Παραμένουν στις επάλξεις οι αγρότες του νησιού μας

Παραμένουν στις επάλξεις οι αγρότες του νησιού μας

Παραμένουν στις επάλξεις οι αγρότες του νησιού μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 339 ΦΟΡΕΣ

«Πολιόρκησαν» χθες την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

Υπό «πολιορκία» από τους αγρότες που έχουν κατέβει από προχθές στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, βρέθηκε χθες το μεσημέρι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου καθώς ήθελαν να επιδώσουν το ψήφισμά τους στον Γενικό Γραμματέα κ. Νίκο Θεοδωρίδη, όπως και έκαναν.

Καταρχήν, για δεύτερη ημέρα χθες, οι αγρότες που ξεκίνησαν κυρίως από τη Νότια Ρόδο με τα τρακτέρ τους και τα φορτηγάκια τους, βρίσκονταν στην πλατεία Δημαρχείου, που τελεί…υπό κατάληψη, και μάλιστα υπό βροχή. Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, μετέβησαν στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που βρίσκεται λίγο παραπέρα και ζητούσαν να δουν τον Γενικό Γραμματέα για να του επιδώσουν το ψήφισμά τους.


Σημειώνεται ότι, εκείνη την ώρα, βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη για τους Ρομά, υπό την προεδρία του κ. Θεοδωρίδη και με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου , της Εισαγγελίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης κ.α.
Προφανώς οι αγρότες το πληροφορήθηκαν και θέλησαν να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους, για τα όσα προωθούνται από την κυβέρνηση, στις αρχές του τόπου, οι εκπρόσωποι των οποίων βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο της Αποκεντρωμένης.

Έτσι, δεκάδες αγρότες συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά του κτιρίου, δίχως ωστόσο να μπορούν να μεταβούν στον πάνω όροφο, καθώς από νωρίς υπήρχε εκεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, (σ.σ. αναμενόταν διαμαρτυρία από κατοίκους των περιοχών που προτείνονται για τη μετεγκατάσταση των Ρομά).


Λίγο αργότερα, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών, με επικεφαλής τον κ. Σαββίδη και τον κ. Ακκούρη, μετέβησαν πάνω όπου, στα σκαλιά, έγιναν δεκτοί από τον κ. Θεοδωρίδη. Του επέδωσαν το ψήφισμά τους και του είπαν ότι ζητούν να μεταφέρει στην κυβέρνηση το αίτημά τους να αποσυρθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και εκείνος δεσμεύτηκε ότι θα το διαβιβάσει.

Βγήκε έξω και ο Περιφερειάρχης ο οποίος επίσης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί τους-τους είχε επισκεφθεί νωρίτερα και στην πλατεία Δημαρχείου-και τους ενημέρωσε ότι είχε μία συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο οποίος τώρα βρίσκεται σε περιοδεία, και αναμένεται να ξανασυναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.


Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε μία δυσάρεστη έκπληξη που είχαν στο Υπουργείο. Όπως έκανε γνωστό, από τις κατανομές στο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020, οι οποίες είναι πάνω από 1 δις ευρώ για όλες τις περιφέρειες της χώρας, στη δική μας θα έρθουν 35 εκατ. ευρώ, δηλαδή μόλις το 3% επί του συνολικού ποσού.

Όπως είπε ο κ. Χατζημάρκος, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η πολυνησία απαιτεί και ειδικές πολιτικές αφού αντιμετωπίζει ειδικές συνθήκες. «Δυστυχώς, κάποιοι…ζουν σε άλλο πλανήτη», σχολίασε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Χατζημάρκος, τέλος, ερωτηθείς σχετικά, εξέφρασε για ακόμα μία φορά τη στήριξη της Περιφέρειας στους αγρότες, ενώ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας επρόκειτο να έχει συνάντηση με εκπροσώπους τους.

Διαβάστε ακόμη

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη για την απώλεια της Νικολούζου Μητσού Μυράνθης

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια