Βίντεο: Άγνοια για τη βάση του ΝΑΤΟ δηλώνει ο υφυπουργός Άμυνας

Βίντεο: Άγνοια για τη βάση του ΝΑΤΟ δηλώνει ο υφυπουργός Άμυνας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 189 ΦΟΡΕΣ

Επισκέφθηκε χθες τη Ρόδο και είχε συναντήσεις με τους τοπικούς παράγοντες

Την άγνοιά του για το αν τελικά θα δημιουργηθεί νατοϊκή αεροπορική βάση στο Αιγαίο, εξέφρασε χθες από τη Ρόδο όπου βρέθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας.

Όπως είναι γνωστό τις προηγούμενες ημέρες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε αποκαλύψει ότι προτίθεται να προχωρήσει στην πρόταση για τη δημιουργία μίας ακόμη βάσης του ΝΑΤΟ, πιθανότατα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.


Χθες στη Ρόδο όπου βρέθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας ρωτήθηκε για το θέμα και απάντησε χαρακτηριστικά: «Οι βάσεις του ΝΑΤΟ δεν γίνονται οπουδήποτε στον ελληνικό χώρο, υπάρχουν διαδικασίες μέσα από την Βουλή προκειμένου να αποφασιστούν συνεργασίες με άλλες χώρες. Δεν έχω υπόψη κάτι τέτοιο, οι διαδικασίες όπως είπα, είναι μέσω των διαφόρων επιτροπών και στη συνέχεια η Βουλή πρέπει να αποφασίσει οποιαδήποτε βάση».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έφθασε χθες το πρωί στο νησί των Ιπποτών και μετέβη στην 95 ΑΔΤΕ όπου είχε συνάντηση με τον Διοικητή Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Ματζάκο και άλλους αξιωματικούς, ενώ στη συνέχεια επιθεώρησε μονάδες της Μεραρχίας στο νησί μας και είχε εθιμοτυπικές συναντήσεις τόσο με το Δήμαρχο Ρόδο όσο και με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.


Η περιοδεία του Υφυπουργού συνεχίστηκε χθες αργά το μεσημέρι σε Καστελλόριζο, Φαρμακονήσι και Κω.

Μιλώντας στου δημοσιογράφους ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στο σκοπό του ταξιδιού του, ο οποίος όπως είπε είναι «να ενισχύσουμε το ηθικό των ανθρώπων που ασχολούνται με την άμυνα της περιοχής, να τους δείξουμε ότι είμαστε μαζί τους και να τους πούμε που πηγαίνει η κυβέρνηση στα θέματα τα γενικότερα, που πηγαίνει η κυβέρνηση στα θέματα της άμυνας να ανταλλάξουμε απόψεις και να τις μεταφέρουμε σε κεντρικό επίπεδο και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να βελτιώσουμε και τις συνθήκες διαβίωσης, αλλά και τις συνθήκες λειτουργίας και εργασίας αυτών των ανθρώπων.


Είδα με μεγάλη ευχαρίστηση τους εφέδρους οι οποίοι συνεισφέρουν στα θέματα της άμυνας όχι με μία απλή παρουσία, αλλά με τεράστιες πρωτοβουλίες και προσπάθειες που σημαίνει ότι. ο λαός αυτού του τόπου, οι ένστολοι, οι στρατιωτικοί και οι στρατευμένοι είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά και αντιμετωπίζουν από κοινού τα προβλήματα.

Για εμάς είναι κυρίαρχο στοιχείο η έννοια της πατριωτικής αντίληψης δηλαδή της αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων αλλά και της διασφάλισης της εδαφικής κυριαρχίας αυτών των περιοχών και προς αυτήν την κατεύθυνση θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια».


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στέλνοντας μήνυμα προς την Τουρκία είπε «πως είναι προς το συμφέρον τους και το συμφέρον μας να κινούμαστε σε πλαίσια ειρηνικά και συνεργασίας και θα πρέπει κάποτε να γίνει αντιληπτό ότι οι εντάσεις οι οποίες προκαλούνται πολλές φορές με ευθύνη τους, θα πρέπει να μειωθούν γιατί και το κόστος είναι μεγάλο και οι κίνδυνοι ατυχήματος είναι μεγάλοι.

Πιστεύω ότι με τις προσπάθειες που γίνονται, και με την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικού κ. Κοτζιά και με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης τα οποία εξαγγέλθηκαν, θα μπορέσουμε να μπούμε σε μία φάση συνεργασίας μακριά από τις εντάσεις. Το βήμα το επόμενο το περιμένουμε όμως από την πλευρά της γείτονας χώρας» κατέληξε ο κ. Τόσκας.


Συναντήσεις με Περιφερειάρχη και Δήμαρχο
Τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο κ. Μενέλαο Μεϊμάρη και τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Ματζάκο.

Στην διάρκεια της συνάντησής τους και με αφορμή το ζήτημα αιχμής των ημερών για τον νησιωτικό χώρο, αυτό του ΦΠΑ, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας τι σημαίνει νησιωτικότητα και να τονίσει ότι παραμένει ακόμα ζητούμενο και γράμμα κενό περιεχομένου, πολύ δε περισσότερο σε περιοχές εθνικά ευαίσθητες, όπως είναι το Νότιο Αιγαίο.

Επίσης συζήτησαν την δυνατότητα να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έργα του στρατού σε νησιά.


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε και με το Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος και στη συζήτηση που είχαν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην σπουδαιότητα της επίσκεψης του Υφυπουργού κ. Τόσκα, κάνοντας ειδική αναφορά στην συνδρομή του Στρατού σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών, τονίζοντας πως «ο στρατός είναι πάντα δίπλα μας, όποτε τον χρειαστούμε, αλλά και σε εν γένει δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος».

Ο Υφυπουργός συνεχάρη το Δήμαρχο για τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών επαναλαμβάνοντας πως, «ο στρατός θα βρίσκεται πάντοτε στην υπηρεσία του Δήμου και των πολιτών, όποτε αυτό απαιτείται».

Στην διάρκεια της παραμονής του, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Τόσκας επιθεώρησε στρατιωτικές μονάδες και άλλες εγκαταστάσεις του στρατού στο νησί της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου