Ξεσηκώθηκαν οι έμποροι για τις θέσεις των μικροπωλητών

Ξεσηκώθηκαν οι έμποροι για τις θέσεις των μικροπωλητών

Ξεσηκώθηκαν οι έμποροι για τις θέσεις των μικροπωλητών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 336 ΦΟΡΕΣ

Ζητούν την αναβολή του θέματος απειλώντας ότι θα προσφύγουν στα αρμόδια όργανα

Κάθετα αντίθετος με την απόφαση χωροθέτησης των μικροπωλητών από το δήμο Ρόδου, είναι ο εμπορικός σύλλογος του νησιού, ο οποίος εκτιμά ότι τα σημεία τα οποία επελέγησαν δε συμβαδίζουν με τους νόμους που ισχύουν για το στάσιμο εμπόριο.

Συγκεκριμένα ο εμπορικός σύλλογος Ρόδου με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία εκφράζει τις αντιρρήσεις του για τις θέσεις που προτείνει ο δήμος.


Μάλιστα εγκαλεί τη δημοτική αρχή καθώς υποστηρίζει ότι άλλα λέει και άλλα κάνει με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται ο προορισμός.


Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «Η Δημοτική αρχή παρ’ όλες τις εξαγγελίες της και τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις της, για το πόσο την ενδιαφέρει η λειτουργία και η εμφάνιση της πόλης μας, παλινδρομεί με αντιφάσεις ανάμεσα σε λόγους και πράξεις.

Παραβλέποντας τους νόμους 3377/2005 και 4264/2014, που διέπουν το στάσιμο εμπόριο, προχώρησε στη χωροθέτηση των θέσεων των μικροπωλητών, σε σημεία που δεν είναι σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους του Ελληνικού κράτους.

Το νησί μας, που αποτελεί την ναυαρχίδα του τουρισμού, θα έπρεπε να εμφανίζει την καλύτερη δυνατή εικόνα και να εμπνέει ευταξία και πολιτισμό. Με αυτόν και μόνο το γνώμονα θα έπρεπε να ενεργεί και να πράττει η Δημοτική Αρχή.
Ο Ροδιακός λαός έχει και μνήμη και κρίση και μπορεί να διακρίνει ποιες ενέργειες αναδεικνύουν και ποιες υποβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν, για το οποίο όλοι πασχίζουμε και μοχθούμε να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο.
Καλούμε έστω και την ύστατη ώρα τη Δημοτική Αρχή να ενεργήσει σύμφωνα με το συμφέρον όλης της πόλης και όλων των πολιτών της».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Για το ίδιο θέμα η Ομοσπονδία Εμπορικών συλλόγων σε επιστολή που έστειλε στο δήμαρχο, αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε ,
Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Σήμερα στη 10η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου στο υπ. Αρ. θέμα Ημερήσιας Διάταξης 1.1 , καλείσθε να αποφασίσετε για την χωροθέτηση των θέσεων του υπαιθρίου στάσιμου εμπορίου μετά από παραπομπή του θέματος αυτού από την Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Έστω και την ύστατη στιγμή, σας καλούμε να αναβάλλετε την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος και να ανταποκριθείτε στην έκκληση του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, εις το να γνωμοδοτήσουν οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Ρόδου περί της νομιμότητας ή όχι, επί της εισηγήσεως της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου για τις θέσεις υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.

Κύριοι,
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η αναβαθμισμένη υποδομή της λειτουργίας της πόλης μας είναι μονόδρομος και σε καμία τουριστική περιοχή του κόσμου δεν ταυτίζονται μικροπάζαρα απανταχόθεν της πόλης και αναβαθμισμένες τουριστικές λειτουργίες.

Συμφωνούμε απόλυτα με την εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για μια αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας, με σεβασμό στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους χωρίς να προσβάλλεται η εύρυθμη λειτουργία της τουριστικής Ρόδου.

Αν όμως παρ’ όλα αυτά προχωρήσετε σε λήψη απόφασης χωροθέτησης, σας ενημερώνουμε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της Ρόδου δεν θα παραμείνει αδιάφορος και δια των συνδικαλιστικών του οργάνων θα προσβάλλει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως παράνομες για την εφαρμογή των νόμων του κράτους.

Κύριε Δήμαρχε σας υπενθυμίζουμε ότι δεσμευτήκατε στον επιχειρηματικό κόσμο της Ρόδου ότι θα εξετάσετε από μηδενική βάση την λειτουργία των μικροπωλητών στην πόλη μας, ύστερα από συνεργασία με τους επιχειρηματίες του νησιού μας και τα συνδικαλιστικά όργανα που τους εκπροσωπούν, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Σας καλούμε να πάρετε την σωστή απόφαση για την τουριστική αναβάθμιση και λειτουργία της πόλης μας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο