Αρωματικά φυτά στο Φυτώριο της Ρόδου

Αρωματικά φυτά στο Φυτώριο της Ρόδου

Αρωματικά φυτά στο Φυτώριο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 980 ΦΟΡΕΣ

Την παραγωγή αρωματικών φυτών ζήτησε από το φυτώριο της περιφέρειας η εταιρία μπαχαρικών του νησιού μας «Πανάγος Εμμ. Υιοί ΟΕ» προκειμένου να τα τυποποιήσει και να τα διαθέσει προς πώληση.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δ.σ. του Περιφερειακού Φυτωρίου Νοτίου Αιγαίου ΑΕ και αφορούσε συγκεκριμένα αίτημα για την παραγωγή φυτών ρίγανης, δεντρολίβανου και θυμαριού.

Σημειώνεται ότι το φυτώριο της περιφέρειας έχει τέτοια δυνατότητα στις εγκαταστάσεις του ενώ όπως δήλωσε στη «Ρ» ο πρόεδρός του περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Μπαριανάκης θα πρέπει οι δομές της περιφέρειας να παρέχουν βοήθεια στους ντόπιους παραγωγούς και επαγγελματίες στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό, αφού πλέον αποσκοπεί και στην εξωστρέφεια.

Μάλιστα τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζεται και στηρίζεται τόσο η τοπική αγορά όσο και η τοπική κοινωνία. Παράλληλα όμως επεσήμανε ότι το φυτώριο δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά στους επαγγελματίες της περιοχής μας.

Το αίτημα του ενδιαφερόμενου αφορά την παραγωγή 100.000 φυτών μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ετών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον και από άλλο επιχειρηματία ο οποίος όμως δεν έχει καταθέσει εγγράφως αίτημα.

Πάντως το δ.σ. ανέθεσε στο γεωπόνο του φυτωρίου Νίκο Ρένεση να συντάξει κείμενο προσφοράς μετά την κοστολόγηση που θα κάνει. Ο επιχειρηματίας θα αποφασίσει αν θα την κάνει δεκτή και αν θα συνεργαστεί τελικά με το φυτώριο της περιφέρειας.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη