Κανονισμός λειτουργίας για τη Μεσαιωνική πόλη

Κανονισμός λειτουργίας για τη Μεσαιωνική πόλη

Κανονισμός λειτουργίας για τη Μεσαιωνική πόλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 733 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, όπως επισημάνθηκε χθες

Κανονισμό λειτουργίας θα αποκτήσει η Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, ώστε κάτοικοι, επισκέπτες και επιχειρηματίες κάθε είδους να ζουν και να δραστηριοποιούνται χωρίς προβλήματα και διενέξεις μεταξύ τους.

Αυτό τουλάχιστον είναι το όραμα της δημοτικής αρχής, που σκοπεύει να βάλει μία τάξη στην περιοχή από την προσεχή χρονιά και πριν ακόμα ανοίξει η τουριστική περίοδος.

Η κατάσταση που επικρατεί και συνεχώς επιδεινώνεται με κυρίαρχο πρόβλημα την ηχορύπανση, αποτέλεσε θέμα συζήτησης στη δημοτική κοινότητα Ρόδου, που συνεδρίασε χτες παρουσία του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Κακούλη.

Παραβρέθηκαν επίσης και εκπρόσωποι από τον εμπορικό σύλλογο την ένωση ξενοδόχων το σωματείο εστιατόρων τα κέντρα διασκέδασης, την αστυνομία και φυσικά εκπρόσωποι των κατοίκων.

Το γενικό συμπέρασμα που προέκυψε ήταν ότι όλοι μοιράζονται την ίδια αγωνία, δηλαδή από τη μία να συνεχιστεί η χωρίς προβλήματα διαβίωση ντόπιων και ξένων στην Μεσαιωνική πόλη και από την άλλη να μη διακοπεί η δραστηριότητα κάθε μορφής διασκέδασης και εμπορικής δραστηριότητας.

Οι ισορροπίες όπως φάνηκε είναι λεπτές καθώς η… συγκατοίκηση όλων των χρηστών της χωρίς προβλήματα, αποδεικνύεται δύσκολη. Από πολλούς τέθηκε μάλιστα ως μονόδρομος η απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων ώστε να μη χρειάζεται να γίνεται καμία τέτοια συζήτηση.

Ο δήμαρχος της Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος που αναφέρθηκε στο θέμα, και ο οποίος κατέθεσε την πρόταση να ισχύσει ένας κανονισμός λειτουργίας στον οποία θα συναινέσουν όλοι, τόνισε ότι η εύρυθμη λειτουργία της Μεσαιωνικής πόλης θα συμβάλει στην ανάπτυξη υψηλού πολιτιστικού και βιοτικού επιπέδου, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα.

Ο δήμαρχος εξηγώντας στους παραβρισκόμενους τη σκέψη του είπε ότι μέσα από τη συνεργασία και τη διαβούλευση θα πρέπει να βγει ένας κανονισμός που θα επικυρωθεί από όλους και θα λειτουργεί δεσμευτικά προς όλους για την τήρησή του.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής πόλης Γιώργος Κακούλης, έκανε λόγο για μείζον θέμα και τόνισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι η απόφαση που θα παρθεί πρέπει να στηριχτεί με έργα και να μην μείνει στα λόγια γιατί αυτό δεν θα έχει κανένα νόημα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν καθένας την άποψή του, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Μίλτος Παγκάς, επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει μία ισορροπία στη Μεσαιωνική πόλη και η αρχή της προσπάθειας ξεκινά από τη συγκεκριμένη σύσκεψη.

Πάντως ένας προβληματισμός που επίσης τέθηκε ήταν πώς και από ποιόν θα γίνεται ο έλεγχος λειτουργίας κάθε επιχείρησης μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Ο κάτοικος θέλει να κοιμηθεί, οι τουρίστες να διασκεδάσουν και οι επιχειρήσεις να δουλέψουν, όπως επισημάνθηκε.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους θα καταλήξουν σε ένα σχέδιο κανονισμού το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έρθει για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο τον Ιανουάριο.

Ανακοίνωση δήμου
«Η εξεύρεση της χρυσής τομής σε ένα πρόγραμμα πενταετίας για την εύρυθμη λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης ήταν ο στόχος της συνεδρίασης της δημοτικής κοινότητας Ρόδου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι παρουσία του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου και εκπροσώπων και φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο συγκερασμός των απόψεων ώστε να βρεθεί η κοινή συνισταμένη χωρίς από τη μια να ζημιωθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και να μπουν κανόνες τόσο για το ωράριο λειτουργίας της μουσικής όσο και για την εν γένει λειτουργία των καταστηματαρχών και των κατοίκων.

Η συζήτηση διεξήχθη παρουσία επιχειρηματιών, εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, καθώς και των κατοίκων της Μεσαιωνικής Πόλης κι έγινε καταγραφή των απόψεων όλων των πλευρών προκειμένου στην πρώτη συνεδρίαση του Ιανουαρίου του 2015 να ψηφιστεί ο κανονισμός που θα διέπει τη λειτουργία της.
Δίνοντας το στίγμα ο πρόεδρος της Πόλεως Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς υπογράμμισε ότι πρέπει επιτέλους να μπουν οι όροι, να υπάρξει αυστηρότητα και να επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους επανειλημμένα δημιουργούν οχλήσεις.

Ο νέος κανονισμός θα περιλαμβάνει και τη χρήση κοινόχρηστων χώρων και ο σχεδιασμός θα είναι μακρόχρονος.

“Όπου χρειαστεί θα γίνουν τομές” ξεκαθάρισε ο δήμαρχος προσθέτοντας ότι η συζήτηση θα ανοίξει και για όλες τις άλλες περιοχές του νησιού με ανάλογη δραστηριότητα».

Διαβάστε ακόμη

Στη Σύμη ο Γ. Νικητιάδης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές 2024: «Οι πολίτες αποφασίζουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος»

Η διατήρηση των «ήρεμων νερών» το πρώτο θέμα στην ατζέντα Μητσοτάκη – Ερντογάν

Γ.Νικητιάδης : Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις ιατρών στο νοσοκομείο και στην ΚΕΔ Λέρου

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης