Κάθε πρόσφυγας και μία ιστορία πόνου (βίντεο)

Κάθε πρόσφυγας και μία ιστορία πόνου (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 340 ΦΟΡΕΣ

Ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία είναι η λύση του μεταναστευτικού προβλήματος υποστηρίζουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες που κατά χιλιάδες αφήνουν τη χώρα τους για να σωθούν.

Πολλοί από αυτούς κατάφεραν με πολλές δυσκολίες και μετά από αρκετή περιπλάνηση να φτάσουν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αρκετοί εγκλωβίστηκαν στα κλειστά σύνορα άλλων χωρών, κάποιοι άλλοι περιμένουν τη σειρά τους για να φύγουν με όποιο τρόπο βρουν μέσω της Τουρκίας ενώ πολλοί βρήκαν το θάνατο πριν πατήσουν το πόδι τους στη στεριά.

Κάθε άνθρωπος και μία ιστορία, κάθε ιστορία γεμάτη πόνο και απόγνωση.

Κι όμως κανένας από όσους αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους δεν είχε σκεφτεί ποτέ να το κάνει. Αναγκάστηκε λόγω του πολέμου και λόγω της αδιαφορίας που επιδεικνύουν οι άλλες χώρες, όπως δήλωσε και ένας συμπατριώτης τους που βρέθηκε στη Ρόδο για να συναντήσει τους συγγενείς του.

Οι συγγενείς του ήταν ανάμεσα σε εκείνους που ναυάγησαν πριν μερικές μέρες στο Φαρμακονήσι, προσπαθώντας να φύγουν, να περάσουν στην Ελλάδα και από εκεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ο ίδιος ήρθε από τη Γερμανία και περίμενε υπομονετικά στο λιμάνι της Ρόδου μήπως και βρει τους συγγενείς του (αδέρφια και ανίψια) ελπίζοντας να είναι μέσα σε εκείνους που σώθηκαν.


«Δεν ήθελαν να φύγουν από τη χώρα τους, το έκαναν γιατί στη Συρία έχουμε πόλεμο και δε βρίσκουν βοήθεια από κανένα κράτος» δήλωσε λίγο πριν φτάσει το καταμαράν με τους διασωθέντες.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για την τακτική που εφαρμόζουν κάποιες χώρες να κλείσουν τα σύνορά τους, απάντησε ότι αυτό το κάνουν γιατί θέλουν να… «εξαφανίσουν αυτό το λαό».

Τον αναγκάζουν όπως είπε να μείνει στην πατρίδα του μέσα σε εμπόλεμες περιοχές και να πεθάνει εκεί χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.
«Αν κάποιες χώρες δηλώνουν ότι προσφέρονται και μπορούν να βοηθήσουν ας κάνουν κάτι να σταματήσουν τον πόλεμο εκεί που γίνεται και όχι να προσπαθούν να βρουν λύσεις έξω από τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό το φαινόμενο είναι να σταματήσει πρώτα ο πόλεμος στη Συρία.

Μάλιστα εκτίμηση του ίδιου είναι ότι πολλές χώρες και κυρίως αυτές που έχουν δύναμη όπως είπε, δεν θέλουν να βρεθεί λύση καθώς στόχος τους είναι να εξαφανίσουν το Συριακό λαό.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών