Διακόσιες και πλέον οικογένειες στηρίζει ο ΕΕΣ Παράρτημα Κω

Διακόσιες και πλέον οικογένειες στηρίζει ο ΕΕΣ Παράρτημα Κω

Διακόσιες και πλέον οικογένειες στηρίζει ο ΕΕΣ Παράρτημα Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 384 ΦΟΡΕΣ

Η ανεργία το σοβαρότερο πρόβλημα

Πολλαπλάσια από άλλες χρονιές είναι τα αιτήματα που δέχεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Παράρτημα Κω, από οικονομικά αδύναμους συμπατριώτες μας.

Διακόσιες και πλέον οικογένειες και πολίτες απευθύνονται στα μέλη του Ερυθρού Σταυρού ζητώντας κυρίως ιατρική περίθαλψη, φάρμακα, εισιτήρια για μετακίνησή τους στην Αθήνα προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις, αλλά και… εργασία.

«Η ανεργία είναι το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους περισσότερους συμπολίτες μας που επισκέπτονται μέλη μας» δήλωσε στην ΕΡΑ Ρόδου η πρόεδρος του Παραρτήματος του ΕΕΣ Ειρήνη Παναγιωτοπούλου.

«Τα προσφερόμενα από επιχειρηματίες και πολίτες είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμός, τρόφιμα, δεν καλύπτουν τις ανάγκες των συνανθρώπων μας οπότε εκ των πραγμάτων προμηθευόμαστε ακόμα και στρώματα και κουβέρτες από τα κεντρικά του ΕΕΣ» συμπλήρωσε η πρόεδρος.

Η κα Παναγιωτοπούλου αναφέρθηκε και σε άλλη μια δράση του παραρτήματος που αφορά στη μεσολάβηση για επανασύνδεση οικογενειών προσφύγων που φθάνουν στη Κω. «Είμαστε διαπιστευμένοι» εξήγησε, «να βοηθάμε όσους μετανάστες προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους.

Σχετικές ενημερωτικές αφίσες υπάρχουν στο χώρο του Νοσοκομείου, της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου».

Την απήχηση που έχει η συγκεκριμένη δράση και στη περιοχή μας αποδεικνύει το γεγονός ότι, σε μια μόνο μέρα ζητήθηκε να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους 17 πρόσφυγες!!!

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, η μέχρι σήμερα αδιαφορία όλων των δημοτικών αρχών να παραχωρήσουν ένα χώρο για τις ανάγκες του παραρτήματος τα μέλη του οποίου «επαιτούν» κατά διαστήματα ένα αποθηκευτικό χώρο από ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η σημερινή δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να κάνει πράξη τη παραχώρηση μιας στέγης.

Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει, θα προσθέταμε, βοηθώντας στο δύσκολο έργο και την ανεκτίμητη προσφορά των μελών του ΕΕΣ και των Σαμαρειτών σε εκατοντάδες συμπολίτες μας.


Ρεπορτάζ: Πίτσα Βερβέρογλου για την ΕΡΑ Ρόδου Δίκτυο Ν. Αιγαίου-Δωδεκάνησα

Διαβάστε ακόμη

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;