα εγγόνια για τη δολοφονία της 69χρονης

Συγκεκριμένα στην κατάθεση που έδωσε ο 26χρονος προανακριτικά, φέρεται να δηλώνει ότι ουδεμία σχέση έχει με τον θάνατο της ηλικιωμένης γυναίκας και πως αυτός έγινε τυχαία όπως τουλάχιστον του εκμυστηρεύθηκε η αδελφή του!

Ο ίδιος δε τονίζει ότι η μόνη του εμπλοκή έχει να κάνει με την τηλεόραση που πήρε, μετά από έντονες πιέσεις της αδελφής του για να την «ξεφορτωθεί».

Η 29χρονη από την πλευρά της δηλώνει ότι η γιαγιά της ήταν το αποκούμπι της και πως όλα τα έκανε ο αδελφός της χωρίς η ίδια να αντιληφθεί το παραμικρό!

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται και δύο άλλοι νεαροί ηλικίας 23 και 21 ετών οι οποίοι φέρονται να πήραν διαδοχικά την τηλεόραση έναντι χρηματικού ποσού.

«Δεν ήξερα για τον θάνατο της γιαγιάς μου το έμαθα από τους αστυνομικούς»
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» ο 26χρονος αρχικά εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς φέρεται να αποδέχτηκε ότι εκείνος είχε χτυπήσει την ηλικιωμένη γυναίκα, σε μία προσπάθεια όπως είπε, να «καλύψει» την αδελφή του. Όμως τελικά στην πορεία άρχισε να εξιστορεί τα όσα κατά την δική του άποψη έγιναν.
Συνελήφθησαν τα εγγόνια για τη δολοφονία της 69χρονης
Ο 26χρονος είπε πως μετέβη στο σπίτι όπου διέμενε η αδελφή του το βράδυ της Δευτέρας 3 Νοεμβρίου προκειμένου να την νοιαστεί, κάτι που έκανε τακτικά. Εκείνη, είπε, βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση και τον πίεζε συνεχώς να «ξεφορτωθεί» την τηλεόραση!

Μάλιστα δήλωσε ότι του είπε πως την είχε αφήσει στην άκρη του χωραφιού κάτω από μία λαμαρίνα. Στην κουβέντα που έγινε, ο 26χρονος δήλωσε πως η αδελφή του, του εξομολογήθηκε πως η γιαγιά τους ήταν λιπόθυμη.

Όπως του είπε είχε πάει νωρίτερα σπίτι της για να πάρει 100 ευρώ μέσα από το πορτοφολάκι της. Τότε η 69χρονη ξύπνησε ακούγοντας θόρυβο και προσπάθησε να σηκωθεί επάνω.

Η 29χρονη – δηλώνει ο αδελφός της- πανικοβλήθηκε και τότε φέρεται να την έσπρωξε με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη γυναίκα να πέσει με το πρόσωπο επάνω στο σίδερο του κρεβατιού και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο ίδιος είπε πως η αδελφή του βρισκόταν σε κατάσταση πανικού και του έλεγε συνέχεια να πάρει την τηλεόραση, ποτέ όμως δεν του είπε πως η 69χρονη ήταν νεκρή αλλά ότι είχε λιποθυμήσει.

Λίγη ώρα μετά ο 26χρονος επικοινώνησε με έναν φίλο του ο οποίος ήρθε με το αυτοκίνητό του και πήραν την συσκευή, ενώ ο ίδιος επέστρεψε στο σπίτι της αδελφής του δύο ώρες αργότερα περίπου στις 11 το βράδυ όπου και έπαιξαν χαρτιά μαζί τον φίλο του, την αδελφή του και την κοπέλα του.

Ο 26χρονος έφυγε για να πάει στη δουλειά του περίπου μιάμιση ώρα αργότερα και επέστρεψε και πάλι στις 2 τα ξημερώματα μαζί με την κοπέλα του και κάθισαν στο σπίτι της αδελφής του μέχρι τις 4 το πρωί.

Ο ίδιος τονίζει πως μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί οπότε και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου δεν γνώριζε ότι η γιαγιά του είχε πεθάνει και πως αυτό το πληροφορήθηκε πολύ αργότερα από τους αστυνομικούς!

Ο 26χρονος είπε επίσης πως με την ηλικιωμένη δεν διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις γι’ αυτό και είχε αρκετούς μήνες να την επισκεφθεί στο σπίτι της, όμως μερικές φορές την έβλεπε όταν εκείνη βρισκόταν έξω κατά τις επισκέψεις που έκανε στην αδελφή του.

Ζούσαν στο ίδιο σπίτι
Σύμφωνα με πληροφορίες, εγγονή και γιαγιά ζούσαν κάτω από την ίδια στέγη για αρκετό διάστημα εξαιτίας και της επιβαρυμένης υγείας της ηλικιωμένης γυναίκας.

Όταν εκείνη άρχισε να συνέρχεται και πριν μερικούς μήνες η 69χρονη με την βοήθεια του γιου της μετακόμισε στο δικό της μικρό σπιτάκι, δίπλα από αυτό (του γιου της) όπου συνέχιζε να διαμένει η 29χρονη εγγονή της.

Φτωχή οικογένεια, οι δύο γυναίκες έδειχναν να στηρίζονται η μία στην άλλη, όπως αναφέρουν και οι γείτονες, τονίζοντας πως η 29χρονη φρόντιζε όσο μπορούσε την ηλικιωμένη γυναίκα.
Συνελήφθησαν τα εγγόνια για τη δολοφονία της 69χρονης
Από την άλλη πλευρά, ο 26χρονος φέρεται να μην έχει την ίδια άποψη και να αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια είχαν αρκετούς καβγάδες αφού η 69χρονη δεν έδινε χρήματα όπως παλαιότερα στην εγγονή της, καθώς αυτά τα έστελνε στην κόρη της (μητέρα της 29χρονης) που είναι στη φυλακή.

Το γεγονός αυτό φέρεται να δημιουργούσε εντάσεις καθώς όπως φέρεται να δήλωσε η 29χρονη στον αδελφό της έκανε χρήση ουσιών.

«Γιατί να την σκοτώσω αφού εκείνη με συντηρούσε»;
Ωστόσο η αδελφή κάθε άλλο παρά συμφωνεί με τους ισχυρισμούς του 26χρονου και δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τον θάνατο της γιαγιάς της, κρατώντας σιωπηλή στάση.

«Εγώ κοιμόμουν, εκείνοι ήρθαν για να παίξουμε μπιρίμπα, μου σκότωσαν την γιαγιά, πήραν την τηλεόραση και έφυγαν» δήλωσε χθες η 29χρονη προσθέτοντας «δεν είχα κανένα λόγο να την σκοτώσω. Εγώ είμαι πεντάρφανη, εκείνη με συντηρούσε.

Γιατί να το κάνω που δεν έχω στον ήλιο μοίρα»!

Η αναπαράσταση
Χθες το μεσημέρι παρουσία εισαγγελικού λειτουργού ο 26χρονος μεταφέρθηκε στο σπίτι όπου βρήκε τραγικό θάνατο η Ουρανία Γερολύμου, στα Ασγούρου, όπου και εξήγησε στους αστυνομικούς τι ακριβώς είχε κάνει και είχε συμβεί το μοιραίο εκείνο βράδυ της Δευτέρας.

Στην Εισαγγελέα
Χθες αργά το απόγευμα τα δύο αδέλφια προσήχθησαν ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κυριακής Κλιάμπα η οποία και άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους ληστεία από κοινού από την οποία προήλθε θάνατος και ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, ενώ τον 26χρονο βαραίνει και η κατηγορία της οπλοκατοχής.

Σε ότι αφορά τον 23χρονο και τον 21χρονο ασκήθηκαν σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι κρατούνται προκειμένου σήμερα το πρωί να προσαχθούν διαδοχικά ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν.

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια