Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 673 ΦΟΡΕΣ

Λύση για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών που λειτουργεί στη Ρόδο αλλά και στο «Βοήθεια στο Σπίτι», έψαχναν, χθες, εναγωνίως οι αρμόδιοι του Δήμου της Ρόδου καθώς το Υπουργείο δεν έστειλε την επιχορήγηση και είναι απλήρωτοι εδώ και τρείς μήνες!

Χθες, εκπρόσωποι των εργαζομένων, που είναι δέκα άτομα, είχαν συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Δημαρχεύοντα κ. Σάββα Διακοσταματίου, ο οποίος, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Ξενώνα και το «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς δεν έχει έρθει η επιχορήγηση από το Κράτος και προσπαθούν να βρουν τρόπο να πληρώσουν τους ανθρώπους γιατί, σύμφωνα με τη νομοθεσία αυστηρά, πρέπει να έρθει η επιχορήγηση για να γίνει αυτό.

Ωστόσο, ο Αντιδήμαρχος ξεσπάθωσε στη συνέχεια για…τον μπελά τους που βρίσκουν οι αυτοδιοικητικοί λόγω ενεργειών ή παραλείψεων της Κεντρικής Διοίκησης. Είπε, χαρακτηριστικά: «Και στο τέλος βρισκόμαστε μπλεγμένοι εμείς πάλι.

Θα βγουν μετά οι μεν “δεν πλήρωσε ο Δήμος”, οι δε “γιατί δεν πληρώσατε ΙΚΑ και τα υπόλοιπα” και ευθύνονται πάλι οι αιρετοί οι οποίοι έχουν κάνει μη χρηστή διοίκηση»! Όπως έκανε γνωστό, προσπαθούν να πείσουν την ταμεία να πληρώσει τους ανθρώπους γιατί αλλιώς θα πληρωθούν το Μάρτιο και έχουν, ήδη, δύο μήνες απλήρωτοι.

«Ό,τι και να λέμε, αν δεν αλλάξει η δομή του ελληνικού Κράτους, τα ίδια και τα ίδια θα έχουμε και, στο τέλος, σας ξαναλέω, επειδή υπάρχει μία τάση το κεντρικό Κράτος να τα ρίχνει στους κάτω και επειδή οι πολίτες βρίσκουν τους κάτω μπροστά τους, στο τέλος πάντα φταίνε οι κάτω και σύρονται δεξιά και αριστερά και ξεφτιλίζονται οι κάτω!», συνέχισε, εμφανώς ενοχλημένος ο Αντιδήμαρχος.

Όπως είπε, αν δώσουν εντέλλεσθαι για να πληρωθούν, κάποιοι θα πάνε στον Εισαγγελέα, και θα ασκούν κριτική γιατί πλήρωσαν από άλλο κωδικό. «Δηλαδή, βρισκόμαστε στη μέση. Κλείστε τις δομές να ησυχάσουμε!», είπε με εμφανή αγανάκτηση. Και συνέχισε:
«Δηλαδή, κάνεις μία δομή για να υπηρετήσεις την κοινωνία και μετά βρίσκεσαι εν μέσω δύο πυρών. Από τη μια εργαζόμενοι οι οποίοι σου ζητάνε να δώσεις εντέλλεσθαι και, βέβαια, δεν το δίνω εγώ, θα το δώσει ο κ. Περδίκης (σ.σ. Αντιδήμαρχος Οικονομικών). Από την άλλη, το Κράτος δεν σε πληρώνει, το ΙΚΑ λέει χρωστάμε…Είναι σαν τις Εταιρίες.

Αλλά δεν φταίνε αυτοί, φταίμε εμείς που δεν εξηγούμε ακριβώς στον κόσμο τι συμβαίνει». Μάλιστα, κλείνοντας, συνόψισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ως εξής: Αυτή τη στιγμή, δεν έχει έρθει επιχορήγηση από το Κράτος γι’ αυτές τις δομές, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, η ταμίας αρνείται να πληρώσει και δικαιολογημένα, όπως είπε, διότι πρέπει να είναι εντάξει και χθες κατέβασαν αποφάσεις του Ελεγκτικού που λένε ότι εφόσον πρόκειται για μισθοδοσία και επιδοτούμενο μπορεί να πληρωθεί.

Μάλιστα, επικοινώνησαν και με άλλους Δήμους και ευελπιστούσαν το θέμα να λυθεί μέχρι αργά το μεσημέρι χθες. Τα χρήματα της επιχορήγησης είναι γύρω στα 30-40 χιλιάδες ευρώ και εκτός από τη μισθοδοσία αφορούν και λειτουργικά έξοδα για τις δομές αυτές, όπως προμήθειες, ενοίκια κτλ.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη