Σούπερ πούμα προσγειώθηκε στην Κάσο για βοήθεια στο Βιτσέντζος Κορνάρος

Σούπερ πούμα προσγειώθηκε στην Κάσο για βοήθεια στο Βιτσέντζος Κορνάρος

Σούπερ πούμα προσγειώθηκε στην Κάσο για βοήθεια στο Βιτσέντζος Κορνάρος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2983 ΦΟΡΕΣ

Μεταφέρει εμπειρογνώμονες και ειδικούς δύτες για έλεγχο

Ελικόπτερο σούπερ - πούμα προσγειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στο νησί της Κάσου, μεταφέροντας ειδικούς εμπειρογνώμονες του λιμενικού σώματος καθώς επίσης και εξειδικευμένους δύτες οι οποίοι αύριο το πρωί θα βουτήξουν περιμετρικά του "Βιτσέντζος Κορνάρος" για να εκτιμήσουν επακριβώς την κατάσταση και ανάλογα να αποφασίσουν πως θα γίνει η μεταφορά των επιβατών.


Εν τω μεταξύ μέσα στο πλοίο που παραμένει προσαραγμένο από χθες στις 10 το βράδυ, κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου, βρίσκονται οι 227 επιβάτες, οι οποίο εκ των πραγμάτων είναι κουρασμένοι και καταπονημένοι από την περιπέτεια αυτή, ενώ η αγωνία κορυφώνεται για το πως τελικά θα καταφέρουν να βγουν στην στεριά.



Από την πλευρά τους πάντως, οι αρμόδιες αρχές, είναι καθησυχαστικές και σημειώνουν ότι θα γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες, μόλις οι καιρός το επιτρέψει για την μεταφορά των επιβατών χωρίς να υπάρξουν κίνδυνοι για τους ίδιους.



Το ελικόπτερο "σούπερ πούμα" θα παραμείνει πάντως στην περιοχή για κάθε ενδεχόμενο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ασφαλούς μεταφοράς των επιβατών.

Φώτογραφία Super Puma: Αρχείου

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πλοίαρχο για την άμεση ενημέρωση της κατάστασης του πλοίου, του πληρώματος και των επιβατών.

Επίσης, έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες για την παροχή σίτισης και ενδιαίτησης των επιβατών.

Κατά δήλωση του Πλοιάρχου, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας, ενώ παράλληλα από το πλήρωμα διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι για τη διαπίστωση της ασφάλειας του πλοίου και των επιβατών.

Για τη συνεχή ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κατάσταση και τις εξελίξεις στο Ε/Γ - Ο/Γ "ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ", τίθενται σε 24ωρη λειτουργία δύο τηλεφωνικές γραμμές Ενημέρωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αριθμούς κλήσης 213 1371042 και 213 1371036.

Πηγή: Πάρης Τσιριγώτης/ΑΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Τα προβλήματα της νησιωτικότητας

Εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής

Σε δράσεις πολιτισμού πρόκειται να συνδράμει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Η σημασία της ανακήρυξης του μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου σε επίτιμο διδάκτορα

Τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη τιμά ο δήμος Ρόδου σε ειδική εκδήλωση

Προφυλακίστηκε ο αρχαιοφύλακας της Νισύρου μετά την απολογία του

Προσφορές στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου