Τα διατεθέντα λιπάσματα από την Αγροτική Τράπεζα σε Ρόδο και Κω

Τα διατεθέντα λιπάσματα από την Αγροτική Τράπεζα σε Ρόδο και Κω

Τα διατεθέντα λιπάσματα από την Αγροτική Τράπεζα σε Ρόδο και Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 204 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω 22 Οκτωβρίου 1955 Αριθ. Φύλλου 1352

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Κατόπιν αποφάσεως της Κυβερνήσεως ενεκρίθη όπως διατεθή κονδύλιον εκ των δημοσίων επενδύσεων προς αγοράν, μέσω της Αγροτικής Τραπέζης, 1560 αντλητικών συγκροτημάτων εγχωρίου κατασκευής και διαθέσεως αυτών εις τους παραγωγούς. Μέρος των αντλητικών τούτων συγκροτημάτων θα διατεθούν και δια τους παραγωγούς Δωδεκανήσου.

ΤΑ ΔΙΑΤΕΘΕΝΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΥΠΟ ΤΗΣ ΑΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟ 1954 ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΚΑΙ ΚΩ
Συμφώνως προς τα συγκεντρωθέντα στοιχεία κατά το 1954 διετέθησαν υπό της Αγροτικής Τραπέζης αι κάτωθι ποσότητες λιπασμάτων προς τους παραγωγούς. Εις Ρόδον διατέθησαν 2.258.375 χιλιόγραμμα εις δε την νήσον Κω 395.812.
Τα λιπασθέντα στρέμματα ανήλθον της Ρόδου εις 29.288 στρέμματα της δε Κω εις 22.788 στρέμματα.

ΗΥΞΗΘΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΣ Η ΔΙΑΘΕΣΙΣ ΟΙΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΪΡ ΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ
Με μεγάλην επιτυχίαν συνεχίζεται η διάθεσις οίνων της Καΐρ εις την λοιπήν Ελλάδα. Κατά τας ημέρας ταύτας ηγοράσθησαν παρά του γνωστού οινεμπόρου Πειραιώς και Θεσσαλονίκης 400 τόννοι οίνων. Επίσης τελευταίως διετέθησαν εις την αγοράν Κερκύρας 180 τόννοι οίνων.
Αι ενέργεια τοποθετήσεως οίνων εις τας διαφόρους αγοράς του εσωτερικού, λόγω δε της καλής ποιότητος των τύπων ήδη τα αποτελέσματα διαθέσεως, εν συγκρίσει με προηγούμενα έτη, είναι ευνοϊκώτατα.

ΑΝΑΧΩΡΕΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΙΣ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΝ
Την προσεχή Δευτέραν αναχωρεί δια του ΘΟΑ εις Καστελλόριζον ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γ. Ρεμπάκος.

Τον κ. Νομάρχην θα συνοδεύσουν ο διευθυντής της Γεωργίας κ. Παπασαραντόπουλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης κ. Δ. Γιάκος ο προϊστάμενος εποπτείας Εμπορίου κ. Κ. Τζωρτζάκης, ο διευθυντής Γραφείου της Νομαρχίας κ. Σαρρής και ο πρόεδρος του Καστελλοριζιακού συλλόγου “ο Μεγιστεύς” κ. Ατζέμης.

Ο κ. Νομάρχης θα επιστρέψη την προσεχή Τετάρτη.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΑΤΑΠΛΕΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΚΑΦΗ
Σήμερον θα καταπλεύση εις τα ροδιακά ύδατα το αμερικανικόν αεροπλανοφόρον “Ιντρέπιτ” συνοδευόμενον υπό δύο αντιτορπιλλικών.

Εν τω μεταξύ ο κ. Τζόνσον προητοίμασεν μίαν καντίνα των πληρωμάτων εις τον θερινόν κινηματογράφον “Το Ρόδον” σήμερον δε θα ετοιμασθή και ετέρα εις το “Ελλη”.

ΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓ. ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Κατ’ ανακοινώσεις του Προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, οι εργοδόται οφείλουν να καταθέτουν τας κρατήσεις εις τον τηρούμενον παρά των Τραπεζών ειδικόν λογαριασμόν εντός των καθοριζομένων και δια το ΙΚΑ προθεσμιών.
Εις περιπτώσεις καθυστερήσεως ή παραλείψεως θα επιβάλλουν τις κυρώσεις τα αρμόδια όργανα βεβαιώσεως και ελέγχου του ΙΚΑ.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
Ο Υπουργός των Οικονομικών κ. Αποστολίδης ανεκοίνωσεν ότι η Κυβέρνησις προσβλέπει μετ’ ιδιαιτέρας συμπαθείς προς την τάξιν των βιοτεχνών και επαγγελματιών αναγνωρίζουσα την συμαίνουσαν θέσιν της τάξεως ταύτης εν τη διαρθρώσεις του παραγωγικού μηχανισμού της χώρας και εκτιμώσα την συμβολήν της εις την εθνικήν παραγωγήν. Η Κυβέρνησις θα λάβη μέτρα χρηματοδοτήσεως των ανωτέρω τάξεων εντός του προγράμματος περί ενισχύσεως των παραγωγικών κλάδων της χώρας.


ΣΥΝΗΛΘΕΝ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ
Χθες συνήλθεν εις την Νομαρχίαν η Επιτροπή Λαϊκής Στέγης και απεφάσισε την χορήγησιν διαφόρων ποσών εις πολεμοπαθείς αστέγους.

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ
Μετεφέρθησαν εις το Κρατικόν Νοσοκομείον η Ανθή Αθανασίου, ετών 32 εκ Μαλώνας με κάταγμα των αριστερών πλευρών, ο Γεώργιος Χατζηνικήτας, ετών 32 με τραύμα της αριστεράς χειρός και η Ασημίνα Μαστή, ετών 60 εκ. Σορωνής με τραύμα του ποδός.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΙΣ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΝ
Από της αύριον θα δύναται το κοινόν να επισκέπτεται το καταπλέον σήμερον αεροπλανοφόρον “Ιντρέπιτ”. Αδειαι θα εκδίδωνται υπό του Λιμεναρχείου.

ΤΟ ΟΡΦΑΝΙΚΟΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Υπό του Κέντρου Προνοίας διεβιβάσθησαν αι καταστάσεις πληρωμής του Ορφανικού Επιδόματος μηνός Οκτωβρίου. Θα διανεμηθούν 125.000 δρχ. εις 1437 ορφανά.

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γάκης: Η πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού αποδεικνύει την αδούλωτη ψυχή του

Μαρία Καρίκη: Χάνοντας το κουράγιο σου...

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων