Περισσότερες οι αναζητήσεις από κινητά τηλέφωνα σε σχέση με τα desktop

Περισσότερες οι αναζητήσεις από κινητά τηλέφωνα σε σχέση με τα desktop

Περισσότερες οι αναζητήσεις από κινητά τηλέφωνα σε σχέση με τα desktop

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 207 ΦΟΡΕΣ

Η επίσημη αυτή ανακοίνωση της Google έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί περίμεναν για χρόνια.

Το 1876 όταν ο Αμερικανός φυσικός Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπέλ ανακάλυψε το τηλέφωνο, δεν θα μπορούσε ούτε ο ίδιος να φανταστεί στο ελάχιστο την τεχνολογική επανάσταση που θα σημειωνόταν τα χρόνια που θα ακολουθούσαν.

Σήμερα ένα και πλέον αιώνα μετά η τεχνολογική πρόοδος της κινητής τηλεφωνίας και η ανάπτυξη δεκάδων εφαρμογών, έχουν διαμορφώσει νέα ήθη και συνήθειες στο σύγχρονο άνθρωπο. Η πιο σημαντική συνήθεια – που σύμφωνα με μελέτες έχει χαρακτηριστεί ακόμα και ως εθισμός – είναι το σερφάρισμα μέσω κινητού νέας τεχνολογίας.

Ήδη από πέρυσι κυκλοφορούσαν πολλές ανεπίσημες πληροφορίες από εργαζομένους της Google, σύμφωνα με τις οποίες οι αναζητήσεις μέσω κινητών αναμένονταν να ξεπεράσουν σύντομα εντός του τρέχοντος έτους τις αναζητήσεις μέσω σταθερών υπολογιστών. Η Google πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι το πολυαναμενόμενο γεγονός είναι πια πραγματικότητα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η υπέρβαση του αριθμού των αναζητήσεων από κινητά σε σχέση με τις αναζητήσεις από υπολογιστή σημειώθηκε σε περισσότερες από δέκα χώρες παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων οι Η.Π.Α και η Ιαπωνία. Η εταιρεία αρνήθηκε όμως να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις σχετικά με την ταυτότητα των άλλων χωρών, δεν προσδιόρισε με ακρίβεια το πότε συνέβη το γεγονός και επιπλέον, δεν έδωσε συγκριτικά στοιχεία για τον όγκο των αναζητήσεων από PC και κινητά για την τρέχουσα περίοδο.

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι οι αναζητήσεις από smartphones συμπεριλαμβάνουν τόσο τις αναζητήσεις μέσω φυλλομετρητών, όσο και αυτές που έγιναν μέσω σχετικών εφαρμογών της Google, χωρίς όμως να αναλύσει τα σχετικά μερίδια κάθε κατηγορίας. Σημειωτέον, ότι η Google εντάσσει τα tablets στoυς σταθερούς υπολογιστές, με αποτέλεσμα ο όγκος των αναζητήσεων που προσμετρώνται στις αναζητήσεις από κινητά, να αφορά αποκλειστικά και μόνο τα κινητά.

Η Comscore μία ηγέτιδα στο χώρο του διαδικτύου εταιρεία, που συγκεντρώνει και αναλύει στοιχεία σχετικά με την πλοήγηση στο διαδίκτυο, είχε δώσει στη δημοσιότητα έκθεση που αφορούσε τον όγκο των αναζητήσεων σε PC, tablet και smartphone στις Η.Π.Α. Συνολικά η εταιρεία υποστήριξε ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2014 οι αναζητήσεις από tablets και smartphones στις Η.Π.Α ήταν σχεδόν το 29% του συνολικού όγκου των αναζητήσεων.

Αυτό που ανακοίνωσε η Google πρόσφατα υποδηλώνει είτε ότι τα στοιχεία της Comscore είναι ανακριβή, είτε ότι η αύξηση των αναζητήσεων από μη σταθερά μέσα αναπτύσσεται με πολύ πιο ραγδαίους ρυθμούς, απ' ότι φαντάζεται κανείς.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα, επ' ευκαιρία της ανακοίνωσης μίας σειράς νέων εργαλείων και εφαρμογών της εταιρείας του AdWords και του Google Display Network. Σε γενικές γραμμές οι ανακοινώσεις αφορούν νέα διαφημιστικά formats, νέα εργαλεία αυτοματισμού τόσο για την αναζήτηση, όσο και για την προβολή διαφημίσεων κ.λπ.

Μετά την αποκάλυψη αυτή ότι ο όγκος των αναζητήσεων μέσω κινητού έχει ξεπεράσει τις αναζητήσεις από σταθερό υπολογιστή, μπορεί κανείς να κατανοήσει τα αίτια της πρόσφατης ενημέρωσης του αλγορίθμου της Google, προκειμένου να γίνει πιο εύχρηστος για τους χρήστες κινητών.

Πηγή: Κατασκευή ιστοσελίδων Αθήνα Aboutnet.gr

Διαβάστε ακόμη

Συσκευή «φοριέται» σε φρούτα και λαχανικά και μετράει τα φυτοφάρμακα

Στη Ρόδο το πιο διάσημο Al robot, Sophia - Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Κυβερνοέγκλημα: Με μειωμένες άμυνες η Ελλάδα – Στo top-10 παγκοσμίως

Euclid: Πρώτες εικόνες του τηλεσκοπίου που θα ερευνήσει το σκοτεινό Σύμπαν

Ασφαλής διάγνωση μέσω τεχνητής νοημοσύνης από τον Δωδεκανήσιο καθηγητή Νίκο Παραγιό

Τρία έργα, τρεις διακρίσεις από το τμήμα Ρομποτικής του Ιδρύματος Σταματίου

ΓΕΡΜΑΝΟΣ “G Click & Collect”: Παραγγέλνεις online και παραλαμβάνεις άμεσα από κατάστημα

Μαθήτριες από τη Χάλκη κέρδισαν τη 2η θέση στον Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone