Καταστράφηκε η πηγή στην Κυρά

Καταστράφηκε  η πηγή στην Κυρά

Καταστράφηκε η πηγή στην Κυρά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1076 ΦΟΡΕΣ

Στη Βορειοανατολική πλευρά της περιοχής της “Κυράς” βρισκόταν η μοναδική πηγή νερού της Νισύρου. Κι ήταν άγνωστη η προέλευση του νερού, αφού όπως είναι γνωστό, όλο το υπόλοιπο νησί είναι εντελώς άνυδρο.

Κι έλυνε το νερό αυτό πολλά προβλήματα, σε περιπτώσεις ανομβρίας και λειψυδρίας, που κάποτε αποτελούσε συνηθισμένο για το νησί μας, φαινόμενο, ενώ υπολογίζοντας στο νερό της Πηγής, επέλεξαν οι υπεύθυνοι τότε το μοναστήρι της “Κυράς”, για τη λειτουργία της μαθητικής κατασκήνωσης, στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.

Όσοι λοιπόν από τους παλιούς θυμούνται την εικόνα της Πηγής, ας φροντίσουν να τη διατηρήσουν, γιατί δεν πρόκειται να την ξαναδούν.

Σε κάποια έργα, μας είπαν, που κάποτε γίνονταν στην περιοχή, φρόντισε η μπουλντόζα να ρίξει τόνους χώματα και να εξαφανίσει κάθε ίχνος της. Αντί λοιπόν να διατηρηθεί και να αξιοποιηθεί η Πηγή ως ένα μοναδικό για το νησί φυσικό φαινόμενο, φρόντισαν κάποιοι να το εξαφανίσουν.

Κι απ’ ό,τι μας είπαν συμπατριώτες μας, εξίσου αγανακτισμένοι γι’ αυτό, χρειαζόταν εργασία, το πολύ-πολύ δύο ημερών, για να φύγουν τα χώματα και να ξαναβγεί η Πηγή στην επιφάνεια, όμως κανένας δεν νοιάστηκε. Κι έτσι “οι Θερμοπύλες” δέχτηκαν ακόμα ένα πλήγμα, απ’ αυτούς που ανέλαβαν να τις... φυλάνε!

(Από τα Νισυριακά Νέα)

Διαβάστε ακόμη

Δήμος Νισύρου: 76 χρόνια μετά, οι Παλαιστίνιοι ζουν ξανά δεύτερη Νάκμπα

Εντοπίστηκαν 44 αλλοδαποί στη Νίσυρο νωρίς το πρωί

Διανομή κατσικιών για το Πάσχα από τον δήμο της Νισύρου

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ζωντανή μετάδοση των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στη Νίσυρο

Ο δήμαρχος Νισύρου στις Βρυξέλλες σε συνάντηση του δικτύου "Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης - Building Europe with local councilors BELC"

Αναβίωσε στη Νίσυρο το έθιμο της «Καλαντήρας»

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών