Συμμετέχουν και οι πανεπιστημιακοί στην απεργία

Συμμετέχουν και οι πανεπιστημιακοί στην απεργία

Συμμετέχουν και οι πανεπιστημιακοί στην απεργία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 129 ΦΟΡΕΣ

Κάλεσμα στα μέλη του να συμμετάσχουν στη σημερινή πανελλαδική απεργία, απευθύνει το κεντρικό συμβούλιο του συλλόγου ΔΕΠ του πανεπιστημίου Αιγαίου.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή του ζητά από τους διδάσκοντες να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στα νησιά στα οποία έχει τμήματα το πανεπιστήμιο, ώστε να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «Τις επόμενες ημέρες ψηφίζονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις οδηγίες των πιστωτών (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) μέτρα που πλήττουν στοιχειώδη δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων. Η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι ο «σεβασμός στις δεσμεύσεις της συμφωνίας» και στους «σχετικούς δημοσιονομικούς στόχους».

Με βάση αυτά, ο νέος προϋπολογισμός και οι αναδιαρθρώσεις στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά, φορτώνουν νέα βάρη στους εργαζόμενους: περαιτέρω μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και δικαιώματα, αύξηση των χρόνων εργασίας και των ορίων ηλικίας, χτύπημα της δημόσιας υγείας και της πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού, διάλυση και ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Είναι μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας, που ολοκληρώνουν μια πορεία βαθύτατων αντιδραστικών αλλαγών και της προ μνημονίων περιόδου στην κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια με την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με στόχο την πλήρη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης έχει απομείνει.

Με τον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό και την λεηλασία των ταμείων παραδίδεται η ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες, τους τραπεζίτες και στους επιχειρηματίες της υγείας και μεταφέρεται το σύνολο του κόστους της ασφάλισης, της υγείας, της εκπαίδευσης και της σύνταξης στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε όσους και όσες έχει απομείνει κάτι για να πληρώσουν. Για τους λοιπούς και τους άνεργους, τίτλοι τέλους.

Το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης αφορά το σύνολο των εργαζομένων, αφορά και εμάς. Όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε.

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι