Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρδου “Ταξιάρχης”

Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρδου “Ταξιάρχης”

Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρδου “Ταξιάρχης”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 354 ΦΟΡΕΣ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εκδήλωση για την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρδου «Ταξιάρχης» η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο του οικισμού.

Μέλη και φίλοι του συλλόγου κάθε ηλικίας γέμισαν την αίθουσα, κάνοντας ένα ευχάριστο διάλλειμα από την καθημερινότητά τους, ενώ διασκέδασαν με την ψυχή τους σε ένα γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, παρέα με την ορχήστρα του Στέφανου Θαρρενού και της Μαρίας Βούλγαρη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Φλεβάρης, τα μέλη και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λάρδου κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, εκπαιδευτικοί των σχολείων της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ενώ την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Σάββας Παπαδημητρίου.

Μάλιστα ο κ. Φλεβάρης τόνισε ότι η Λάρδος είναι πρωτοπόρα σε κάθε τομέα με τον οποίο καταπιάνονται οι κάτοικοί της, εξήρε τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζεται ο πολιτισμός με τον τουρισμό στην περιοχή, ενώ στάθηκε και στο γεγονός της μεγάλης συμμετοχής στο διοικητικό συμβούλιο νεαρών παιδιών της Λάρδου, τα οποία έχουν θητεύσει και οι ίδιοι ως μαθητές του συλλόγου. Υπογράμμισε δε, ότι θα βρίσκεται κοντά σε οποιαδήποτε θετική προσπάθεια γίνεται για την ανάδειξη του τόπου.

Παράλληλα κατόπιν αναφοράς των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου, ότι το παλιό Δημοτικό Σχολείο της Λάρδου το οποίο ήταν το πρώτο που χτίστηκε μετά από την Απελευθέρωση των Δωδεκανήσων, το 1948, τελεί υπό κατάρρευση και έχει αφεθεί στο έλεος της φύσης και των βανδάλων από το 2010 που έπαψε να λειτουργεί, διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υποστηρίξει την προσπάθεια για αξιοποίησή του.

Γι’ αυτό και δεσμεύτηκε ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας θα είναι στη διάθεσή τους και σε συνεργασία με τις αντίστοιχες του Δήμου Ρόδου θα προσπαθήσουν να βρουν την καταλληλότερη λύση, από τη στιγμή μάλιστα που τo συγκεκριμένο κτήριο συνδυάζει την ιστορικότητα μαζί με την μοναδικότητα, αφού συν τοις άλλοις είναι κατασκευασμένο επάνω σε πυλό και βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του χωριού.

Συγχαρητήρια από τους πρώην προέδρους
Τέλος οι πρώην πρόεδροι του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρδου, Γιώργος Καστανίδης και Γιάννης Καντιμοίρης, συγχαίρουν και δημοσίως το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, αλλά και τις γυναίκες του χωριού, αφ’ ενός για την άρτια διοργάνωση της βραδιάς και αφ’ ετέρου για το γεγονός ότι σε τέτοιους δύσκολους καιρούς η είσοδος στην εκδήλωση, καθώς και το φαγητό και το ποτό ήταν εντελώς δωρεάν.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας