Μαθήματα ζωής από το ΕΚΑΒ στο κέντρο της Ρόδου (βίντεο)

Μαθήματα ζωής από το ΕΚΑΒ στο κέντρο της Ρόδου (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 468 ΦΟΡΕΣ

Στη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων τους

Με το σύνθηµα «μια εβδοµάδα µπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει µια ζωή», το ΕΚΑΒ διοργάνωσε τη «2η Πανελλήνια Εβδοµάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης».

Η εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, µε πιο πρόσφατο το τραγικό συµβάν του θανάτου των ∆. Βουρβαχάκη και Β. Κελαράκη στις 12 ∆εκεµβρίου 2012 στην Κρήτη.

Όλα ξεκίνησαν πριν 2 χρόνια μετά το θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης Ευάγγελου Κελαράκη.

Για το 2013 η «1η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης» έφερε το όνομα «Δημήτρης Βουρβαχάκης – Βαγγέλης Κελαράκης», ως ελάχιστη αναγνώριση της κοινωνικής προσφοράς των δύο πρόωρα χαμένων συναδέλφων και της ιδιαίτερης συμβολής τους στην εκπαίδευση και την πρόληψη.

Η «Πανελλήνια Εβδοµάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης» γίνεται με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων και την οικονομική υποστήριξη των σωματείων του ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ Ρόδου διοργάνωσε και στη Ρόδο εκδήλωση από την περασμένη Δευτέρα στην πλατεία Κύπρου από τις 10:00-13:00 όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να μάθουν για την Βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Επίσης συζητήθηκαν θέματα Πρώτων Βοηθειών και η σημασία της πρόληψης ατυχημάτων.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη