Επαναφέρει ο δήμος το θέμα της εισφοράς σε γη και χρήμα

Επαναφέρει ο δήμος το θέμα  της εισφοράς σε γη και χρήμα

Επαναφέρει ο δήμος το θέμα της εισφοράς σε γη και χρήμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 205 ΦΟΡΕΣ

Η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να επαναφέρει δυναμικά το θέμα της εισφοράς σε γη και σε χρήμα που καταβάλουν τα ξενοδοχεία, με στόχο να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση, αναδείχθηκε κατά τη συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη ενόψει, ως είθισται, της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η προχθεσινή συνεδρίαση «αφιερώθηκε» στα θέματα της πολεοδομίας, μιας και ο Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, τελευταία έχει καθιερώσει τις θεματικές συνεδριάσεις με τα μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Εισηγητής ήταν, βέβαια, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Μεσαιωνικής Πόλης, κ. Γιώργος Κακούλης ο οποίος και παρουσίασε στους συναδέλφους του τις ενέργειες και τα σχέδια που επεξεργάζεται η Διεύθυνση αυτό το διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί που εστίασαν είναι ότι πρέπει, επιτέλους, να λυθεί το θέμα με την εισφορά σε γη και σε χρήμα των ξενοδοχείων, μια συζήτηση η οποία-υπενθυμίζεται-έχει ανοίξει από την προηγούμενη δημοτική θητεία καθώς ο Δήμος προσδοκά μεγάλα έσοδα από αυτό.

Έτσι, προχθές το βράδυ, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και, βέβαια, ο Δήμαρχος, συμφώνησαν ότι πρέπει να προχωρήσει το θέμα και για τον λόγο αυτό θα ανακινήσουν τη διαδικασία, ξεκινώντας από μία συνάντηση με τους ξενοδόχους τους οποίους θα καλέσουν ώστε αφού συμφωνήσουν στην τιμή, να βρεθεί λύση εξωδικαστικά, κάτι το οποίο ευελπιστεί ο Δήμος.

Ένα ακόμη θέμα που τους απασχόλησε είναι η τακτοποίηση των αυθαιρεσιών σε κτίρια του Δήμου, σύμφωνα με το νόμο 4178 του 2013. Δηλαδή, όπως οι ιδιώτες έτσι και ο Δήμος πρέπει να προβεί σε τακτοποίηση των κτιρίων του, όπως για παράδειγμα διάφορες παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια κτλ. Έτσι, αναμένεται να ξεκινήσουν τη διαδικασία, η οποία, πάντως, είναι μεγάλη.

Παράλληλα, ο κ. Κακούλης παρουσίασε στα μέλη της Δημοτικής Αρχής τα πολεοδομικά σχέδια που προχωρούν, όπως οι διανοίξεις σε οδούς, η αναθεώρηση της μελέτης για τη Μεσαιωνική Πόλη κτλ.

Βέβαια, αναφορά έγινε και για το Εθνικό Θέατρο, για το οποίο τους παρουσίασε τις μελέτες που έχουν εκπονήσει και συζητήθηκε το τι πρέπει να γίνει, όπως και για το συγκρότημα της Νέας Αγοράς για το οποίο κρίνεται ότι απαιτούνται κάποιες σωστικές παρεμβάσεις.

Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος επέστησε σε όλους την προσοχή ότι πρέπει από τώρα να ξεκινήσουν δυναμικά οι παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Ρόδου και στη Μεσαιωνική Πόλη, οι οποίες έχουν να κάνουν με τους μικροπωλητές, τους κοινόχρηστους χώρους, τον ευπρεπισμό κτλ., με στόχο να βελτιώσουν την εικόνα της «βιτρίνας» του νησιού αφού, όπως είπε, πρόκειται για απαίτηση της τοπικής κοινωνίας.

Μάλιστα, εισηγήσεις πάνω στο θέμα αυτό αναμένεται να γίνουν τις προσεχείς εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων