Με θετικό πρόσημο θα κλείσει η σεζόν για τα κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο

Με θετικό πρόσημο θα κλείσει η σεζόν για τα κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο

Με θετικό πρόσημο θα κλείσει η σεζόν για τα κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 414 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου

Με θετικό πρόσημο που εκτιμάται στο 10% υπολογίζεται ότι θα κλείσει η φετινή σεζόν για τις προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Ρόδου, παρά το κακό ξεκίνημα λόγω της κατάστασης της χώρας, ενώ για το 2016 προβλέπεται σημαντική αύξηση, αν και θεωρείται βέβαιο ότι ούτε και του χρόνου θα λειτουργήσει το home-port.

Όπως δήλωσε, χθες, ο Πρόεδρος του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (Λ. Τ.) κ. Χριστοδούλου, οι τάσεις που διαφαίνονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λ.Τ., είναι ότι θα υπάρξει μία μικρή αύξηση το 2015 σε σχέση με το 2014. Πιο συγκεκριμένα, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο καταγράφηκε μία σημαντική αύξηση στην κίνηση των επιβατών με κρουαζιέρα σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, σημαντική αύξηση σημειώθηκε στην άφιξη επισκεπτών από την Τουρκία.

Τον Ιούλιο, πάντως, καταγράφηκε μία μικρή μείωση επιβατών και προσεγγίσεων σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2014 αλλά για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο προβλέπεται μία μεγάλη αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Δηλαδή, το 2015 θα κλείσει με θετικό πρόσημο της τάξεως του 10% στην κίνηση κρουαζιεροπλοίων και επιβατών, σε σχέση με το 2014.

Όσο για τις κινήσεις που γίνονται, όπως λέει ο κ. Χριστοδούλου, οι επαφές με τις Εταιρίες δεν σταματάνε και δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η αύξηση του τουρισμού και μάλιστα σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο για εμάς και για την υπόλοιπη Ευρώπη, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να υπάρχει μείωση των προσεγγίσεων κρουαζιεροπλοίων, οφείλεται σε αυτές τις ενέργειες που γίνονται σε συνεργασία με τον Δήμο, την Περιφέρεια και όλους τους υπόλοιπους φορείς για να προσελκύσουν επισκέπτες με τα κρουαζιερόπλοια.

Όπως και για το 2016 προβλέπεται μία σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2015 και τον επόμενο μήνα, που θα οριστικοποιηθούν οι κρατήσεις και τα δρομολόγια, θα δώσει στοιχεία για την κρουαζιέρα του χρόνου.

Το Λ.Τ. προσπαθεί να έχει παρουσία σε εκθέσεις για τον θαλάσσιο τουρισμό, επίσης κάνει συναντήσεις με όσους δραστηριοποιούνται εδώ με την κρουαζιέρα για να προβάλουν το τουριστικό προϊόν της Ρόδου.

Ο Πρόεδρος του Λ.Τ. εκτιμά ότι βρισκόμαστε σε θετική πορεία και ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει αύξηση στον θαλάσσιο τουρισμό ενώ, μέσω των αρμοδιοτήτων τους, προσπαθούν να είναι όσο το δυνατόν πιο θετικοί για να επιλύουν τα προβλήματα που τους υποδεικνύουν άμεσα.

Σχετικά με το home-port, παρά τις προσπάθειες που κάνουν με κάποιες Εταιρίες, η εκτίμησή του είναι ότι μέχρι και το 2016 δεν θα λειτουργήσει. Προσπαθούν να δουν τα προβλήματα που υπάρχουν και να κάνουν πιο δελεαστικό το λιμάνι της Ρόδου, μειώνοντας το τέλος ελλιμενισμού, που έχει να κάνει με το νερό.

Όμως, όπως λέει, υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τονίζει ότι όλοι οι φορείς, τα Επιμελητήρια, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, η Περιφέρεια, όλοι μαζί θα πρέπει να συμβάλουν για να επαναφέρουμε όλες τις Εταιρίες να κάνουν βάση το λιμάνι της Ρόδου. Και δήλωσε:

«Είναι ένα θέμα το οποίο δεν εξαρτάται αποκλειστικά μόνο από εμάς, θα πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε, να δώσουμε κάποια κίνητρα περαιτέρω, ούτως ώστε να προσελκύσουμε αυτούς οι οποίοι αυτή τη στιγμή μας έχουν εγκαταλείψει, δηλαδή οι Εταιρίες.

Όπως εξήγησε, θα πρέπει να δοθούν κάποια κίνητρα στους τουρίστες αυτούς, τα οποία τα έχει συζητήσει με τους πιο πάνω φορείς.

Ως παράδειγμα ανέφερε την έκπτωση στη διανυκτεύρεση ώστε να μείνει ο τουρίστας εδώ παραπάνω μέρες, ακόμη να δώσουμε περισσότερη έμφαση στις εκδρομές που μπορούν να κάνουν σε συνεννόηση με τους πράκτορες και κάποιες στα πιο τουριστικά μέρη να είναι δωρεάν.

Όπως λέει ο κ. Χριστοδούλου, ο τουρίστας που θα έρθει για να χρησιμοποιήσει το λιμάνι της Ρόδου ως home-port, που είναι πιο δαπανηρό από τον Πειραιά, θα πρέπει να το κάνουμε εμείς πιο ανταγωνιστικό και να δώσουμε κίνητρα για να μπορέσουμε να τον προσελκύσουμε.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε ακόμη

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά