Με τα... λόγια προστατεύεται μόνο η Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου!

Με τα... λόγια προστατεύεται μόνο η Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου!

Με τα... λόγια προστατεύεται μόνο η Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου!

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 834 ΦΟΡΕΣ

Οι καθημερινές πρακτικές πολιτείας και πολιτών δείχνουν ασέβεια και αδιαφορία για το μνημείο

Ένα μνημείο που προστατεύεται μόνο με… τα λόγια έχει καταντήσει η Μεσαιωνική μας Πόλη, αφού σε τίποτα δεν θυμίζει Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το οποίο και θα έπρεπε φορείς αλλά και πολίτες να φυλάττουμε σαν κόρη οφθαλμού!
Αδιαφορώντας για το υπέροχο βοτσαλωτό μας, δεκάδες συμπολίτες μας σταθμεύουν καθημερινά
Αδιαφορώντας για το υπέροχο βοτσαλωτό μας, δεκάδες συμπολίτες μας σταθμεύουν καθημερινά

Ο φωτογραφικός φακός της «Ροδιακής» απαθανάτισε για μια ακόμη φορά την ασέβεια των συμπολιτών μας απέναντι στο Μνημείο Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, που αυτή τη φορά έχει να κάνει με τη διέλευση οχημάτων σε αυτό αλλά και το παρκάρισμα σχεδόν σε όλη τη Μεσαιωνική Πόλη.

Ανήμποροι να συνειδητοποιήσουν το πόσο σημαντική είναι για το νησί μας η ύπαρξη αυτού του «κοσμήματος», φροντίζουν καθημερινά με κάθε τρόπο να το φθείρουν και όχι να το προστατεύουν με αυτή την τακτική.
Η πλατεία Ιπποκράτους είναι καθημερινά γεμάτη από παράνομα σταθμευμένα οχήματα
Η πλατεία Ιπποκράτους είναι καθημερινά γεμάτη από παράνομα σταθμευμένα οχήματα

Θα πρέπει να σημειωθεί βέβαια, πως η διέλευση οχημάτων στην Παλιά Πόλη επιτρέπεται μόνο για τους μόνιμους κάτοικους, κάτι που φυσικά δεν τηρείται μιας και το χειμώνα δεν υπάρχει επιτήρηση ούτως ώστε να απαγορευτεί η είσοδος, γεγονός που τη μετατρέπει σε ξέφραγο αμπέλι!

Στην πλατεία Ιπποκράτους, στην οδό Σωκράτους, έξω από το Μουσείο, στην οδό Ιπποτών, πάνω στα πεζοδρόμια αλλά και στο υπέροχο βοτσαλωτό μας, σταθμεύουν καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας, επισφραγίζοντας την αδιαφορία που υπάρχει για το Μνημείο μας.


Αντίστοιχες εικόνες βέβαια αντικρίζουμε και κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, αφού η όποια αστυνόμευση ισχύει μέχρι τα ξημερώματα και όχι όλο το 24ωρο.
Η ανάγκη να παρθούν από τώρα μέτρα φύλαξης για τη Μεσαιωνική Πόλη, είναι πλέον επιτακτική, αφού σε ένα μνημείο που σχεδόν καταρρέει, έρχεται να προστεθεί και το παράνομο παρκάρισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το αδιαχώρητο βέβαια επικρατεί και τα Σαββατοκύριακα αφού, οι περισσότεροι συμπολίτες μας που επιλέγουν τη Μεσαιωνική Πόλη για τη διασκέδασή τους, σταθμεύουν τα οχήματα τους μέσα, γεγονός μάλιστα που εγκυμονεί κινδύνους αν σκεφτεί κανείς ότι στα στενά της κυκλοφορούν μαθητές και δεν είναι απίθανο να χτυπηθούν από (παράνομα) διερχόμενο αυτοκίνητο.

Αντίστοιχη όμως είναι και η κατάσταση που επικρατεί κατά τις πρωινές ώρες, αφού αρκετές είναι οι υπηρεσίες του δημοσίου αλλά και τράπεζες που στεγάζονται μέσα στη Μεσαιωνική Πόλη. Και φυσικά, ως «Ελληνάρες», δεν διανοούμαστε να παρκάρουμε λίγα μέτρα μακριά από τις υπηρεσίες, παρά μόνο το δυνατόν πιο κοντά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Έτσι λοιπόν όπως φαίνεται, στην κακομεταχείριση του Μνημείου μας από τα φορτηγά που εισέρχονται, αλλά και στην ασυδοσία που επικρατεί καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου από καταστηματάρχες νυχτερινών μαγαζιών, καφετεριών και καταστημάτων παντός είδους, έρχεται να προστεθεί και η παράνομη διέλευση αλλά και στάθμευση οχημάτων.


Τώρα είναι η καλύτερη περίοδος ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί ένας σωστός σχεδιασμός για την αστυνόμευση της Μεσαιωνικής Πόλης που θα ισχύει όλη τη διάρκεια του χρόνου, 24 ώρες το 24ωρο.

Οι δηλώσεις του αντιδημάρχου- υπεύθυνου για τη Μεσαιωνική Πόλη, κ. Γιώργου Κακούλη αναφορικά με τον κανονισμό που θα ισχύσει, πραγματοποιήθηκαν πριν από τρεις περίπου μήνες χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει υπάρξει κάποια προσπάθεια για υλοποίηση της ιδέας φύλαξής της, ούτε και κάποια ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα