Shannon Elizabeth: Θα μπορούσα να ζήσω για πάντα στη Λίνδο

Shannon Elizabeth: Θα μπορούσα  να ζήσω για πάντα στη Λίνδο

Shannon Elizabeth: Θα μπορούσα να ζήσω για πάντα στη Λίνδο

Μπάμπης Μαστροδημήτρης

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2580 ΦΟΡΕΣ

Ενθουσιασμένοι οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της ταινίας από τις ομορφιές του νησιού μας

Στα παρασκήνια της ταινίας που γυρίζεται αυτές τις ημέρες στη Ρόδο, «Swing Away» είχε την ευκαιρία να βρεθεί η «Ροδιακή» και να μιλήσει με κάποιους από τους σπουδαίες πρωταγωνιστές της.

Το συνεργείο και οι ηθοποιοί, μετά από τις πρώτες ημέρες γυρισμάτων στη Λίνδο, έχουν μεταφερθεί πλέον στο γκολφ Αφάντου, όπου θα παραμείνουν για λίγες ακόμη ημέρες, εκεί όπου εκτυλίσσεται ένα από σημαντικότερα κομμάτια του σεναρίου.

Αν και τα γυρίσματα πραγματοποιούνται με πολύ γρήγορους και έντονους ρυθμούς, κάποιοι από τους σπουδαίους πρωταγωνιστές μπόρεσαν να μας διαθέσουν έστω και λίγο χρόνο για να απαντήσουν σε μερικές ερωτήσεις και να μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους για την ταινία, το νησί και τους κατοίκους του.

Ηθοποιοί με την «λάμψη» του Χόλυγουντ, όπως η Shannon Elizabeth που έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό από την συμμετοχή της στην ταινία American Pie και ο John O’ hurley που έχει πρωταγωνιστήσει σε πλειάδα κινηματογραφικών ταινιών και σειρών και έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός μέσα από την κωμωδία του NBC Seinfeld, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τις ομορφιές της Ρόδου, με την Shannon μάλιστα να παραδέχεται ότι θα μπορούσε να ζήσει για πάντα στην Λίνδο!

Στην «Ροδιακή» μίλησε ακόμη, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ένας από τους πιο αγνωρίσιμους Έλληνες ηθοποιούς της γενιάς του, που επίσης πρωταγωνιστεί στην ταινία και ο οποίος αποκάλυψε τον… έρωτά του για το νησί μας, το πόσο δυσκολεύτηκε με τον ρόλο του στο «Swing Away», αλλά και την ιδιαίτερη σχέση που έχει με την ταινία τα τελευταία δέκα χρόνια.

Τέλος o ελληνοαμερικανός ηθοποιός Δημήτρης Σαΐτης, είναι τόσο «θαμπωμένος» από τη Ρόδο, που σκέφτεται να παραμείνει στο νησί για λίγες ημέρες ακόμη, μετά το τέλος των γυρισμάτων…

Shannon Elizabeth
Ο ρόλος της στην ταινία:
«Υποδύομαι την Ζωή Παπαδοπούλου. Είναι μια επαγγελματίας γκολφέρ που συμμετέχει στο LPGA tour (αγώνες στο πλαίσιο επαγγελματικού πρωταθλήματος) και η οποία γίνεται δημόσιος «στόχος» και αποβάλλεται. Για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί και να ηρεμήσει έρχεται στην Ελλάδα όπου ζουν οι παππούδες της, όπου πάντα ερχόταν τα καλοκαίρια για διακοπές και είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για εκείνην. Καθώς όμως βρίσκεται στην Ελλάδα δεν μεταμορφώνεται μόνο ο χαρακτήρας ο δικός της, αλλά βοηθάει να μεταμορφωθεί και η ίδια η πόλη και να αλλάξουν προς το καλύτερο και οι ζωές των ανθρώπων γύρω της. Είναι μια ιστορία που σε συναρπάζει».

Όταν ρωτήθηκε για τις εντυπώσεις της για το νησί και για τους ανθρώπους, ξαφνικά το πρόσωπό της φάνηκε να «κατακλύζεται» από έντονα χαρούμενα συναισθήματα. Η απάντησή της; «Το νησί είναι πανέμορφο, το λατρεύω! Είναι απολύτως υπέροχο! Κάναμε πολλά γυρίσματα στην Λίνδο και το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό να πω είναι «τι υπέροχο μέρος». Θα μπορούσα να ζήσω για πάντα εκεί. Όλοι εκεί ήταν πολύ καλοί μαζί μας και περάσαμε πολύ καλά».

Πώς εξελίσσονται τα γυρίσματα μέχρι τώρα; «Καταπληκτικά! Μας έχει μείνει μόλις μια ακόμη εβδομάδα για να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα, όλα πηγαίνουν πολύ γρήγορα. Όλοι περνούν φανταστικά, τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε πανέμορφες τοποθεσίες και όλοι προσπαθούν για το καλύτερο.

Για την εμπειρία των γυρισμάτων μέσα στο λιμανάκι του Αγίου Παύλου: «Ήταν σαν να κολυμπούσα σε παγωμένα νερά! Και ο σκηνοθέτης μπήκε μέσα και ήταν πραγματικά παγωμένα. Ήταν λίγες ημέρες πριν από το ξεκίνημα της καλοκαιρινής περιόδου, οπότε αυτή την εποχή υποθέτω ότι είναι πολύ καλύτερα (γέλια). Περίμενα μέχρι να ετοιμαστεί όλο το συνεργείο για να μπω μέσα και είπα «εντάξει μπορείς να το κάνεις». Όταν όμως βρέθηκα μέσα στη θάλασσα μου κόπηκε η ανάσα! Ήταν τόσο κρύο που έπρεπε να κρατηθώ από την βάρκα για λίγο και να κρατήσω την ανάσα μου πριν μπορέσω να κάνω οτιδήποτε άλλο.

Αν έχει επισκεφθεί ξανά την Ρόδο: «Όχι, είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι στην Ελλάδα, αλλά η πρώτη στην Ρόδο. Είχα επισκεφθεί την Σαντορίνη και την Αθήνα».

Για τα σχέδιά της μετά τα γυρίσματα της ταινίας: «Δεν είμαι ακόμη σίγουρη. Μελετάω κάποια πρότζεκτ που έχω υπόψη μου, γράφω και εγώ η ίδια και παράλληλα έχω σε εξέλιξη κάποια άλλες δραστηριότητες πέρα από την υποκριτική. Οπότε ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει το επόμενο διάστημα».

Στο τέλος της συζήτησής μας δεν παρέλειψε να κλείσει την κουβέντα μας με ένα θερμό «ευχαριστώ» και μάλιστα στα ελληνικά…

John O’hurley
Για τον ρόλο του στο «Swing Away»:
«Ο χαρακτήρας που υποδύομαι ονομάζεται Χέντερσον. Είναι επενδυτής, ο οποίος έχει άλλα σχέδια για το γήπεδο του γκολφ. Θέλει να το μετατρέψει σε συγκρότημα κατοικιών, καθώς συνειδητοποιεί ότι η αξία του οικοπέδου είναι ότι βρίσκεται κοντά στην θάλασσα και ότι μπορεί να το αξιοποιήσει καλύτερα ως «φιλέτο» στην αγορά ακινήτων, παρά ως γήπεδο του γκολφ. Οπότε θέλει να το μετατρέψει σε κάτι άλλο. Νομίζω ότι εκπροσωπεί κατά κάποιο τρόπο ένα κεφαλαιοκράτη επενδυτή, που μοιάζει σαν τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για το τι καταστρέφει, αρκεί να βγάζει κέρδος».

Για την Ρόδο: «Είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιώ στη ζωή μου στην Ελλάδα και ότι βλέπω είναι πρωτόγνωρο. Ο κόσμος είναι υπέροχος, πολύ ενεργητικός λαός και οι τοποθεσίες και το περιβάλλον είναι πανέμορφα. Ταξίδευα προς την Ρόδο χθες το απόγευμα με το αεροπλάνο και είχα μονίμως το βλέμμα μου έξω από το παράθυρο. Αγνάντευα από ψηλά κάθε ένα από τα νησιά. Ήταν ένα όνειρό μου μια ημέρα να επισκεφθώ κάποια από τα ελληνικά νησιά. Σκόπευα να πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι με την σύζυγό μου, αλλά δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο τώρα για διακοπές. Την επόμενη φορά! Ίσως στην πρεμιέρα της ταινίας».

Για τα γυρίσματα: «Προσωπικά σήμερα ήταν η πρώτη μου μέρα στα γυρίσματα και θα πρέπει να πω ότι είναι το τέλειο περιβάλλον για να γυριστεί μια τέτοια ταινία. Είναι ένα γήπεδο γκολφ, το οποίο όμως δεν μοιάζει να είναι «γυαλισμένο», κάτι το οποίο μπορεί να στηρίξει η τοπική κοινωνία, γι’ αυτό και είναι τέλειο».

Ο χαρακτήρας τον οποίο υποδύεσαι έχει καθόλου κοινά χαρακτηριστικά με εσένα; Σου αρέσει να παίζεις γκολφ; «Είναι υπέροχο να παίζεις γκολφ σε μια ταινία, γιατί κανένας ηθοποιός δεν παίζει γκολφ στην πραγματικότητα (γέλια). Μ’ αρέσει επίσης να παίζω πλούσιους χαρακτήρες. Έχει πλάκα».

Όσο για τα άμεσα σχέδιά του εξήγησε ότι «πρόκειται να ξεκινήσω να συμμετέχω σε μια τηλεοπτική σειρά στην Αμερική η οποία ονομάζεται Devius minds και η οποία έχει κάνει μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ. Παράλληλα συμμετέχω σε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ, που ονομάζεται Σικάγο το οποίο πραγματοποιεί και περιοδείες. Οπότε κινούμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο και θα έλεγα ότι μάλλον είμαι λιγάκι εξαντλημένος (γέλια). Αυτός είναι και ο λόγος που έχω ελάχιστο χρόνο γι’ αυτή την ταινία στη Ρόδο. Το πρόγραμμά μου περιλαμβάνει γυρίσματα, γυρίσματα, γυρίσματα και μετά θα πρέπει να επιστρέψω άμεσα στην Αμερική. Αναχωρώ την ερχόμενη Τρίτη, αλλά αύριο έχω ρεπό από τα γυρίσματα οπότε θα προσπαθήσω να επισκεφθώ όσα περισσότερα μέρη μπορώ, επάνω στο νησί.

Ρένος Χαραλαμπίδης
Για τον ρόλο του: «Στην συγκεκριμένη ταινία κάνω τον κακό, ο οποίος δουλεύει για τον ιδιοκτήτη του γκολφ. Είμαι αυτός με τον οποίο συγκρούεται η τοπική κοινωνία. Τελικά όμως περνάω με το μέρος των ντόπιων και τα πράγματα γυρίζουν υπέρ μου. Δηλαδή από κακός γίνομαι καλός».

Για την ιδιαίτερη σχέση που έχει με την ταινία: «Στην ταινία αυτή είμαι εμπλεκόμενος εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, γιατί ξέρω πολύ καλά τον παραγωγό τον Τζορτζ Στεφανόπουλο. Την ξέρω λοιπόν από την εποχή που ήταν απλά μια ιδέα στο μυαλό του παραγωγού, μέχρι που έχει γίνει πραγματικότητα. Άρα λοιπόν είμαι πολύ βαθιά στην ταινία και επίσης έχω γίνει πολύ μεγάλος εραστής της Ρόδου. Αν και έχω έρθει αρκετές φορές, τώρα που την ζω αργά και απολαυστικά, την ζω διαφορετικά».

Για την πεποίθησή του ότι το νησί θα γίνει ξανά ένα παγκόσμιο πλατό: «Νομίζω ότι ήρθε η εποχή που η Ρόδος θα ξαναγίνει ένα παγκόσμιο πλατό που θα έρχονται για να γυρίζουν ταινίες. Βέβαια πρέπει να γυριστούν πολλές ταινίες στη Ρόδο, ώστε να κάνει μια την πολύ μεγάλη επιτυχία».

Για το αν η συμμετοχή του σε μια αμερικανική ταινία, θεωρείται ως ένα ακόμη «παράσημο» στην πορεία του ως ηθοποιός, ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής: «Έχω ξαναπαίξει σε Αμερικάνικες ταινίες, αλλά αυτή είναι η πρώτη που έχω έναν ολοκληρωμένο ρόλο. Που έχω να κάνω πράγματα. Είναι ουσιαστικά ο πρώτος μου ρόλος στα Αγγλικά και αυτό για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Για το αν νοιώθει άνετος για το γεγονός ότι έχει ένα ρόλο σε μια ξένη γλώσσα, απάντησε: «Η γλώσσα για έναν ηθοποιό είναι πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση. Αν δεν παίζεις στην γλώσσα σου δυσκολεύεσαι πάρα πολύ. Έχω κάνει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και ελπίζω να αποδώσει».

Για το αν η συμμετοχή του δίνει κίνητρο και σε άλλους Έλληνες ηθοποιούς: «Ναι φυσικά. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα το επάγγελμα του ηθοποιού ήταν το πρώτο επάγγελμα με τεράστια κρίση. Πράγμα που σημαίνει ότι ο κλάδος έχει «χτυπηθεί» πολύ. Έχει 90% ανεργία. Τώρα το να δουλεύεις σαν ηθοποιός στο εξωτερικό, είναι επίσης πάρα πολύ δύσκολο. Είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Εύχομαι όλα αυτά πάρα πολύ σύντομα να γίνουν ένα άσχημο όνειρο».

Αν θεωρεί όμως ότι το επίπεδο των Ελλήνων ηθοποιών είναι τέτοιο ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν τέτοιους ρόλους; «Ασφαλώς. Οι Έλληνες ηθοποιοί δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία και τα εργαλεία προκειμένου να κάνουν αυτό που μπορούν. Πάντα υπήρχαν δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι από εδώ και πέρα, αφού ξεπεραστούν και τα εμπόδια της κρίσης να δείξουμε την πραγματική μας ταυτότητα».

Δημήτρης Σαΐτης
Για τον ρόλο του: «Υποδύομαι τον βοηθό του κυρίου Χέντερσον. Είμαι Ελληνοαμερικανός και στην ταινία υποδύομαι έναν Έλληνα. Οι γονείς μου είναι Έλληνες. Είναι ωραίο να επιστρέφω στην Ελλάδα και να παίζω τον ρόλο ενός Έλληνα. Πραγματικά περνάμε πολύ ωραία, ο john (σ.σ. Ο’harley) είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός για να συνεργαστείς μαζί του, καθώς και όλο το υπόλοιπο επιτελείο.

Για την Ρόδο: «Είναι η πρώτη μου φορά στην Ρόδο, αλλά όχι η πρώτη μου στην χώρα. Έχω έρθει αρκετές φορές με την οικογένεια μου στην Κέρκυρα, την Μύκονο και την Αθήνα. Πάντως η Ρόδος είναι τέλεια, η τοποθεσία ιδανική για τα γυρίσματα και κατά την διάρκεια τους κοιτάω την θάλασσα και το μόνο που σκέφτομαι είναι να πάω να βουτήξω μέσα! Είναι τόσο όμορφη. Αύριο έχουμε ρεπό οπότε ανυπομονώ να εξερευνήσω διάφορα μέρη όπως την Μεσαιωνική Πόλη και στην πραγματικότητα δεν αισθάνομαι καθόλου σαν να δουλεύω!».

Για τις σκέψεις του να παρατείνει την παραμονή του στο νησί: «Κανονικά είναι προγραμματισμένο να παραμείνω στο νησί για μια ακόμη εβδομάδα, αλλά ενδεχομένως να αποφασίσω να παραμείνω περισσότερο. Το επεξεργάζομαι ακόμη (γέλια). Ίσως αποφασίσω τελικά να μείνω λιγάκι παραπάνω».

Διαβάστε ακόμη

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου