Χ. Κόκκινος: «Ξέφραγο αμπέλι τα νησιά μας, απούσα η κυβέρνηση»

Χ. Κόκκινος: «Ξέφραγο αμπέλι τα νησιά μας, απούσα η κυβέρνηση»

Χ. Κόκκινος: «Ξέφραγο αμπέλι τα νησιά μας, απούσα η κυβέρνηση»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 211 ΦΟΡΕΣ

Εκατό κουβέρτες από την Περιφέρεια στους μετανάστες

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χ. Κόκκινος μιλώντας σήμερα στα ΜΜΕ εξέφρασε την λύπη του για τον χαμό των παράτυπων μεταναστών μετά το τραγικό συμβάν με το δουλεμπορικό σκάφος που μετέφερε 90 περίπου μετανάστες στην παραλία Ζέφυρος στη Ρόδο, σήμερα 20/4/2015.

Ο Χ. Κόκκινος τόνισε ότι: ‘’ Δυστυχώς το σημερινό τραγικό συμβάν έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους και τις προειδοποιήσεις μας που πραγματοποιήσαμε εδώ και καιρό, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του φαινομένου εισροής λαθρομεταναστών στα νησιά μας. Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος στη Ρόδο και εθελοντές προσπάθησαν σήμερα και κατάφεραν να σώσουν πολλές ανθρώπινες ζωές.

Είχα ζητήσει από καιρό να υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός, χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης και να μπει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου, καλώντας τον αρμόδιο Επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε κο Αβραμόπουλο και την αρμόδια αναπληρώτρια Υπουργό Μετανάστευσης κα Χριστοδουλουπούλου. Οφείλουμε και πρέπει να δουλέψουμε οργανωμένα και να ταράξουμε τα ΄΄λιμνάζοντα νερά΄΄

Είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές και είναι πλέον εμφανής η απουσία της Πολιτείας. Δυστυχώς η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχει μείνει εκτός σχεδιασμού, και από την πλευρά της κυβέρνησης δεν φαίνεται να έχει γίνει αντιληπτό το πρόβλημα καθώς δεν λαμβάνονται μέτρα αναχαίτισης του φαινομένου.

Είχα επισημάνει ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί τόσο σε ευρωπαικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, για να μην γίνει η Μεσόγειος ‘’εκατόμβη΄΄ νεκρών. Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου παίρνει ευθύνες που δεν τις αναλογούν. Δεν αντιπολιτευόμαστε την κυβέρνηση, αλλά η έλλειψη μέτρων θωράκισης των νησιών μας , η υποστελέχωση του λιμενικού σώματος και των σωμάτων ασφαλείας ,η έλλειψη συνοριοφυλάκων , η έλλειψη πίεσης προς την ΕΕ για ενίσχυση της FRONTEX και η μόνιμη υποχρηματοδότηση, μας κάνουν απαισιόδοξους γιατί η σημερινή τραγωδία πιθανόν να μην είναι η τελευταία.

Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί και να αναλάβουν τις ευθύνες τους κυβέρνηση- Ευρωπαική Ένωση αφού τα σύνορα μας είναι και της Ελλάδας και της Ε.Ε.’’

- Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΝΑ διέθεσε σε Λιμενικό και Αστυνομία εκατό (100) κουβέρτες για προσωρινή βοήθεια στους μετανάστες και σε συνεργασία με το Δήμο Ροδίων τους παρείχε συσσίτια.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς