Σοκολάτα και δίαιτα: Ποιος είπε ότι δεν πάνε μαζί;

Σοκολάτα και δίαιτα: Ποιος είπε ότι δεν πάνε μαζί;

Σοκολάτα και δίαιτα: Ποιος είπε ότι δεν πάνε μαζί;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 189 ΦΟΡΕΣ

Για να επιτύχει μια δίαιτα το στόχο της θα πρέπει να μην είναι μια προσωρινή «καταδυνάστευση» του εαυτού μας, αλλά να είναι μια ισορροπημένη διατροφή με υγιεινές επιλογές που θα ακολουθούμε από εδώ και μπρος. Η αλλαγή τρόπου ζωής είναι μια επιλογή που θα μας χαρίσει περισσότερη ενέργεια στην καθημερινότητα και υγεία!

Η σοκολάτα συχνά θεωρείται «απαγορευμένη» γεύση. Ισχύει; Και βέβαια όχι, αφού πρόκειται για μια τροφή με πολλά θετικά διατροφικά στοιχεία και σε μικρή ποσότητα μπορεί να είναι ευεργετική ακόμα και στη δίαιτά μας! Φυσικά αυτό συνεπάγεται ότι την ημέρα που θα φάμε σοκολάτα, δεν θα επιλέξουμε κι άλλους διατροφικούς «πειρασμούς».



Μια ανάλυση της διατροφικής αξίας της σοκολάτας ανά 30 γραμμάρια, που είναι μια σωστή ποσότητα για κατανάλωση, δίνει 10 θερμίδες διαφορά ανάμεσα στην πικρή και την γάλακτος, στα λιπαρά βγαίνει νικήτρια η γάλακτος, ενώ στη ζάχαρη, στις κατεχίνες και το κακάο κερδίζει τη μάχη η πικρή. Το ποια θα επιλέξουμε δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς πρόκειται για μια τροφή που κυρίως μας ευχαριστεί ψυχολογικά.

Όταν επιλέξουμε να φάμε ένα κομματάκι σοκολάτα, ας είναι αυτό που λαχταράμε πραγματικά κι όχι ένα υποκατάστατο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υποπέσουμε στον πειρασμό να καταναλώσουμε και αυτό που επιθυμούσαμε αρχικά μετά από το υποκατάστατο.

Σοκολάτα και δίαιτα πάνε μαζί, αφού πρωτίστως συνοδεύει τη δίαιτα το «παν μέτρον άριστον»!

Γράφει το My Oxygen Health Club

Πηγή: myoxygen.gr

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης 2024, «Μάιος Μήνας Μέτρησης»

Πίτουρο ρυζιού: Η νέα υπερτροφή με τις αντικαρκινικές ιδιότητες

Πώς επηρεάζουν την όραση τα αντιβιοτικά

Πώς τα τυχερά παιχνίδια επηρεάζουν τον εγκέφαλο-Οι «παγίδες» του τζόγου στην υγεία

Θυμώνετε συχνά; «Καραδοκεί» το εγκεφαλικό

Ποια είναι τα οφέλη του λεμονιού στην υγεία

Σχετίζεται η μοναξιά με την ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη

Φυτικά υποκατάστατα: Πώς να τα επιλέξεις