Θα δικαστεί αντιεξουσιαστής για απόπειρα ληστείας σε τράπεζα

Θα δικαστεί αντιεξουσιαστής για απόπειρα ληστείας σε τράπεζα

Θα δικαστεί αντιεξουσιαστής για απόπειρα ληστείας σε τράπεζα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 564 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει τον επόμενο μήνα 32χρονος, γνώριμος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο οποίος το καλοκαίρι του 2012 διέπραξε ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάτμο, από όπου και αφαίρεσε το ποσό των 30.000 ευρώ!

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Ιούνιο του 2013 είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 32χρονος ο οποίος ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, είχε αναστατώσει το πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2009 όταν είχε παραδοθεί στην Αστυνομία και είχε υποστηρίξει ότι ήταν… ο δολοφόνος του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη, γεγονός όμως που δεν αποδείχθηκε ποτέ.
Ο ίδιος είχε καταδικαστεί για τον ξυλοδαρμό του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Χρήστου Πολυζωγόπουλου.

Σε ότι αφορά την ληστεία της Πάτμου, ο δράστης είχε μεταβεί στο νησί για διακοπές και διέμενε σε ξενοδοχείο της περιοχής. Στις 24 Ιουλίου 2012 το πρωί, ο 32χρονος εισέβαλε στην Εμπορική τράπεζα στο λιμάνι της Σκάλας Πάτμου και πήρε από την ταμία όλα τα χρήματα. Το σύνολο των χρημάτων από την πρώτη καταμέτρηση έδειξε ότι ήταν της τάξης των 30.000 ευρώ τουλάχιστον.

Βγαίνοντας από την τράπεζα κάποιοι κάτοικοι τον ακολούθησαν και αυτός του απείλησε με το όπλο (απομίμηση που κρατούσε) το οποίο όμως δεν βρέθηκε. Στη συνέχεια διέφυγε με το μοτοποδήλατό του και πήγε στο ξενοδοχείο όπου και συνελήφθη.

Κατά της καταδικαστικής απόφασης που είχε εκδοθεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ο 32χρονος άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις 14 Ιανουαρίου 2015.

ΓΝΩΡΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ο 32χρονος πιάστηκε για πρώτη φορά στις 31 Ιανουαρίου του 2006, για συμμετοχή στην άγρια επίθεση κατά του τότε προέδρου της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου. Ένα χρόνο μετά, τον Οκτώβριο του 2007, κατηγορήθηκε για τον εμπρησμό υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Ξάνθη.

Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους και ξαναοδηγήθηκε στη φυλακή στις 16 Μαΐου 2009. Αποφυλακίστηκε ένα μήνα αργότερα. Ταυτόχρονα όμως, άφησε αιχμές για τους συντρόφους του, λέγοντας ότι τον οδηγούν στο περιθώριο και πως δεν τον αποδέχονται όπως πριν, καθώς κάποιοι από το στενό κύκλο του τον παρουσίασαν να «συνεργάζεται» με την Ασφάλεια.

Ο 32χρονος στις 15 Σεπτεμβρίου του 2009, παραδόθηκε στον εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής Παπαγγελόπουλο, λέγοντας πως αυτός σκότωσε το 2004 τον ειδικό φρουρό Χαράλαμπο Αμανατίδη.

Πρόκειται για μια περίπτωση που εξετάστηκε με μεγάλο ενδιαφέρον από τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές, χωρίς ωστόσο να προκύψει ενοχή του ιδίου.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου