Μονοδρομήσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λάρδο

Μονοδρομήσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λάρδο

Μονοδρομήσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λάρδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 800 ΦΟΡΕΣ

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μονοδρομήσεις, αναμένεται να ισχύσουν μέσα στο επόμενο διάστημα στη Λάρδο, ώστε να μπει μια τάξη στο σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στο κέντρο του οικισμού και στους κεντρικούς του δρόμους.

Πιο συγκεκριμένα, η Δημοτική Κοινότητα Λάρδου ψήφισε την σχετική κανονιστική διάταξη, η οποία για να εφαρμοστεί απομένει να εγκριθεί και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Ρόδου.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το συγκεκριμένο «σχέδιο» μονοδρομείται μια από τις τρεις εισόδους/εξόδους της Λάρδου, ενώ απαγορεύεται η στάθμευση στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, για να αποσυμφορηθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ειδικότερα, μονοδρομείται η μεσαία έξοδος του οικισμού με κατεύθυνση από την πλατεία προς το ποταμό «Μεριδιάτη».

Εντούτοις από την είσοδο (του ίδιου δρόμου) που βρίσκεται πλησίον του βενζινάδικου που υπάρχει στον κεντρικό περιφερειακό δρόμο Λάρδου-Γενναδίου, θα μπορούν τα οχήματα να εισέρχονται μεν από εκεί προς το χωριό, αλλά υποχρεωτικά θα πρέπει είτε να στρίψουν δεξιά στον παράδρομο που υπάρχει (και καταλήγει στο παλιό εργοστάσιο) και επίσης μονοδρομείται, είτε να συνεχίζουν ευθεία και να σταθμεύουν στο πάρκινγκ που υπάρχει δίπλα στον ποταμό, χωρίς να έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν περισσότερο.

Επιπλέον σε ό,τι αφορά τα μεγάλα οχήματα που συνήθως τις πρωινές ώρες ανεφοδιάζουν τα καταστήματα με προϊόντα, δεν θα μπορούν να σταθμεύουν εντός του μονόδρομου, αλλά θα πρέπει και αυτά υποχρεωτικά να σταματούν τα οχήματα τους στο χώρο στάθμευσης που βρίσκεται πλησίον του ποταμού «Μεριδιάτη».

Από εκεί και πέρα, οι άλλες δύο είσοδοι/έξοδοι του χωριού παραμένουν διπλής κατευθύνσεως, όμως απαγορεύεται η στάθμευση στη δεξιά πλευρά του δρόμου μπροστά ουσιαστικά από τον πεζόδρομο με τα καταστήματα, ξεκινώντας από την πρώτη είσοδο (αυτή που «βλέπει» προς την Πυλώνα) και καταλήγοντας μέχρι τα τελευταία καταστήματα που υπάρχουν αμέσως μετά την πλατεία της Λάρδου και με κατεύθυνση προς τον ποταμό «Φονιά».

Εξυπακούεται ότι η στάθμευση απαγορεύεται και στην κεντρική πλατεία του οικισμού, πλην φυσικά της προσωρινής στάσης για τους πελάτες των Σούπερ Μάρκετ, ενώ οι οδηγοί δεν θα μπορούν να παρκάρουν τα οχήματά τους και στα πρώτα μέτρα της οδού που ξεκινάει από την Δημοτική Κοινότητα, με κατεύθυνση τα Λάερμα.

Επιπλέον τους καλοκαιρινούς μήνες, στην πλατεία του οικισμού, μπροστά από την βρύση «σήμα κατατεθέν» της περιοχής, θα παραχωρείται μια θέση ταξί (του πρώτου στη σειρά αναμονής) και τα υπόλοιπα θα συνεχίσουν να σταθμεύουν μπροστά από το κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας.

Για την σωστή τήρηση των παραπάνω μέτρων αναμένεται σύντομα να γίνουν οι απαραίτητες διαγραμμίσεις και να τοποθετηθούν τα ανάλογα σήματα οδικής κυκλοφορίας, ενώ θα ενημερωθούν και οι αστυνομικές αρχές για να ασκούν προληπτικό έλεγχο και να επιβάλλουν πρόστιμα στους παραβάτες.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς