Έρχεται στη Ρόδο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με το ατμόπλοιο Μιαούλης

Έρχεται στη Ρόδο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με το ατμόπλοιο Μιαούλης

Έρχεται στη Ρόδο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με το ατμόπλοιο Μιαούλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 159 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 1956 Αριθ. Φύλλου 1441

Ο κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΦΙΚΝΕΙΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΟΜΙΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΡΟΔΟΥ ΕΜΑΤΑΙΩΘΗ Η ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ ΤΟΥ κ. ΣΟΦ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ

Χθες την εσπέραν ανεκοινώθη ότι ο Αρχηγός της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως κ. Κ. Καραμανλής αφικνείται την 9ην πρωϊνήν της προσεχούς Πέμπτης εις Ρόδον δια του ατμοπλοίου Μιαούλης. Ο κ. Καραμανλής θα παραμείνη εις Ρόδον μέχρι του απογεύματος και θα ομιλήση εις παλλαϊκήν συγκέντρωσιν η οποία θα οργανωθή προς υποδοχήν του, ακολούθως δε θα επισκεφθή τας νήσους Κω, Κάλυμνον, Λέρον και Σάμον.

Εις τον Αρχηγόν της ΕΡΕ προετοιμάζεται ήδη μεγαλειώδης υποδοχή εις την οποίαν θα συμμετάσχουν αντιπροσωπεία εξ όλων των χωρίων της νήσου και Λαός της Ρόδου.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΕΡΕ
Εν τω μεταξύ και χθες οι υποψήφιοι της ΕΡΕ κ.κ. Κωτιάδης, Παπαεμμανουήλ και Χαρίτος μετέβησαν εις Αρχάγγελον, Μαλώνα και Μάσσαρι και ωμίλησαν ενώπιον ογκωδεστάτων συγκεντρώσεων των κατοίκων των χωρίων. Ο κ. Παπαεμμανουήλ μετέβη την πρωίαν εις Τριάντα και Παραδείσι ομιλήσας προς τους κατοίκους.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ Δ.ΕΝ.
Επέστρεψαν χθες την μεσημβρίαν εις Ρόδον οι υποψήφιοι της Δ.ΕΝ κ.κ. Ζίγδης, Σοφ. Βενιζέλος και Ζαννής δια του ατμοπλοίου “Αικατερίνη”.

Ως πληροφορούμεθα οι υποψήφιοι διανυκτέρευσαν εις Κω, επρόκειτο ενωρίς σήμερον την πρωΐαν να αναχωρήσουν επιβαίνοντες καϊκίου εκ Κω δια Κάλυμνον, όπου οι κ.κ. Κουντούρης και Βενιζέλος θα ομιλούσαν προς τον Λαόν, μετά ταύτα δε επιβιβαζόμενοι του ατμοπλοίου της γραμμής να επιστρέψουν εις Ρόδον, σταθμεύοντες επ’ ολίγον εις Σύμην.

ΑΡΓΗΣΑΝ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ;
Προφανώς όμως λόγω κοπώσεως οι κ.κ. υποψήφιοι άργησαν να ξυπνήσουν ούτω δε μόλις την 10 π.μ. απέπλευσαν εκ Κω δια Κάλυμνον.

Εν τω μεταξύ το “Αικατερίνη” μετά ματαίαν αναμονήν επί δίωρον εις Κάλυμνον απέπλευσε συναντήσας δε το καΐκιον της εις την ανοικτήν θάλασσαν, παρέλαβεν τους κ.κ. Ζίγδην, Βενιζέλον και Ζαννήν και τους έφερε κατ’ ευθείαν εις Ρόδον.

Ούτω εματαιώθη η επίσκεψις των υποψηφίων εις Κάλυμνον. Επίσης λόγω μη εγκαίρου προσυνεννοήσεως το Αικατερίνη ηρνήθη να σταθμεύση και εις Σύμην και ούτω εματαιώθη η επίσκεψις της Σύμης.

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;
Σήμερον ο κ. Σοφ. Βενιζέλος θα ομιλήση την 11 π.μ. εις τα Ολύμπια υπό πολλών δε πολιτών αναμένεται μετά ζωηρού ενδιαφέροντος εάν θα απαντήση εις τα σαφή ερωτήματα τα οποία του ετέθησν κατά τας δύο τελευταίας ημέρας υπό της “Ροδιακής”.

ΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΑΙ
Από της πρωΐας της σήμερον οι υποψήφιοι της ΕΡΕ θα επισκεφθούν τα χωρία Αγ. Ισίδωρον, Σιάννα, Μονόλιθον, Απολακκιά, Κατταβιά, Λαχανιά, Γιαννάδι, Ασκληπειό, Λάρδο, Πυλώνα, Λίνδον και Κάλαθον και θα ομιλήσουν προς τους κατοίκους.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Χθες ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Μιχ. Πετρίδης επεσκέφθη τον Νομάρχην και συνειργάσθη μετ’ αυτού επί διαφόρων ζητημάτων του Δήμου.


ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΝ
Χθες ανεχώρησε δι’ Αθήνας το προσγειωθέν προχθές λόγω της κακοκαιρίας αεροπλάνον της ΤΑΕ της γραμμής Κύπρου-Αθηνών.

ΑΦΙΚΕΤΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Αφίκετο χθες εις Ρόδον ο Δήμαρχος Λέρου κ. Καρανικόλας, προς προώθησιν διαφόρων ζητημάτων του Δήμου του.

Η ΠΡΟΩΘΗΣΙΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΙΣ ΝΗΣΟΥΣ
Από της αύριον θα αρχίση παρά της αρμοδίας υπηρεσίας της Νομαρχίας η προώθησις του εκλογικού υλικού εις τας διαφόρους νήσους.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ
Χθες την μεσημβρίαν συνήλθε το Συμβούλιον του Ταμείου Επαρχιακής Οδοποιΐας και ησχολήθη με την εξέτασιν διαφόρων τρεχούσης φύσεως ζητημάτων.

ΣΥΝΗΛΘΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟΝ
Χθες συνήλθεν υπό την προεδρείαν του κ. Βόνδα το Αυτοκινητιστικόν Συμβούλιον και ησχολήθη με την εξέτασιν διαφόρων αιτήσεων.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου