Δύο τσιγγάνοι οι δράστες που παρουσιάζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ

Δύο τσιγγάνοι οι δράστες που παρουσιάζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ

Δύο τσιγγάνοι οι δράστες που παρουσιάζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 896 ΦΟΡΕΣ

Αφαίρεσαν χρήματα απο σπίτια τόσο σε Ρόδο όσο και σε Κω

Δύο αθίγγανοι ηλικίας 24 και 30 ετών είναι οι δράστες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους και έμπαιναν στα σπίτια τους για να αφαιρέσουν χρήματα, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ!

Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στην Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας την ώρα που επιχειρούσαν να αναχωρήσουν από το νησί με πλοίο της γραμμής. Ήδη έχουν εξακριβωθεί τρεις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής που διέπραξαν οι δράστες σε σπίτια της πόλης της Κω και της Αντιμάχειας, ενώ παράλληλα γίνεται διερεύνηση για να διαπιστωθεί αν οι ίδιοι έχουν σχέση και με τα περιστατικά που σημειώθηκαν στην Ρόδο.

Στην κατοχή των δύο ΡΟΜΑ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.725 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα και υπολογίζεται ότι, η λεία της εγκληματικής τους δραστηριότητας υπερβαίνει στις 12.000 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό οι δύο δράστες έμπαιναν μέσα στα σπίτια ανυποψίαστων και κυρίως ηλικιωμένων πολιτών, με την πρόφαση ότι είναι υπάλληλοι – τεχνικοί της ΔΕΗ και είτε ήθελαν να ελέγξουν τον μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας, είτε επρόκειτο να επιστρέψουν χρήματα από λογαριασμούς, ή ακόμη επειδή έπρεπε να ελέγξουν τις πρίζες!

Και τι δεν σκαρφίζονταν οι δράστες προκειμένου να καταφέρει να εισέλθει ο ένας εξ αυτών στο σπίτι ώστε να αφαιρέσει όσα χρήματα εύρισκε, ενώ ο δεύτερος παρέμενε με τον ή την ηλικιωμένη.

Με τον τρόπο αυτό οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν στις 14 Σεπτεμβρίου το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ από το σπίτι ηλικιωμένης και από άλλα δύο σπίτια στην Κω το συνολικό ποσό των 1200 ευρώ (600 ευρώ από το κάθε σπίτι). Επίσης καταγγέλθηκε και μία απόπειρα κλοπής από τους δράστες.

Και οι δύο αθίγγανοι συνελήφθησαν και κρατούνται προκειμένου να προσαχθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του 30χρονου ισχύουν περιοριστικοί όροι για υπόθεση ληστείας.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου ενημερώνει τους πολίτες ότι ουδείς άγνωστος χαρίζει χρήματα άνευ οπουδήποτε ανταλλάγματος ή πολλαπλασίου κέρδους.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο