Στην τελική ευθεία το θέμα των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς

Στην τελική ευθεία το θέμα των  αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς

Στην τελική ευθεία το θέμα των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 360 ΦΟΡΕΣ

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την αποζημίωση των πλημμυροπαθών της Ρόδου για τις οικοσκευές, η οποία, ως γνωστόν, έχει καθυστερήσει ένα χρόνο από τότε που έγιναν οι φονικές πλημμύρες, όπως ανακοίνωσε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο τελευταίος, στο στάδιο της ενημέρωσης, αναφέρθηκε στο θέμα, μιλώντας για τις δυσκολίες που συναντά κανείς στην Κεντρική Διοίκηση και είπε ότι μετά την έκδοση της απόφασης από τον Υφυπουργό κ. Κεγκέρολγου για το κονδύλι των 467 χιλιάδων ευρώ για την αποκατάσταση των οικοσκευών των πλημμυροπαθών, ενημέρωσε τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο και Οικονομικών κ. Σταϊκούρα ότι την έστειλε και προχωράει η διαδικασία.

Ωστόσο, επειδή υπήρξαν ανακατατάξεις στο Υπουργείο Εσωτερικών, έπρεπε να γίνει καινούργιο διαβιβαστικό το οποίο εστάλη προς έγκριση στον Επίτροπο. Μάλιστα, ενημέρωσε το Σώμα ότι η απόφασή του αναμενόταν από ώρα σε ώρα χθες, ενώ το ένταλμα έχει ήδη υπογραφεί. Οπότε μένει η τυπική απόφαση της αποδοχής από το δ.σ. για να μπει το ποσό στο λογαριασμό.
Στο θέμα αυτό, ο Αντιπρόεδρος του δ.σ. και εκπρόσωπος, χθες, της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του κ. Στράτου Καρίκη, κ. Σάκης Στάγκας, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τη μεγάλη καθυστέρηση και ανέφερε ότι προέκυψε ότι το ένα τρίτο των πλημμυροπαθών δεν δικαιούται την αποζημίωση των 586 ευρώ.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, εξέφρασε την έκπληξη του για το γεγονός ότι η απόφαση για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες δεν κοινοποιήθηκε στις δημοτικές κοινότητες, όπως ανέφερε ο κ. Στάγκας.

«Πικρόχολα σχόλια»
Πάντως, στην έναρξη της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος θέλησε να κάνει αναφορά σε κάποια «πικρόχολα σχόλια», όπως είπε, για τις αναφορές σχετικά με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις φονικές πλημμύρες, λέγοντας ότι όσα είχε υποχρέωση το δ.σ. να κάνει έγιναν και ότι στην τελευταία συνεδρίαση (σ.σ. την Κυριακή 23 Νοεμβρίου) πίεζε ο χρόνος αφού έπρεπε να αναχωρήσουν για Σύρο για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ.
Στη συνέχεια, θεώρησε υποχρέωσή του, όπως είπε, να πει ότι, τηρουμένων των αναλογιών, το δ.σ. είναι ο ναός της Δημοκρατίας για το νησί και εκεί γίνονται οι όποιες αντιπαραθέσεις.

Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός 2015
Ρεαλιστικό και βατό χαρακτήρισε ο δήμαρχος το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2015 και το νέο προϋπολογισμό (σ.σ. που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή), δεδομένης της χρονικής και οικονομικής συγκυρίας, των πόρων που διαθέτει η κεντρική εξουσία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φυσικά του Παρατηρητηρίου.
Πάντως, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η Δημοτική Αρχή θα διεκδικήσει πόρους και από τα τομεακά των Υπουργείων και από το ΕΣΠΑ και από ίδιους πόρους και δεν θα περιοριστεί στα ασφυκτικά πλαίσια που μπαίνουν από το Κράτος.

ΠΕΔ- Λιμάνια
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις αποφάσεις της πρώτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΠΕΔ για τη διατήρηση των Λιμενικών Ταμείων και των λιμανιών αλλά και στη διατήρηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.
Όπως είπε, εκείνο που προέκυψε είναι ότι οι Δήμαρχοι στηρίζουν τη σημερινή μορφή των Λιμενικών Ταμείων με βελτιώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Προσφορές στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου

Στην Πάτμο ο Γιώργος Νικητιάδης για την Ακολουθία του Νιπτήρος

Μ. Χατζηάμαλλος: Απαιτείται διάλογος και μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία

Στις «εσχατιές» του ανατολικού Αιγαίου ο Δένδιας: Πρωτομαγιά στα ακριτικά φυλάκια σε Φαρμακονήσι και Καλόλιμνο

Δράση προσφοράς και επίσκεψη καταρτιζομένων στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια οι διαδικασίες για την παραχώρηση στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου των δύο διαμερισμάτων στην Αθήνα

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τα αιτήματα των εργαζομένων στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου