Κάθειρξη 10 ετών σε Ροδίτη για αγοραπωλησία ναρκωτικών

Κάθειρξη 10 ετών σε Ροδίτη για αγοραπωλησία ναρκωτικών

Κάθειρξη 10 ετών σε Ροδίτη για αγοραπωλησία ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 416 ΦΟΡΕΣ

Καταδικάστηκε Αλβανός για μεταφορά ηρωΐνης στην Κω

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων 44χρονος Ροδίτης που εμπλέκονταν σε υπόθεση αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών, και ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν 26χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής και 29χρονος ημεδαπός, για τους οποίους το δικαστήριο αποφάσισε για τον πρώτο να κριθεί αθώος και για τον δεύτερο έπαυσε εφ’ όρου την ποινική δίωξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 44χρονος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ οι άλλοι δύο εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους κ.κ. Μαρία Πετράκη και Μανώλη Βλάχο αντίστοιχα.
Οι τρεις άνδρες είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι αξιοποιώντας πληροφορίες, έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση και τα τρία αυτά άτομα, καταφέρνοντας να συλλάβουν αρχικά τον 29χρονο την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του 44χρονου αργά το μεσημέρι της 11ης Νοεμβρίου 2010. Ο νεαρός σε έλεγχο που του έκαναν οι αστυνομικοί βρέθηκε να κατέχει ποσότητα 22,4 γραμμάρια χασίς που όπως αποκάλυψε είχε αγοράσει νωρίτερα από τον 44χρονο.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 44χρονου όπου βρίσκονταν ο τρίτος της παρέας, δηλαδή ο 26χρονος αλλοδαπός, εντοπίστηκαν επίσης:
40,5 γραμμάρια χασίς.
2 αυτοσχέδιες συσκευασίες με μικροποσότητα ηρωίνης.
1 αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι.
Και χρηματικό ποσό της τάξης των 250 ευρώ που εκτιμάται ότι προέρχονταν από εμπόριο ναρκωτικών.
Στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκαν:
Ποσότητα χασίς 1,2 γραμμαρίων.
Χρηματικό ποσό 340 ευρώ.
4 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 35,7 γραμμαρίων και
Συνολικό ποσό 600 ευρώ.

Είχε μισό κιλό ηρωίνη σε χαρτοφύλακα
Σε επτά χρόνια κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων 54χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη πέρυσι το καλοκαίρι μόλις αφίχθηκε στην Κω με πλοίο της γραμμής, όταν σε έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι στον χαρτοφύλακα που κρατούσε περιέχονταν 533 γραμ. ηρωίνης!
Σε βάρος του 54χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την διακίνηση.

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο το οποίο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Αξίζει να σημειωθεί πως ενώπιον του δικαστηρίου ο αλλοδαπός ισχυρίστηκε πως είναι τοξικομανής και πως από τη νεαρή του ηλικία κάνει χρήση ηρωίνης. Σε ότι αφορά την ποσότητα που βρέθηκε στην κατοχή του, είπε πως του την είχε δώσει αλλοδαπός στην Αθήνα για να την μεταφέρει στην Κω, σε αντάλλαγμα για τα 300 ευρώ που του χρωστούσε ο 54χρονος, και πως δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για ηρωίνη αλλά για χασίς.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν το δικαστήριο το οποίο και τον έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικό.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών.
Έτσι στις 23 Ιουλίου 2014 το πρωί οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο στον 54χρονο ο οποίος είχε μόλις αφιχθεί στο νησί με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στην Κω και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μέσα σε χαρτοφύλακα δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 533 γραμμαρίων.
Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, η οποία άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος του και τον παρέπεμψε για τα περαιτέρω.

Στο εδώλιο για ηρωίνη και μεθαδόνη
Σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων 28χρονος από την Κάλυμνο ο οποίος μαζί με τον 29χρονο ξάδελφό του και μία 25χρονη είχαν συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2013 στην Κω, ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση κατοχής και μεταφοράς 100 γραμμαρίων ηρωίνης και 50 γραμμαρίων μεθαδόνης.
Χθες το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία για τον 28χρονο σε βαθμό πλημμελήματος και τον έκρινε ένοχο ως τοξικομανή επιβάλλοντάς του την παραπάνω ποινή την οποία αναστέλλει επί τριετία, ενώ αθώοι κρίθηκαν οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι του.

Τον 28χρονο εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Φώτης Ρωμαίος και την 25χρονη ο κ. Γιάννης Μπαλαλής, ενώ ο 29χρονος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά δικάστηκε κανονικά.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με την σύλληψη στις 26 Νοεμβρίου 2013 στην Κάλυμνο του 29χρονου κατηγορούμενου.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο στοχευμένου αστυνομικού ελέγχου που έκαναν αστυνομικοί της Καλύμνου, εντοπίσθηκε ο 29χρονος μετά την αποβίβασή του από πλοίο της γραμμής Κω-Κάλυμνος να μεταφέρει, μέσα σε σακίδιο πλάτης, δυο συσκευασίες που περιείχαν ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα:
• Ποσότητα ηρωίνης βάρους -101,5- γραμμαρίων
• Ένα μπουκάλι που περιείχε ποσότητα μεθαδόνης σε υγρή μορφή βάρους -52,5- γραμμαρίων
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος είχε παραλάβει τα ναρκωτικά στο Μαστιχάρι της Κω από τον 28χρονο και την 25χρονη για να τα μεταφέρει για λογαριασμό τους.

Οι ναρκωτικές ουσίες, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του 28χρονου κατασχέθηκαν, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω που σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους στην Κάλυμνο, συνέλαβαν και την 25χρονη.

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών