Επίθεση στη Μίκα και... φλερτ με τον Μπενέτο

Επίθεση στη Μίκα και... φλερτ με τον Μπενέτο

Επίθεση στη Μίκα και... φλερτ με τον Μπενέτο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 722 ΦΟΡΕΣ

Από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένο

Τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.) για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας, ανέλυσε, χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από τη Ρόδο όπου βρέθηκε, ο Πρόεδρος του κόμματος, κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στις επαφές που είχε με εν δυνάμει υποψηφίους στα Δωδεκάνησα, ενώ έκανε και μία “καυστική” δήλωση για την κα Μίκα Ιατρίδη.

Ο κ. Καμμένος, πλαισιωμένος από τον εκπρόσωπο του κόμματος κ. Τέρενς Κουίκ και την πολιτευτή στα Δωδεκάνησα κα Αγγέλου, αναφέρθηκε στα παρακάτω ζητήματα:

Για το Κέντρο Κράτησης
Καταρχήν, είπε ότι χαίρεται που ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος ότι δεν μιλάει για Κέντρο υποδοχής αλλά για κάποια κρατητήρια τα οποία θα είναι προσωρινής παραμονής.

Ωστόσο, εξήγησε ότι για τους ίδιους, και τα κρατητήρια προσωρινής παραμονής θεωρούνται επικίνδυνα και απαράδεκτα, πρώτα απ’ όλα γιατί δεν μπορούν να παρέχουν τα στάνταρ τα οποία απαιτούν οι διεθνείς συνθήκες σε σχέση με την Υγεία των μεταναστών.

Όπως εξήγησε, οι μετανάστες αυτοί, ερχόμενοι σε επαφή με το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, δεν μπορούν να περάσουν εκείνες τις υγειονομικές εξετάσεις, για να δούμε εάν έχουν κάποια ασθένεια και αν χρειάζονται και κάποια ιατρική υποστήριξη, σε μία περίοδο που έχουμε και επιδημίες σε άλλες περιοχές του κόσμου που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες.

«Δεν μπορούμε, λοιπόν, να βάλουμε μία τέτοια υγειονομική βόμβα στη Ρόδο», είπε ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και ανέφερε ότι δεν συμφώνησε απόλυτα σ’ αυτό ο κ. Χατζημάρκος ενώ ο ίδιος του κατέθεσε και την εμπειρία του κατά την περίοδο 2007-2009 όταν ήταν στο τότε Υπουργείο Αιγαίου.

Δήλωσε, στη συνέχεια: «Θεωρώ ότι, άμεσα, θα πρέπει η κοινή γνώμη, οι θεσμικοί φορείς της Ρόδου να απαιτήσουν από το νέο Επίτροπο που είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Έλληνας Επίτροπος στη μετανάστευση, να βρεθεί ο τρόπος ώστε να μεταφέρονται εκείνοι που παράνομα περνούν τα σύνορα είτε, όπως προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες στη χώρα που ξεκινούν το ταξίδι, δηλαδή να πιεστεί η Τουρκία να εφαρμόσει το πρωτόκολλο επαναπροώθησης είτε να προωθούνται σε μέρη όπου μπορεί να υπάρχουν ιατρικές εξετάσεις και κατάλληλες συνθήκες φύλαξης γι’ αυτούς».

Για τις πολιτικές εξελίξεις
Σχετικά με τις πιθανές εκλογές και αν θα συμμετείχαν σε μία κυβέρνηση με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο κ. Καμμένος είπε ότι θέτουν κάποιες κόκκινες γραμμές για τα εθνικά θέματα τις οποίες δεν τις διαπραγματεύονται, όπως επίσης για τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον άρρηκτο δεσμό ορθοδοξίας και ελληνισμού, αυτά που έχουν να κάνουν με την εθνική κυριαρχία και την άμυνα της χώρας και τη διαχείριση του χρέους.

Όπως είπε, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί αυτές τις κόκκινες γραμμές, θα συνεργαστούν και θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει μία τέτοια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και γι’ αυτό απηύθυνε κάλεσμα σε όλες, όπως είπε, τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου σε ένα μέτωπο πατριωτικό στο συνέδριό τους που είναι την άλλη εβδομάδα με στόχο να δημιουργήσουν ένα ευρύ μέτωπο το οποίο θα εργαστεί για τη διάσωση της πατρίδας.

«Είμαστε έτοιμοι για εκλογές», είπε ο κ. Καμένος και δεν έκρυψε ότι, κατά την επίσκεψή του εδώ, είδε και καινούργιους εν δυνάμει υποψηφίους, εκτός από την κα Αγγέλου.

Υπονοούμενα για την αποχώρηση Ιατρίδη
Ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά, έκανε και μία “καυστική” δήλωση για την πρώην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. και ανεξάρτητη πλέον βουλευτή Δωδεκανήσου, κα Ιατρίδη. Είπε, συγκεκριμένα:

«Η αποχώρηση της κας Ιατρίδου έγινε χωρίς πολιτική αιτία. Η κα Ιατρίδου, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να γυρίσει στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Γι’ αυτό δεν την αφορά το προσκλητήριο που έχω κάνει γι’ αυτούς που έφυγαν έντιμα από τους ΑΝ.ΕΛ. Και αυτό ξεκαθαρίζω ότι γίνεται για ένα λόγο:

Η κα Ιατρίδου, ήταν μαζί μου την προηγουμένη των ευρωεκλογών στον Ταξιάρχη στη Σύμη και έλεγε ψέματα στο λαό της Δωδεκανήσου, ήταν μαζί μου στην Κάρπαθο, στον Ηλιάκη, την προηγούμενη μέρα πριν την αποχώρησή της ενώ είχε προσυμφωνήσει από το ταξίδι της στην Κύπρο που συναντήθηκε με τον κ. Νίκο Παπαδόπουλο και τον κ. Κυρανίδη, να αποχωρήσει από τους ΑΝ.ΕΛ. Για λόγους που εκείνη ξέρει και που πιστεύω θα αποδειχθούν».

Όσο για τις επαφές του εδώ, καταρχήν σημείωσε ότι είδε αρκετά πρόσωπα αφού το ψηφοδέλτιο βάσει των έξι εδρών της Δωδεκανήσου, θα πρέπει να έχει εννιά υποψηφίους πλέον αντί για επτά.

Επίσης, για τους ίδιους, οι υποψήφιοι θα πρέπει θα εκπροσωπούν όλες τις γεωγραφικές περιοχές του νομού και θέλουν νέους ανθρώπους με εντιμότητα, με συνέπεια και με κέφι, όπως είπε.

Ακόμη, ανέφερε ότι στο ψηφοδέλτιο θα έχουν παρουσία και τα άλλα κινήματα που θα συμμετέχουν στο μέτωπο και θα γίνουν γνωστά στο συνέδριο.

Η κατάρτιση του ψηφοδελτίου, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, θα γίνει με τη συμφωνία όλων, με προτάσεις των συντονιστικών επιτροπών και με αξιολόγηση των προτάσεων που θα έχουν από τα άλλα κινήματα.


ΦΛΕΡΤ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝΕΤΟ
Ερωτηθείς ειδικότερα για τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης που στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές, τον κ. Μπενέτο Σπύρου, ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. δεν έκρυψε τη συμπάθειά του δηλώνοντας:

«Ο κ. Μπενέτος είναι ο υποψήφιος που στηρίξαμε ως Περιφερειάρχης αλλά είναι και ένας πολίτης-πολιτικός και άνθρωπος της Τ.Α. τον οποίο αγαπώ και σέβομαι πάρα πολύ, παρ’ ότι προερχόμαστε από διαφορετικούς χώρους και θεωρώ ότι είναι παράδειγμα για την Τ.Α.».

Όπως έκανε γνωστό, συναντήθηκε μαζί του και θα συναντιέται μαζί του συζητώντας για όλα τα θέματα της Δωδεκανήσου. «Εάν ο ίδιος αποφασίσει να μεταπηδήσει στην Κεντρική πολιτική σκηνή, θα αποτελεί τιμή για μας», είπε, αναφέροντας ωστόσο ότι δεν το συζήτησε μαζί του αυτό διότι, απ’ ό,τι γνωρίζει, είναι φανατικός της Αυτοδιοίκησης.

Ο ίδιος πιστεύει ότι θα ήταν και ένας εξαιρετικός βουλευτής, ωστόσο είναι κάτι το οποίο εκείνος μέχρι τώρα ο κ. Σπύρου δεν το συζητάει.

Για τον ΦΠΑ
Όσον αφορά σε μία ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στην περιοχή μας, ο κ. Καμμένος είπε ότι προσπαθούν να καταργήσουν αυτό που προβλέπει το άρθρο 101 του Συντάγματος για τη νησιωτικότητα, διότι θέλουν τα νησιά να είναι εγκαταλελειμμένες περιοχές που θα κάνουν τις δικές τους επενδύσεις και να τα μετατρέψουν σε ένα…γηροκομείο ευρωπαίων συνταξιούχων!

Δήλωσε, στη συνέχεια, ότι είναι αντισυνταγματικό το να ανατραπεί το χαμηλό ΦΠΑ και η δική τους πρότασή είναι ότι όχι απλώς δεν πρέπει να γίνει αυτό αλλά θα πρέπει και στα θέματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, σε όλα τα τουριστικά προϊόντα, να υπάρχει ένα ΦΠΑ της τάξεως του 5% σαν πλαφόν, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Θέλησε, τέλος, να εκφράσει τη στήριξή του στους περιφερειακούς σταθμούς διότι, όπως είπε, η προσπάθεια που γίνεται μέσω της Digea, δηλαδή των ιδιοκτητών των μεγάλων ΜΜΕ να περάσουν σε βάσεις τα κανάλια κάθε περιοχής με οικονομική επιβάρυνση δυσβάσταχτη για τους μικρούς σταθμούς, θα οδηγήσει στη φίμωση ενώ συνεχάρη τους εργαζόμενους-απολυμένους παράνομα της ΕΡΑ Ρόδου για την υπομονή που κάνουν, δίχως να παίρνουν χρήματα, να κρατούν ανοιχτή τη φωνή.


ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, από τη Ρόδο για τις απειλές της τρόικας, τόνισε τα εξής:

«Σε αυτή τη χώρα που αποτελεί πλέον την εξαίρεση σε όλο τον κόσμο να διοικείται με e-mail της τρόικας, ο πρωθυπουργός για μία ακόμα φορά ανέτρεψε στη Βουλή δικό του νομοσχέδιο. Δεν τον πιστεύουν πλέον ούτε οι βουλευτές του, πρέπει να διευκολύνει με την παραίτησή του και τη διεξαγωγή εκλογών».

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»