Στάθης Βλαχοδήμος: «Μας υπολογίζουν όλοι οι αντίπαλοι»

Στάθης Βλαχοδήμος: «Μας υπολογίζουν όλοι οι αντίπαλοι»

Στάθης Βλαχοδήμος: «Μας υπολογίζουν όλοι οι αντίπαλοι»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 430 ΦΟΡΕΣ

Για τη μέχρι τώρα επιτυχία των Αγίων Θεοδώρων στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής μίλησε στην «Ροδιακή» ο αρχηγός της ομάδας του Αρχαγγέλου

Από τους πιο έμπειρους αθλητές και αρχηγός φέτος στην ομάδα των Αγίων Θεοδώρων, ο Στάθης Βλαχοδήμος μίλησε στην «Ροδιακή» για την πορεία των νεοφώτιστων στη Γ’ εθνική, το σπουδαίο αποτέλεσμα στο Αιγάλεω, το κρίσιμο παιχνίδι με τον Πόλις Καλλιθέας αλλά και τη βοήθεια που προσφέρει ο φίλαθλος κόσμος.

«Η πορεία μας μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ καλή κι αξιόλογη, αποδίδουμε καλό μπάσκετ και όλοι μας οι αντίπαλοι μας υπολογίζουν πολύ είτε παίζουμε εντός είτε εκτός έδρας.

«Μας υπολογίζουν όλοι οι αντίπαλοι»

Προσωπικά, τα περίμενα κάπως έτσι τα πράγματα, την περίμενα αυτήν την πορεία γιατί μπορώ να αναγνωρίσω τις δυνατότητες αυτής της ομάδας και θεωρώ ότι μπορεί να πάει ακόμη καλύτερα».

Οι Άγιοι Θεόδωροι εμφανίστηκαν ως «άγνωστοι μεταξύ αγνώστων» κι όμως κατάφεραν στο ξεκίνημα της σεζόν να σημειώσουν ένα σερί νικών και να βρεθούν από νωρίς αρκετά μακριά από την «επικίνδυνη» ζώνη της βαθμολογίας.

«Στην αρχή πράγματι κάναμε κάποια πολύ καλά παιχνίδια που ήταν δύσκολα γιατί δεν ξέραμε και πολλά πράγματα για τις άλλες ομάδες. Βγήκε, όμως, στο παρκέ όλη η δουλειά που είχαμε κάνει στην προετοιμασία και γι’ αυτό κάναμε εκείνες τις νίκες.

Στη συνέχεια, κάναμε μία «κοιλιά», ήρθαν και οι τραυματισμοί ενώ σταθήκαμε και άτυχοι με κάποια αποτελέσματα όπως με το Διαγόρα Δρυοπιδέων στην έδρα μας, που ήταν με διαφορά το χειρότερο φετινό μας παιχνίδι, και με τον Κρόνο στην Αθήνα. Αν το είχαμε κερδίσει εκείνο το ματς, που θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει, τώρα θα μιλούσαμε αλλιώς και για μας και για τον Κρόνο, που όλοι ξέρουμε πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή (σ.σ. στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου, γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα μόλις την 11η αγωνιστική)».

Το 2014 έκλεισε για τους Αρχαγγελίτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: με εκτός έδρας νίκη και μάλιστα επί ενός αντιπάλου με κοινό στόχο. Στο Αιγάλεω, οι Άγιοι Θεόδωροι έκαναν μία από τις καλύτερές τους εμφανίσεις ενώ ο ίδιος ο Βλαχοδήμος ήταν μεταξύ των τριών κορυφαίων σε απόδοση στο παρκέ.

«Όλοι ξέραμε εκ των προτέρων πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι στο Αιγάλεω. Είχαμε δουλέψει πολύ όλη την εβδομάδα για να διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει τον ίδιο στόχο με μας, την παραμονή στην κατηγορία. Ξέραμε ότι είναι μία δύσκολη έδρα, αν και υποτίθεται ότι το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών (σ.σ. υπήρχε μεγαλύτερος αριθμός θεατών από τον επιτρεπόμενο), κι έπρεπε επί σαράντα λεπτά να δείξουμε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο και να εκτελέσουμε το πλάνο του προπονητή. Αυτό κάναμε και, μάλιστα, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και πιο εύκολα».

Μετά το διήμερο ρεπό τους, οι «Άγιοι» επιστρέφουν από αύριο στις προπονήσεις εν όψει του εντός έδρας αγώνα με τον Πόλις Καλλιθέας την Κυριακή 11 Ιανουαρίου. Ο 37χρονος φόργουορντ εξηγεί ότι «ο αγώνας με τον Πόλις είναι πολύ σημαντικός για μας γιατί αν δεν κερδίσουμε, δεν θα έχει αντίκρυσμα η νίκη στο Αιγάλεω. Θα είναι ένα αρκετά δύσκολο ματς.

Ο Πόλις είναι πολύ ψηλά στη βαθμολογία (σ.σ. ισοβαθμεί στην 3η θέση με τον Σπόρτιγκ κι απέχει δύο βαθμούς από την κορυφή), έχει καλό ρόστερ όμως εμείς θα δουλέψουμε τις επόμενες δέκα μέρες όσο καλύτερα μπορούμε ούτως ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θα μας βοηθήσει και βαθμολογικά και ψυχολογικά για τη συνέχεια (σ.σ. ακολουθούν δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με Εργοτέλη και Ίκαρο Ν. Σμύρνης).

Να μαζέψουμε τη συγκέντρωσή μας μετά το διάλειμμα των εορτών, να δούμε στο βίντεο τον αντίπαλο, να τον μελετήσουμε και να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Άλλωστε, μέσα στην έδρα μας παίζουμε και πρέπει να κερδίσουμε».

Μιας και η αναφορά στον παράγοντα «έδρα», δεν γινόταν να παραλείψουμε τη σημασία που έχει η παρουσία του φίλαθλου κόσμου στο γήπεδο και η στήριξή του προς την ομάδα. «Εύχομαι ο κόσμος να συνεχίσει να έρχεται στο γήπεδο και να μας στηρίζει» σχολιάζει ο Στάθης Βλαχοδήμος και προσθέτει: «Μακάρι να είναι ακόμη περισσότερος αν και είναι μακριά ο Αρχάγγελος. Τον χρειαζόμαστε τον κόσμο μας όπως μας βοήθησε και πέρσι πάρα πολύ. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο στους αγώνες για να τον αποζημιώσουμε».

Οι Άγιοι Θεόδωροι έχουν αναγκαστεί να τα φέρουν εις πέρας στα τελευταία ματς χωρίς το Γιάννη Βογιατζή για τον οποίο ο αρχηγός της ομάδας τονίζει τα εξής: «Το κενό του Βογιατζή είναι σημαντικό γιατί είναι ο πρώτος μας σκόρερ κι ένας από κορυφαίους στον όμιλο. Είμαι βέβαιος ότι αν τον είχαμε σε κάποια ματς, όπως αυτό στον Σπόρτιγκ, θα τα κερδίζαμε. Προσπαθούμε σκληρά να καλύψουμε αυτό το κενό, όπως κι αυτό του Σάκη (σ.σ. Ξυπολιτά)».

Με αφορμή τον ερχομό του νέου έτους, ο Βλαχοδήμος στέλνει τις ευχές του σε όλους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εύχομαι πάνω απ’ όλα υγεία σε όλους και στον κάθε ένα ξεχωριστά, το νέο έτος να έχει περισσότερες χαρές απ’ ότι λύπες. Εύχομαι, επίσης, επιτυχίες στο ροδίτικο μπάσκετ και στις ομάδες να πετύχουν το στόχο τους».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Τριχιάς: «Όσο προχωράμε, τόσο καλύτερο για τα παιδιά»

Η πρόκριση στον Ιάλυσο!

Διαγόρας: Την Παρασκευή 10/5 στην Πάτρα

Άψογη η διοργάνωση του “Aegean IPSC Cup 2024” από τον Σκοπευτικό Σύλλογο Ρόδου!

Τα αποτελέσματα στο τοπικό μπάσκετ

Πολύτιμες εμπειρίες για την ομάδα ρυθμικής γυμναστικής του Ροδίων Άθλησις

Πολύ καλή η παρουσία της Δάφνης Ρόδου στο διασυλλογικό στίβου Ανδρών-Γυναικών

Ρεκόρ του Γιώργου Λυμπέρη των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»