Τι συμβαίνει στο λίπος όταν το καίμε;

Τι συμβαίνει στο λίπος όταν το καίμε;

Τι συμβαίνει στο λίπος όταν το καίμε;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 212 ΦΟΡΕΣ

Όλοι γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η απώλεια βάρους, σωστά; Χρειάζεται να καίμε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνουμε ανά ημέρα. Αν κάψουμε 500 θερμίδες την ημέρα, χωρίς μεταβολή στη διατροφή μας, θα χάσουμε περίπου μισό κιλό την εβδομάδα. Απλά μαθηματικά! Αλλά πού πηγαίνει το λίπος όταν φεύγει;

Αν δεν ξέρετε, τότε δεν είστε οι μόνοι! Μία νέα έρευνα της British Medical Journal ρώτησε ιατρούς και φοιτητές ιατρικής και οι περισσότεροι επίσης δεν ήξεραν! Επιπλέον μελετήθηκαν οικογενειακοί ιατροί, διατροφολόγοι και personal trainers και ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς πίστευαν ότι το λίπος μετατρέπεται σε ενέργεια ή θερμότητα. Όμως ας θυμηθούμε τι διδαχθήκαμε στη χημεία του γυμνασίου: Η ύλη δεν μπορεί ούτε να δημιουργηθεί ούτε να καταστραφεί – με βάση αυτή την αρχή, οι απαντήσεις δεν ευσταθούν.

Για να ερευνήσει ο Ruben Meerman πως φεύγει το λίπος από το σώμα μελέτησε την πορεία κάθε ατόμου μέσα στο σώμα και με μια φόρμουλα που ανέπτυξε, απέδειξε ότι το 80% του λίπους φεύγει από τους πνεύμονες! Έτσι, αντιλαμβανόμαστε ότι το περισσότερο λίπος μας γίνεται διοξείδιο του άνθρακα μέσω της αναπνοής! Το υπόλοιπο 20% αποβάλλεται μέσα από τα υγρά του σώματός μας, όπως ο ιδρώτας, τα ούρα, τα δάκρυα, κλπ.

Γι’ αυτό λοιπόν, ασκηθείτε για να κάψετε περισσότερες θερμίδες και νιώστε πιο ελαφρύς με κάθε αναπνοή σας!

Γράφει το My Oxygen Health Club

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης 2024, «Μάιος Μήνας Μέτρησης»

Πίτουρο ρυζιού: Η νέα υπερτροφή με τις αντικαρκινικές ιδιότητες

Πώς επηρεάζουν την όραση τα αντιβιοτικά

Πώς τα τυχερά παιχνίδια επηρεάζουν τον εγκέφαλο-Οι «παγίδες» του τζόγου στην υγεία

Θυμώνετε συχνά; «Καραδοκεί» το εγκεφαλικό

Ποια είναι τα οφέλη του λεμονιού στην υγεία

Σχετίζεται η μοναξιά με την ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη

Φυτικά υποκατάστατα: Πώς να τα επιλέξεις