Τρία χρόνια σε επιχειρηματία για τη μη απόδοση ΦΠΑ

Τρία χρόνια σε επιχειρηματία για τη μη απόδοση ΦΠΑ

Τρία χρόνια σε επιχειρηματία για τη μη απόδοση ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 429 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 3 ετών επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 55χρονο επιχειρηματία της περιοχής μας, ο οποίος κατηγορείται για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Κιουρτζή, έκρινε ένοχο τον 55χρονο αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών την οποία μετατρέπει προς 5 ευρώ την ημέρα, λόγω της οικονομικής ένδειας του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 55χρονος δεν απέδωσε το συνολικό ποσό των περίπου 250.000 ευρώ (με τις προσαυξήσεις) ΦΠΑ που αντιστοιχεί στις διαχειριστικές περιόδους της επιχείρησής του για τα έτη 2008, 2009 και 2010 με αποτέλεσμα να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και να παραπεμφθεί σε δίκη.

Πάντως τόσο ο ίδιος όσο και ο συνήγορός του χθες ενώπιον του δικαστηρίου αναφέρθηκαν στην οικονομική ζημία στην οποία υπέστη η επιχείρησή του από την γενικότερη οικονομική κρίση στη χώρα μας με αποτέλεσμα πολλοί από τους πελάτες του, να μην μπορούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι του εμπρόθεσμα, προκαλώντας του έτσι μία ταμειακή αδυναμία για την κάλυψη των οικονομικών του υποχρεώσεων, μεταξύ των οποίων και την πληρωμή του Φ.Π.Α., που ουδέποτε είχε εισπράξει.

Συγκεκριμένα, κατά τα διαστήματα που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα τα ένδικα ποσά του Φ.Π.Α., για τη μη καταβολή των οποίων και κατηγορείται, η επιχείρησή του βρισκόταν σε πραγματική και αντικειμενική αδυναμία πληρωμής τους, λόγω της ανυπαίτιας από την πλευρά του κατηγορουμένου έλλειψης της απαιτούμενης ταμειακής ρευστότητας.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων