Στη Ρόδο χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου

Στη Ρόδο χθες ο πρόεδρος της  Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου

Στη Ρόδο χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 241 ΦΟΡΕΣ

Είναι από τους τακτικούς επισκέπτες του νησιού

Στη Ρόδο βρέθηκε χτες ο πρόεδρος της Κυπριακής βουλής Γιαννάκης Ομήρου, στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψης που πραγματοποίησε με κρουαζιερόπλοιο.

Συνοδευόμενος από φίλους του γευμάτισε στο εστιατόριο του συμπατριώτη μας Κώστα Σαρρή στη Μεσαιωνική πόλη, καθώς τους συνδέει φιλία αρκετών ετών. Ο ίδιος και η παρέα του δοκίμασαν θαλασσινά, τοπικούς μεζέδες και ούζο.

Ο κ. Ομήρου είναι φίλος της Ρόδου και την επισκέπτεται συχνά, ενώ δεδομένης της δύσκολης πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στη χώρα εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την πορεία της χώρας και ευχήθηκε σύντομα να ξεπεραστεί η κρίση.

Άλλωστε όπως είπε και η Κύπρος γνώρισε ανάλογη δοκιμασία η οποία όμως ήταν σύντομη, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει το ενδιαφέρον του και για την τουριστική περίοδο στη Ρόδο η οποία εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά.

Σημειώνεται ότι ο σημερινός πρόεδρος της Κυπριακής βουλής σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του μάλιστα αναμίχθηκε ενεργά με το φοιτητικό κίνημα και ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση, συμμετέχοντας στην κατάληψη της Νομικής Σχολής και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Εξελέγη βουλευτής Πάφου με το Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ (Σ.Κ. ΕΔΕΚ) στις εκλογές της 24ης Μαΐου 1981 και επανεξελέγη στις εκλογές της 8ης Δεκεμβρίου 1985, της 19ης Μαΐου 1991 και της 26ης Μαΐου 1996, αξίωμα το οποίο διατήρησε έως το 1998, οπότε διορίστηκε Υπουργός Άμυνας.

Το 1998 διορίστηκε Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη, παραιτήθηκε όμως στις 4 Ιανουαρίου 1999 λόγω διαφωνίας του με την απόφαση της κυβέρνησης για ματαίωση της έλευσης στην Κύπρο του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S 300.

Στις εκλογές της 27ης Μαΐου 2001 επανεξελέγη βουλευτής Πάφου με το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙ.ΣΟΣ.) (στις 19 Φεβρουαρίου 2000 το κόμμα μετονομάστηκε σε ΚΙ.ΣΟΣ.). Στις 22 Ιουλίου 2001 εξελέγη πρόεδρος του Κινήματος και επανεξελέγη στις 18 Μαρτίου 2007.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2006 εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με το Κ.Σ. ΕΔΕΚ (στις 29 Ιουνίου 2003 το Κίνημα μετονομάστηκε σε Κ.Σ. ΕΔΕΚ) και επανεξελέγη στις εκλογές της 22ας Μαΐου 2011. Διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σ.Κ. ΕΔΕΚ, μέλος της Επιτροπής Επιλογής, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών.

Στις 2 Ιουνίου 2011 εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη Δέκατη Βουλευτική Περίοδο. Είναι ex officio πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής και πρόεδρος της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής και της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες.

Τον Ιανουαριο του 2015 υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου της ΕΔΕΚ.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη