Στρατός και ευημερία

Στρατός  και ευημερία

Στρατός και ευημερία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 738 ΦΟΡΕΣ

Στην Ελλάδα της σταθερότητας (λέμε τώρα!!) και της ανάπτυξης, δεν υπάρχουν κονδύλια ούτε για την προάσπιση της Εθνικής Κυριαρχίας. Στη Ρόδο εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον όπως φαίνεται στους απλούς πολίτες δεν υπάρχουν τα απολύτως αναγκαία υλικά για τη στράτευση νέων Εθνοφυλάκων, όπως είναι ο ρουχισμός.

Είναι αδιανόητο στους καιρούς που ζούμε με τόσες εστίες συγκρούσεων στη γειτονιά μας και με μία Τουρκία που με υπεροψία και αλαζονεία μας κουνάει το δάκτυλο και μας απειλεί εμμέσως πλην σαφώς, να μην έχουμε στις τάξεις του στρατού “νέο αίμα” εθνοφυλάκων, ανθρώπων που ζουν και εργάζονται σ’ αυτόν εδώ τον τόπο και όταν χρειαστεί θα είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα και τις οικογένειές τους.

Για αυτούς τους εθελοντές, το κράτος και συγκεκριμένα αυτή η άθλια κυβέρνηση είναι ανίκανη να πράξει τα δέοντα, δηλαδή την επάνδρωση των μονάδων εθνοφυλακής με νέους και ικανούς μαχητές.

Βέβαια πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ότι οι Ροδίτες θα υπερασπιστούν τις οικογένειές τους και αυτά τα ιερά χώματα με κάθε μέσο και κάθε τρόπο όταν παραστεί ανάγκη, χωρίς να περιμένουν τις σπασμωδικές κινήσεις μιας υποταγμένης και άβουλης πολιτικής ηγεσίας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η στρατιωτική ηγεσία του νησιού καθώς και οι Διοικητές των Ταγμάτων Εθνοφυλακής αυτή την κρίσιμη περίοδο παρακολουθούν τα τεκταινόμενα με ιδιαίτερη προσοχή. Αφουγκραζόμενοι τον προβληματισμό και την αγωνία της τοπικής κοινωνίας όταν χρειαστεί θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα δώσουν τις καθοριστικές λύσεις οδηγώ­ντας όλους τους Ροδίτες στην επιτυχία της αποστολής, στην ψυχική ανάταση και στην υπεράσπιση των πατρίων εδαφών.

Γράφει ο Πανορμίτης Τσαγκάρης
Πρώην λοχίας πεζοναυτών και νυν εθνοφύλακας

Διαβάστε ακόμη

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;