Περί αξιοκρατίας, διαφάνειας και δημοκρατίας

Περί αξιοκρατίας,  διαφάνειας και δημοκρατίας

Περί αξιοκρατίας, διαφάνειας και δημοκρατίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 242 ΦΟΡΕΣ

Κύριε διευθυντά!
Στην ηλεκτρονική έκδοση της Ροδιακής της 02/05/2015 κάποιο άτομο με το όνομα Σφήκας Σάββας, δημοσίευσε μια επιστολή με τίτλο « Ο εθισμός της αυτοπροβολής». στην οποία απευθύνεται προς εμένα με διάφορες αερολογίες και ειρωνικές εκφράσεις προς το πρόσωπό μου. Το δε θράσος και μένος του απέναντι στο πρόσωπό μου είναι τέτοιο που φτάνει μέχρι το σημείο να προτείνει στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου της οποίας είμαστε ιδρυτικά μέλη, να με διαγράψουν. Μέσω αυτής της επιστολής μου, δίνω λοιπόν την δημόσια απάντηση μου στο άτομο αυτό, μια απάντηση που απευθύνεται και σε όσους άλλους συμμερίζονται τις απόψεις του.

Πρώτον. Στις ενέργειες σύστασης της Ο. Π. Σ. Ρόδου δεν συμμετείχατε μόνο εσείς αλλά και εγώ και όπως εσείς γνωρίζετε το καταστατικό της Ομοσπονδίας, το ίδιο καλά το γνωρίζω και εγώ και μάλιστα είμαστε ο πρώτος σύλλογος που υπέγραψε την ιδρυτική πράξη της Ομοσπονδίας και το καταστατικό της το οποίο σεβόμαστε και στηρίζουμε. Βάσει λοιπόν αυτού του καταστατικού όπως εσείς αναφερόσαστε στην επιστολή σας, δεν λέει πουθενά ότι όποιος πολιτιστικός σύλλογος θέλει να εκπροσωπηθεί στο Δ. Σ. της ομοσπονδίας ότι πρέπει να παρουσιάσει βιογραφικό.

Και σας απαντώ. Εμείς δεν απαιτήσαμε, αλλά ζητήσαμε, προσέξτε την διαφορά μεταξύ απαίτησης και του να ζητάς. Ζητήσαμε λοιπόν οι υποψήφιοι σύλλογοι και οι εκπρόσωποι αυτών, να δημοσιοποιήσουν στην σελίδα της ομοσπονδίας ένα βιογραφικό δραστηριοτήτων του συλλόγου τους τα τελευταία δυο χρόνια, ώστε οι εκλέκτορες που θα αποφασίσουν ποιους θα στηρίξουν με την ψήφο τους στις εκλογές, να έχουν μια εικόνα του συλλόγου και του υποψήφιου που θα ψηφίσουν.

Και αυτό στο όνομα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, δηλαδή αυτοί που θα διοικήσουν την ομοσπονδία να εκλεγούν με αξιοκρατικά κριτήρια βάση του έργου που επιτελούν ως σύλλογος, ένα έργο που θα το παρουσίαζαν πριν τις εκλογές ώστε να αξιολογηθούν ως υποψήφιοι βάση αυτού του έργου.
Η δημοκρατία, η αξιοκρατία και η διαφάνεια θα αντικατοπτρίζονται στην λειτουργία της ομοσπονδίας μας διαβεβαίωσαν το προσωρινό Δ. Σ. της ομοσπονδίας όταν ήταν να αποφασίσουμε ως σύλλογος στο αν θα γίνουμε μέλη η όχι.

Βάση λοιπόν των αξιών της δημοκρατίας, διαφάνειας και αξιοκρατίας κάναμε εμείς την πρόταση για την δημοσίευση βιογραφικών για το Δ. Σ. των υποψήφιων συλλόγων και ως παράδειγμα, πρώτοι δημοσιοποιήσαμε το βιογραφικό δραστηριοτήτων μας ώστε να κριθούμε βάση του έργου μας και όχι αν έχουμε όμορφα μάτια.
Αυτή είναι η διαφάνεια και η αξιοκρατία αν δεν γνωρίζετε την σημασία αυτών των λέξεων και αν για εσάς οι αξίες της δημοκρατίας, αξιοκρατίας και διαφάνειας δεν είναι τόσο σημαντικές, για εμάς είναι.

Από πλευράς των απόψεων αυτών εγώ, όποιος και να είμαι αφού αναρωτιέστε, είμαι μέλος της ομοσπονδίας και εκπροσωπώ τον σύλλογό μας και δεν παραβιάζω το καταστατικό της ομοσπονδίας αλλά στηρίζω την σωστή λειτουργία της ομοσπονδίας βάση των αρχών της δημοκρατίας, αξιοκρατίας και διαφάνειας και αν δεν σας αρέσει δικό σας πρόβλημα. Ούτε έχουμε καταδικάσει το αποτέλεσμα των εκλογών αφού δηλώσαμε δημόσια ότι σεβόμαστε το αποτέλεσμα των εκλογών ασχέτως αν δεν ακολουθηθήκαν οι διαδικασίες της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. Αν δεν τα διαβάσατε αυτά στα άρθρα μου ή αν δεν τα έχετε καταλάβει, τότε σας προτείνω να τα ξαναδιαβάσετε μήπως και τα καταλάβετε.

Όσο για την άποψη σας ότι έχω ξεμείνει από ιδέες αυτό είναι δική σας άποψη την οποία δεν συμμεριζόμαστε, το έργο που παράγουμε ως σύλλογος, η καλύτερη απόδειξη όσον αφορά ιδέες, ούτε και είμαι εθισμένος με την αυτοπροβολή μου όπως ειρωνικά ισχυρίζεστε διότι αν για εσάς είναι αυτοπροβολή η δημοσίευση ενός βιογραφικού για την αξιολόγηση του έργου μας στο όνομα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, και το έργο του υποψήφιου, τότε έχετε καταλάβει λάθος την λέξη αυτοπροβολή και αν σας πείραξε που στο βιογραφικό δραστηριοτήτων του συλλόγου μας συγκαταλέγονται και μερικά από τα ρεπορτάζ και άρθρα μου περί πολιτισμού, εγώ σας διαβεβαιώνω ότι είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τις δεκάδες ώρες εθελοντικής εργασίας που αφιερώνω για την θετική προβολή του νησιού μας και την αναβάθμιση του πολιτισμού μέσω των ρεπορτάζ και άρθρων μου.

Η βαλίτσα μου είναι γεμάτη όσον αφορά την εθελοντική προσφορά μου όχι μόνο στον πολιτισμό αλλά και στην κοινωνία και τον αθλητισμό σε Ελλάδα και εξωτερικό και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτό είτε σας αρέσει είτε όχι.

Αν τώρα εσείς νομίζετε ότι πρέπει οι ρεπόρτερ και αρθρογράφοι να μην υπογράφουμε τα άρθρα και ρεπορτάζ μας με το όνομά μας μην τυχόν και κατηγορηθούμε από κάποιους από εσάς για αυτοπροβολή, αυτό είναι δικό σας πρόβλημα, όχι δικό μου.

Όσον δε αφορά το τελευταίο κομμάτι του άρθρου σας όπου καλείτε την ομοσπονδία να με διαγράψει επειδή «τόλμησα» και έκανα ουσιαστική κριτική στο όνομα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, βασικές αρχές της ομοσπονδίας, τότε αυτό είναι θέμα της ομοσπονδίας και όχι δική σας. Κλείνω την απάντησή μου με το να σας προτείνω να ξαναδιαβάσετε τα δύο άρθρα μου πάνω στα όποια εσείς γράψατε τις « παρατηρήσεις» σας και το ξανασυζητάμε, διότι υπάρχει και η σοφή παροιμία του λαού μας, όταν δεν μπορείς να φτάσεις κάτι, τότε προσπαθείς να το μειώσεις και αν νομίζετε θα μειώσετε την προσωπικότητά μου και το εθελοντικό μου έργο με τις ειρωνείες σας τότε κάνετε μεγάλο λάθος..

Τέλος αν εσείς κάνετε αναφορά για ελέφαντες στην Ελλάδα εγώ κάνω αναφορά για βασικές αξίες μιας πολιτισμένης κοινωνίας όπως είναι η αξιοκρατία και η διαφάνεια και ως αποτέλεσμα αυτών ο πολιτισμός και η δημοκρατία. Γεια σας.!

Γράφει ο Γιώργος Νικολής

Διαβάστε ακόμη

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;