Συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος της Ιερουσαλήμ για δωροληψία

Συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος της Ιερουσαλήμ για δωροληψία

Συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος της Ιερουσαλήμ για δωροληψία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 304 ΦΟΡΕΣ

Ο πρώην δήμαρχος της Ιερουσαλήμ Ούρι Λουπολιάνσκι συνελήφθη για την συμμετοχή του σε τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς ακινήτων, την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ διέκοψε ταξίδι του στο εξωτερικό προκειμένου να επιστρέψει στο Ισραήλ και να αρνηθεί

Ο πρώην δήμαρχος της Ιερουσαλήμ Ούρι Λουπολιάνσκι συνελήφθη για την συμμετοχή του σε τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που αφορά ακίνητα, την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ διέκοψε ταξίδι του στο εξωτερικό προκειμένου να επιστρέψει στο Ισραήλ και να αρνηθεί κάθε εμπλοκή του σε αυτή την υπόθεση.

Ο Ούρι Λουπολιάνσκι συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης και θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο πρώην δήμαρχος της Ιερουσαλήμ ο οποίος διαδέχθηκε το 2003 τον Εχούντ Ολμέρτ, κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε για να ωφελήσει επιχειρηματίες στην υπόθεση που είναι γνωστή ως "Holyland".

Στην "Holyland", ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ιερουσαλήμ, αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί να κατασκευαστούν τρία ξενοδοχεία, έπειτα κατασκευάστηκε ένα πολύ μεγάλο συγκρότημα. Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτό το συγκρότημα κατασκευάστηκε μετά από σημαντικές δωροδοκίες και πληρωμές κάτω από το τραπέζι από επιχειρηματίες προς διάφορους αξιωματούχους του δήμου της Ιερουσαλήμ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ούρι Μέσερ, πρώην συνεργάτης του κ. Ολμέρτ, συνελήφθη μαζί με πολλούς αξιωματούχος του δήμου της Ιερουσαλήμ και διάφορους επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με Αμίρ Νταν, έναν εκπρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Ολμερτ αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη του στην "υπόθεση Holyland" και είναι έτοιμος να απαντήσει σε τυχόν ανάκριση από την αστυνομία.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης