Καταργείται με το  μνημόνιο ο ΔΗΦΟΔΩ

Και...με το νόμο καταργείται πλέον ο ΔΗΦΟΔΩ, αφού αυτό αναφέρεται ρητά στο τρίτο Μνημόνιο ενώ τα καλά νέα για το δήμο Ρόδου και τους υπόλοιπους της Δωδεκανήσου είναι ότι δεν θα υπάρξει αναδρομικότητα, δηλαδή οι βεβαιωμένες οφειλές από δημοτικό φόρο, θα πρέπει να πληρωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα παραπάνω ενημέρωσε, χθες τους βουλευτές Δωδεκανήσου, κ.κ. Ηλία Καματερό και Δημήτρη Γάκη, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κ. Σαγιάς.

Οι δύο βουλευτές είχαν συνάντηση μαζί του, για το θέμα αυτό, μετά από εντολή του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Στη συνάντηση, λοιπόν, ο κ. Σαγιάς ενημέρωσε τους Δωδεκανήσιους βουλευτές ότι ο δημοτικός φόρος Δωδεκανήσου καταργείται και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, αφού αυτό περιλαμβάνεται στο τρίτο Μνημόνιο!

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό καταργείται ρητά το άρθρο 60 του ν. 2214/1994 με την υποπαράγραφο Δ13 περίπτωση 9 του άρθρου 1 του κατατεθέντος νομοσχεδίου «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης».

Μάλιστα, η αιτιολογία της κατάργησής του είναι ότι «πρόκειται περί φόρου, ο οποίος βαρύνει αποκλειστικά τους επιτηδευματίες των Δωδεκανήσων, ο οποίος καταργείται για λόγους ίσης μεταχείρισης φορολογουμένων».

Αυτό, βέβαια, αποτελεί και...το τελειωτικό χτύπημα για το ΔΗΦΟΔΩ, μετά την απόφαση του ΣτΕ που τον έκρινε αντισυνταγματικό και εξανεμίζει τις όποιες ελπίδες του δήμου να καταθέσει πρόταση για βελτίωσή του.

Τα...καλά νέα τώρα είναι ότι φαίνεται να ρυθμίζεται η εκκρεμότητα που υπήρχε για το τι θα γίνει με τις μέχρι τώρα βεβαιωμένες οφειλές από ΔΗΦΟΔΩ τις οποίες βέβαια δεν έχει εισπράξει ο δήμος. Βάσει της ενημέρωσης που είχαν οι βουλευτές δεν θα υπάρξει αναδρομικότητα κάτι που σημαίνει ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής μας θα κληθούν να πληρώσουν τις οφειλές που είχαν βεβαιωμένες για ΔΗΦΟΔΩ.