Σε δικηγορικό γραφείο τα «ευρήματα» για το Χ. Κόκκινο

Σε δικηγορικό γραφείο  τα «ευρήματα» για το Χ. Κόκκινο

Σε δικηγορικό γραφείο τα «ευρήματα» για το Χ. Κόκκινο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 482 ΦΟΡΕΣ

Όπως αποφάσισε το δ.σ. της Ενεργειακής Α.Ε.

Στο «μικροσκόπιο» φαίνεται ότι μπαίνει η θητεία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου στην Προεδρία της «Ενεργειακής Α.Ε.», μετά τις αποφάσεις που έλαβε, χθες, η γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας.

Συγκεκριμένα, χθες, ως γνωστόν, πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων της Ενεργειακής Α.Ε., υπό την Προεδρία του Προέδρου της, Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Χατζημάρκου, και αποφάσισε, ομόφωνα, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά 250 χιλιάδες ευρώ, όπως είχε αποφασιστεί στο περιφερειακό συμβούλιο που είχε γίνει στη Σαντορίνη.

Επίσης, τονίστηκε ότι, με την αύξηση αυτή του μετοχικού κεφαλαίου της, ο στόχος που τίθεται είναι να εκτελεστούν όσο περισσότερα έργα γίνεται όπως και να απορροφηθούν όσο γίνεται περισσότεροι πόροι από το νέο ΕΣΠΑ.

Για τις μετακινήσεις
Όσο αφορά στο θέμα που υπήρχε στην ημερήσια διάταξη για τη λήψη απόφασης σχετικά με τις μετακινήσεις κατά το χρονικό διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου του 2014 έως και τον Αύγουστο του 2015, που ήταν και η θητεία του κ. Κόκκινου στη θέση του Προέδρου, σύμφωνα με πληροφορίες, ελήφθησαν, ομόφωνα, οι παρακάτω αποφάσεις:

Καταρχήν, η γ.σ. των μετόχων εντέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας να αναθέσει σε δικηγορικό γραφείο που έχει ανάλογη εμπειρία, για όσα εκ των «ευρημάτων» κριθούν ότι έβλαψαν την Εταιρία, οικονομικά, ηθικά, πολιτικά και να κινηθεί δικαστικά για όσες εκ των πράξεων κριθούν ως τέτοιες.

Επίσης, να αναζητηθεί το αντίτιμο που καταβλήθηκε για όσες μετακινήσεις δεν υπηρετούσαν του σκοπούς της Εταιρίας. Δηλαδή, να αξιολογηθεί το σύνολο των μετακινήσεων του Αντιπεριφερειάρχη ως προς το αν υπηρετούν τους σκοπούς της «Ενεργειακής» και αν αποδειχθεί ότι αυτό δεν συνέβη, να διεκδικήσει η Εταιρία να επιστραφούν τα χρήματα.

Σχετικά με τα παραστατικά που έχουν κατατεθεί, για όσα δεν συνοδεύονται από την περιγραφή του σκοπού, αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον κ. Κόκκινο η περιγραφή του σκοπού για όσα κατατέθηκαν άνευ αιτιολόγησης.

Τέλος, εξουσιοδοτήθηκαν από τη γ.σ. ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας, κ. Λούης Σορωνιάτης και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας στη γ.σ., Αντιπεριφερειάρχης, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, να συνεργαστούν για την εξακρίβωση της γνησιότητας των παραστατικών που έχουν κατατεθεί.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι, προχθές, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας πήρε την απόφαση να εγκρίνει μόνο τις μετακινήσεις του Αντιπεριφερειάρχη που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του, κάτι για το οποίο ο ίδιος απαντά ότι όλες οι μετακινήσεις του έγιναν στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου.

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»