Αναζητούν λύσεις για τη λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ στην ΕΞΡ

Αναζητούν λύσεις για τη λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ στην ΕΞΡ

Αναζητούν λύσεις για τη λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ στην ΕΞΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 240 ΦΟΡΕΣ

Τί συζητήθηκε στη γενική τους συνέλευση

Η κάλυψη του κενού της χρηματοδότησης στον ΠΡΟΤΟΥΡ από το δήμο Ρόδου, ώστε να μην τιναχτεί στον αέρα η διαφημιστική προβολή του νησιού, ήταν το κυριότερο θέμα που απασχόλησε την προχτεσινή γενική συνέλευση των μελών της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου.

Όπως τονίστηκε τα μειωμένα ποσά που θα δίνει ο δήμος δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν τροχοπέδη των προσπαθειών του οργανισμού για να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή μας και μάλιστα σε εποχές ιδιαίτερα κρίσιμες.
Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε χτες η τροποποίηση σημείων του καταστατικού ώστε ο ΠΡΟΤΟΥΡ να γίνει πιο ευέλικτος και να μπορεί να δέχεται επιχορηγήσεις και να αναζητά πόρους από διάφορες πηγές χρηματοδότησης.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να συνεχίζει χωρίς εμπόδια το έργο του ενώ παράλληλα τα μέλη της ένωσης ξενοδόχων θα αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο και θα βοηθούν ακόμα και μεμονωμένα το έργο της προβολής και διαφήμισης.

Παράλληλα αναφορά έγινε και στο θέμα της αυξημένης φορολόγησης του ξενοδοχειακού κλάδου που «γονατίζει» τα ξενοδοχεία και απειλεί την επιβίωσή τους, αλλά και στην παραξενοδοχεία που επίσης του κάνει κακό ενώ η πολιτεία αδυνατεί να ελέγξει το φαινόμενο.

Συζήτηση έγινε και για το θέμα της Ρωσικής αγοράς η οποία αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα ενώ όπως είναι γνωστό οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, επέβαλαν ανακατανομή της τουριστικής πίτας , με την Ελλάδα να παίρνει ένα μέρος από αυτήν.

Βέβαια ο προβληματισμός που υπάρχει σε ότι αφορά το τουριστικό ρεύμα που θα προωθηθεί προς τη χώρα μας και φυσικά προς τη Ρόδο, έγκειται στο ότι η Τουρκία παραμένει ένας μεγάλος ανταγωνιστής και θα δώσει τα πάντα για να παραμείνει στο παιχνίδι.

Για το λόγο αυτό θεωρείται σίγουρο ότι ακόμα και αν έχασε τη Ρωσική αγορά, θα καταβάλει προσπάθεια να κρατηθεί μέσα στο παιχνίδι και για το λόγο αυτό θα καταφύγει σε γενναίες προσφορές προς τις άλλες αγορές.

Αυτό φυσικά θα λειτουργήσει σε βάρος της Ελλάδας η οποία δεν θα μπορεί να την ανταγωνιστεί με αποτέλεσμα να χάσει σε κάποιο βαθμό την ανταγωνιστικότητά της.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα

Εντυπωσιακοί και μοναδικοί οι επιτάφιοι στο νησί της Ρόδου

Μήνυμα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για το Πάσχα

Εις το Πάσχα των ορθοδόξων συμπυκνούται ολόκληρον το μυστήριον και ο υπαρξιακός πλούτος της ευσέβειάς μας