Χιλιάδες υπογραφές για να μην καταργηθεί το γατόσπιτο της Ρόδου

Χιλιάδες υπογραφές για να μην  καταργηθεί το γατόσπιτο της Ρόδου

Χιλιάδες υπογραφές για να μην καταργηθεί το γατόσπιτο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 870 ΦΟΡΕΣ

Έκκληση στο Δήμαρχο Ρόδου απευθύνει η πρώην πρόεδρος της Φιλοζωϊκής Ρόδου κα Αναστασία Σταματίου, προκειμένου να πάρει πρωτοβουλία και να μην επιτρέψει το κλείσιμο του γατόσπιτου της Καλλιθέας.

Στην επιστολή επισυνάπτονται οι ηλεκτρονικές υπογραφές από Ευρώπη και Αμερική για το θέμα αυτό, ενώ γίνεται αναφορά σε προειδοποίηση των εθελοντών κτηνιάτρων ότι δηλαδή θα απέχουν από την εθελοντική τους προσφορά αν δεν βελτιωθεί ουσιαστικά η κατάσταση.

Στην επιστολή της αναφέρει η κα Σταματίου:
«Aξιότιμε κύριε δήμαρχε,
Επιχειρώ επί σχεδόν ένα εξάμηνο για μια συνάντηση μαζί σας για τα θέματα που αφορούν τα αδέσποτα της Ρόδου.

Ως τέως πρόεδρος της Φιλοζωϊκής και ιδρυτικό στέλεχος αυτής καθώς επίσης και ως άτομο που συνέβαλε στην ύπαρξη του καταφυγίου των γατών στην Καλλιθέα, που κινδυνεύει χάρη στην αδιαλλαξία μερικών παραγόντων του νησιού μας να κλείσει και να βρεθούν τα περίπου 100 αδέσποτα γατάκια απροστάτευτα, αφού από πλευράς της πλατείας δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Ίσως να μπορέσω να βοηθήσω στο ζήτημα που έχει προκύψει με την αρχαιολογία. Έχω ήδη στα χέρια μου 5.000 υπογραφές τουριστών απ’ όλο τον κόσμο που επισκέπτονται την Καλλιθέα και που επιθυμούν την ύπαρξη του γατόσπιτου στο χώρο.

Αυτή η κοιτίδα πολιτισμού δεν πρέπει να καταλυθεί, διότι υπάρχει κίνδυνος οι εθελοντές κτηνίατροι οι οποίοι μας επισκέπτονται δύο φορές το χρόνο και στειρώνουν περισσότερα από 1000 ζώα ανά έτος, βλέποντας ότι οι προσπάθειες που γίνονται από αποκλειστικά και μόνο ιδιωτική πρωτοβουλία για να καλυτερεύσουν τα κακώς κείμενα στον τόπο μας δεν ευδοκιμούν, να πάψουν να μας επισκέπονται και να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γι’ αυτό θα σας παρακαλούσα να λάβετε σοβαρά υπόψη σας το θέμα αυτό, θέτοντάς το σε άμεση προτεραιότητα”.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς