Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για το Αγαθονήσι στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για το Αγαθονήσι στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για το Αγαθονήσι στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 116 ΦΟΡΕΣ

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας μετέβη σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, προκειμένου να θέσει το θέμα του αποκλεισμού του Αγαθονησίου.

Ο Μάνος Κόνσολας συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Δρίτσα και με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Θεοτοκά, ενώ κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα με προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Αγαθονήσι μετά την ακινητοποίηση του πλοίου «Νήσος Κάλυμνος» από τις 29 Ιανουαρίου.

Ο Βουλευτής επισήμανε, όχι μόνο τις δυσκολίες στη μετακίνηση των κατοίκων του νησιού, αλλά και τις ελλείψεις που υπάρχουν στην τροφοδοσία με είδη πρώτης ανάγκης και στον εφοδιασμό του νησιού με καύσιμα.

Ο Μάνος Κόνσολας πρότεινε τις εξής εναλλακτικές λύσεις:

- Δρομολόγηση πλοίου με δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων, το οποίο θα εκτελεί το ένα από τα τρία, τουλάχιστον, δρομολόγια που εκτελούσε το «Νήσος Κάλυμνος».

- Αύξηση των δρομολογίων των πλοίων που αυτή τη στιγμή εκτελούν δρομολόγια, είτε μια φορά την εβδομάδα, είτε με άλλη συχνότητα, αλλά δεν διαθέτουν δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε, επίσης, ότι για να μεταβεί κάτοικος του Αγαθονησίου στα μεγαλύτερα νησιά της Δωδεκανήσου (Κάλυμνο, Κω, Ρόδο) πρέπει να παραμείνει για μια εβδομάδα εκεί, αφού υπάρχει ένα μόνο δρομολόγιο την εβδομάδα από και προς αυτά τα νησιά.

Ο Μάνος Κόνσολας τόνισε ότι: «αυτό που συμβαίνει στο Αγαθονήσι αναδεικνύει τα ιδιαίτερα προβλήματα της νησιωτικότητας. Αυτά που δεν μπορούν να αντιληφθούν κάποιοι στην Αθήνα αλλά και στις Βρυξέλλες.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να κινηθεί με ταχύτητα και ευελιξία για να δώσει άμεση λύση.

Οι κάτοικοι στο Αγαθονήσι δεν διεκδικούν το ανέφικτο, απαιτούν το αυτονόητο».

Διαβάστε ακόμη

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion