Γ. Κυρίτσης: H Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου οφείλει να δώσει εξηγήσεις

Γ. Κυρίτσης: H Εφορία Αρχαιοτήτων  Δωδεκανήσου οφείλει να δώσει εξηγήσεις

Γ. Κυρίτσης: H Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου οφείλει να δώσει εξηγήσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 202 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή, σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος, προς την Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου απέστειλε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, στην οποία επιρρίπτει ευθύνες για την εγκατάσταση κοντέινερ ΜΚΟ στον αρχαιολογικό χώρο πίσω από την Αστυνομία, στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Κυρίτσης ζητά να πληροφορηθεί αν υπάρχει έγγραφη άδεια και συναίνεση της Εφορίας Αρχαιοτήτων για την εγκατάσταση του κοντέινερ στον αρχαιολογικό χώρο, τη στιγμή που δεν είχε επιτραπεί στο Δήμο Κω να προχωρήσει στον καθαρισμό και στην απολύμανση του συγκεκριμένου χώρου, ενώ είχε παρεμποδιστεί και η Μητρόπολη Κω, από την αρχαιολογική υπηρεσία, στην προσπάθεια συντήρησης των τριών εκκλησιών που βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο.

Ο Δήμαρχος Κω προειδοποιεί ότι ο Δήμος θα αντιδράσει με όλους τους νόμιμους τρόπους για να καταλογιστούν οι ευθύνες, όπου υπάρχουν.

Ταυτόχρονα ζητά από την Εφορία Αρχαιοτήτων να απαντήσει για το αν είχε συναινέσει ή γνωμοδοτήσει θετικά στο ΚΑΣ στην παραχώρηση του αδόμητου αρχαιολογικού χώρου του Ρωμαϊκού Ωδείου Κω σε ΜΚΟ, προκειμένου να δημιουργηθεί καταυλισμός προσφύγων και παράνομων μεταναστών.

Σε δήλωση του ο κ. Κυρίτσης αναφέρει:
«Η Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της.
Οφείλει να δώσει πλέον ξεκάθαρες απαντήσεις.

Τους προειδοποιώ ότι ο Δήμος δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορος αλλά θα ζητήσει καταλογισμό ευθυνών για ενδεχόμενες παράνομες πράξεις και παράβαση καθήκοντος.

Είναι αδιανόητο να παρεμποδίζεται η Μητρόπολη να συντηρήσει τις εκκλησίες που βρίσκονται στο αρχαιολογικό πάρκο, να εμποδίζεται ο Δήμος να καθαρίσει το χώρο και ταυτόχρονα να δίνεται άδεια σε ΜΚΟ να εγκαταστήσει κοντέινερ και να μετατρέπεται ο αρχαιολογικός χώρος στο κέντρο της πόλης σε καταυλισμό.

Επίσης η Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου οφείλει να δώσει απάντηση για το αν είχε γνωμοδοτήσει θετικά προς το ΚΑΣ, σχετικά με την παραχώρηση του αδόμητου αρχαιολογικού χώρου του Ρωμαϊκού Ωδείου της Κω σε ΜΚΟ προκειμένου να μετατραπεί σε καταυλισμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου Κω:
Προς
Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου
Παρακαλώ πολύ να μου γνωρίσετε εγγράφως αν η Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου έχει συναινέσει ή έχει παραχωρήσει άδεια για την εγκατάσταση κοντέινερ εντός του πάρκου του Αγίου Ιωάννη του Ναυκλήρου, στο κέντρο της Κω, το οποίο αποτελεί αρχαιολογικό χώρο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και καταυλισμός παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Ζητώ επίσης να μου γνωρίσετε εγγράφως, κοινοποιώντας μου και τα σχετικά αντίγραφα και παραστατικά, για το αν υπάρχει θετική γνωμοδότηση προς το ΚΑΣ της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την παραχώρηση του αδόμητου αρχαιολογικού χώρου του Ρωμαϊκού Ωδείου Κω σε ΜΚΟ προκειμένου να δημιουργηθεί καταυλισμός παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Ο ρόλος της Εφορίας Αρχαιοτήτων είναι η προστασία, η συντήρηση και η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων.
Σε διαφορετική περίπτωση, προκύπτουν ευθύνες παράβασης καθήκοντος.
Γιώργος Ι.Κυρίτσης
Δήμαρχος Κω».

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Προσλήψεις στον δήμο Κω

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Έκλεψε τον εργοδότη του

Αεροδιακομιδή για 30χρονο πολυτραυματία από την Κω στο Ηράκλειο

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ