Κλείνει τη Δευτέρα ο δήμος Σύμης σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Κλείνει τη Δευτέρα ο δήμος Σύμης σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Κλείνει τη Δευτέρα ο δήμος Σύμης σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 375 ΦΟΡΕΣ

Είναι αναγκαίο να στελεχωθεί το Περιφερειακό ιατρείο

«Λουκέτο» θα μπει από την προσεχή Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στο Δήμο Σύμης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του ιατρείου του νησιού!

Η απόφαση αυτή λήφθηκε προχθές βράδυ κατά την διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του νησιού, όπου μάλιστα οι σύμβουλοι ζητούσαν να κλείσει ο δήμος Σύμης από χθες (Τετάρτη 14 Οκτωβρίου) και τελικά μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Λευτέρη Παπακαλοδούκα, αποφασίστηκε αυτό να γίνει από τις 19 Οκτωβρίου προκειμένου να δοθεί προς τους αρμοδίους το εύλογο χρονικό διάστημα για να επιλυθεί το θέμα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Ροδιακή» ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας, το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε τώρα αλλά σταδιακά τα τελευταία τέσσερα χρόνια όπου από τέσσερις γιατρούς που υπηρετούσαν στο νησί έμειναν οι δύο.

Και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν πριν από 15 ημέρες όταν συνταξιοδοτήθηκε ο ένας γιατρός, με αποτέλεσμα το νησί να εξυπηρετείται με μία αγροτική ιατρό, η οποία μάλιστα από την 1η Νοεμβρίου 2015 θα μεταβεί στη Ρόδο για εκπαίδευση!

Ωστόσο φαίνεται ότι … βρέθηκε λύση με την μετακίνηση ενός εκ των δύο ιατρών από το Καστελλόριζο στη Σύμη για μία εβδομάδα!

Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει – εύλογα- ερωτήματα για το πώς μετακινείται ένας γιατρός από το ένα ακριτικό νησί για να καλύψει τις ανάγκες κάποιου άλλου, και όχι κάποιος γιατρός από το νοσοκομείο της Ρόδου.

Ο κ. Παπακαλοδούκας είπε επίσης πως εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υπάρξει «εξυπηρέτηση» από το Υπουργείο Άμυνας ώστε ο αγροτικός ιατρός του στρατού που βρίσκεται στο νησί να εξυπηρετεί τους κατοίκους στο ιατρείο.

Ακόμη όμως και να συμβεί αυτό, το πρόβλημα θα εξακολουθεί να υφίσταται, αφού δύο αγροτικοί γιατροί δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες των 3000 κατοίκων της Σύμης (κατά τους χειμερινούς μήνες διότι το καλοκαίρι είναι δεκαπλάσιοι), καθώς απαιτείται και η συνδρομή γιατρού γενικής ιατρικής, ώστε να γίνονται συνταγογραφήσεις και άλλα διαδικαστικά.

«Ζητάμε τουλάχιστον ένα γιατρό γενικής ιατρικής να έρθει στο νησί» τόνισε ο δήμαρχος Σύμης προσθέτοντας «δύο πράγματα υπάρχουν η ανικανότητα και η αδιαφορία και καθώς ο Υπουργός Υγείας με διαβεβαιώνει ότι κάνει προσπάθειες τότε μάλλον το δεύτερο ισχύει! Δεν κλείνουμε το δήμο για τον δάσκαλο ή τον καθηγητή παρόλο ότι έχουμε και τέτοια ζητήματα. Τον κλείνουμε για θέματα υγείας των πολιτών μας.

Ο ασθενείς και το περιστατικό δεν μπορούν να περιμένουν όπως μας ζητάνε να κάνουμε υπομονή» κατέληξε ο κ. Παπακαλοδούκας.

Διαβάστε ακόμη

Τα προβλήματα της νησιωτικότητας

Εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής

Σε δράσεις πολιτισμού πρόκειται να συνδράμει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Η σημασία της ανακήρυξης του μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου σε επίτιμο διδάκτορα

Τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη τιμά ο δήμος Ρόδου σε ειδική εκδήλωση

Προφυλακίστηκε ο αρχαιοφύλακας της Νισύρου μετά την απολογία του

Προσφορές στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου