Ξύλο και χημικά σε κατοίκους της Κω για τα hot spots

Ξύλο και χημικά σε κατοίκους της Κω για τα hot spots

Ξύλο και χημικά σε κατοίκους της Κω για τα hot spots

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 197 ΦΟΡΕΣ

Μέσα σε κλίμα έντασης συνεδριάζει σήμερα το Δημ. Συμβούλιο

Έληξε χθες και τυπικά η προθεσμία που έχει η κυβέρνηση για να προετοιμάσει τα hotspots και τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Η πίεση του χρόνου για τους κυβερνώντες οδηγεί σε κατασταλτικές μεθόδους προκειμένου να κάμψουν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Στην Κω την Κυριακή τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών εναντίον των πολιτών που συγκεντρώθηκαν στο Πυλί όπου συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του hot spot.
Ομάδα κατοίκων επιχείρησε να εισέλθει στον χώρο και τότε δέχθηκε την επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα και χημικά.

Σύμφωνα με το kosnews24.gr, με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκε 9χρονο παιδί στο νοσοκομείο τη Κω, λόγω των χημικών που έριξαν οι άνδρες των ΜΑΤ σε πολίτες.
Το γεγονός αυτό πυροδότησε νέο κύκλο έντασης και αντιπαράθεσης στην τοπική κοινωνία, ενώ κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κω, στη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστεί αν θα γίνει και πότε το δημοψήφισμα για να εκφραστούν οι δημότες του νησιού .

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κω
Δεν είμαστε αρμόδιοι να γνωμοδοτήσουμε, δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Κω κ. Αβρίθης.
Η παράταξη του Κώστα Καίσερλη, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κω, είχε ζητήσει την άμεση παρέμβαση του δικηγορικού συλλόγου της Κω, προκειμένου να αποφανθεί ο πρόεδρός του για το αν είναι σύννομο ή όχι να γίνει δημοψήφισμα στο νησί έτσι όπως προτάθηκε και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απάντηση του δικηγορικού συλλόγου της Κω ήρθε άμεσα, από τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αβρίθη:
«Σε απάντηση της επιστολής σας, με την οποία ζητάτε από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Κω γνωμάτευση σχετικά με την νομιμότητα μιας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για την διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος βάσει του άρθρου 216 του ΚΔΚ, σχετικά με την δημιουργία και λειτουργία δομής για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Βάση του άρθρου 90 του Κώδικα περί Δικηγόρων, εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δικηγορικού συλλόγου η διατύπωση κρίσεων, η άσκηση παρεμβάσεων για κάθε ζήτημα εθνικού, κοινωνικού, πολιτισμικού, οικονομικού ενδιαφέροντος, όχι όμως η έκφραση γνωμοδοτήσεων για τέτοιου είδους ζητήματα.

Εξάλλου, εξ όσων γνωρίζουμε, ο Δήμος της Κω έχει Νομική Υπηρεσία, η οποία θα μπορούσε να γνωματεύσει επί του θέματος αυτού. Κατόπιν τούτου, θεωρούμε ότι εμείς, δεν είμεθα αρμόδιοι να γνωμοδοτήσουμε επί του ζητήματος αυτού, για το οποίο ούτως ή άλλως δεν υπάρχει θέμα ερμηνείας του, λόγω της σαφούς διατύπωσης του νόμου ως προς τις αρμοδιότητες των Δήμων.»

Εκτός ελέγχου η κατάσταση λέει ο Δημήτρης Κρεμαστινός
Να πάρει μέτρα η κυβέρνηση πριν είναι αργά ζήτησε χθες ο Δημήτρης Κρεμαστινός για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Κω.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, προεδρεύοντας στην Ολομέλεια της Βουλής, την ημέρα που είχε προγραμματιστεί η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής του με την οποία ζητούσε από τον Υπουργό Εσωτερικών την αποχώρηση των ΜΑΤ από την Κω και τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για το θέμα του hotspot, έλαβε το λόγο απόντων των αρμοδίων Υπουργών οι οποίοι απουσίασαν δηλώνοντας «κώλυμα».

Να πάρει μέτρα η κυβέρνηση πριν είναι αργά ζήτησε χθες ο Δημήτρης Κρεμαστινός για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Κω.Να πάρει μέτρα η κυβέρνηση πριν είναι αργά ζήτησε χθες ο Δημήτρης Κρεμαστινός για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Κω.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, είπε σχετικά, εντός του χρόνου που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής:
«Επειδή με αφορά το θέμα, το ερώτημα ήταν τι προτίθεται άμεσα να πράξει για την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ η Κυβέρνηση και πώς σκοπεύει να διευθετήσει το θέμα συνολικά με συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό ήταν το θέμα της ερώτησης, διότι πράγματι αυτή τη στιγμή είναι η κατάσταση εκτός ελέγχου στην Κω -το γνωρίζετε- και αυτό κάνει κακό και στο νησί και στην εθνική οικονομία και στον τουρισμό. Ελπίζω την επόμενη φορά ο Υπουργός να έχει λύση για το πρόβλημα όταν έρθει εδώ στη Βουλή, γιατί η ερώτηση αυτή δεν γίνεται για το θεαθήναι, γίνεται επί της ουσίας.»

Να φύγουν τα ΜΑΤ από την Κω ζητά ο Μάνος Κόνσολας
Με παρέμβασή του προς τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά την άμεση απομάκρυνση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας από την Κω.
Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι μια ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών, ανάμεσα στους οποίους ήταν γυναίκες και μικρά παιδιά, δέχθηκε επίθεση με χημικά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας που ζητά να φύγουν τα ΜΑΤ από την ΚωΟ βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας που ζητά να φύγουν τα ΜΑΤ από την Κω

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου απευθύνει προειδοποίηση στον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η ένταση και η βία.
«Ποιοι επιζητούν την ένταση; Ποιοι θέλουν να υπάρχουν ακόμα και θύματα;
Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί την Αστυνομία για να επιβάλλει τις πολιτικές της επιλογές σε ένα ολόκληρο νησί», επισημαίνει ο κ. Κόνσολας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Βουλευτή Δωδεκανήσου:
«Κύριε Υπουργέ,
Οι πολίτες της Κω που διαδήλωναν σήμερα με ευπρέπεια και χωρίς να προκαλέσουν τις αστυνομικές δυνάμεις στο Πυλί, δέχτηκαν επίθεση με χημικά.
Σας προειδοποιώ ότι αυτές οι πρακτικές εγκυμονούν κινδύνους, το κακό που όλοι ξορκίζουμε δεν αργεί να συμβεί και τότε εσείς ο ίδιος δεν θα μπορείτε να σηκώσετε το βάρος των συνεπειών.
Αναρωτιέμαι γιατί αυτή η ένταση;

Ποιοι την επιζητούν, ποιοι θέλουν να υπάρχουν ακόμα και θύματα;
Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί την Αστυνομία για να επιβάλλει τις πολιτικές της επιλογές σε ένα ολόκληρο νησί.
Πρέπει να σταματήσει να βάζει τους αστυνομικούς απέναντι από την κοινωνία.
Σας ζητώ να απομακρύνετε άμεσα τις δυνάμεις των ΜΑΤ από το νησί.
Να σταματήσει αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι της έντασης και της βίας».

Τι λέει η Χρυσή Αυγή για το ζήτημα της Κω
Για τη δημιουργία εγκαταστάσεων κράτησης λαθρομεταναστών (hot-spot), στο νησί της Κω, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στην περιοχή μας κ. Σάββας Σπυρίδης αναφέρει:
«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες περιστατικών πρωτοφανούς αυθαιρεσίας και βίας, με αυτουργό τη ξενοκίνητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στα Δωδεκάνησα κ. Σάββας Σπυρίδης που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το ζήτημα της Κω.Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στα Δωδεκάνησα κ. Σάββας Σπυρίδης που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το ζήτημα της Κω.

Συγκεκριμένα, πολλοί Κώοι συντοπίτες μας δυσφημίστηκαν ως ρατσιστές από τα τουρκοκάναλα της διαπλοκής, υβρίσθηκαν και προπηλακίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, μόνο και μόνο επειδή αντιστέκονται στην βίαιη ισλαμοποίηση του νησιού που επιχειρείται από τους Τσιπροκαμμένους και λοιπούς συγγενείς του δήθεν συνταγματικού τόξου μέσω της δημιουργίας εγκαταστάσεων κράτησης λαθρομεταναστών (hot-spot).

Την δίκαιη οργή των Κώων συντοπιτών μας συμμεριζόμαστε στη Χρυσή Αυγή και δηλώνουμε πως στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις όλων των Ελλήνων συμπατριωτών μας οπουδήποτε και αν λαμβάνουν χώρα αυτές, καθώς φαίνεται πως η Ελλάς αφυπνίζεται από τον λήθαργό της.
Οι λόγοι που η Χρυσή Αυγή Δωδεκανήσου δεν είχε λάβει επίσημα θέση για το ζήτημα έως σήμερα είναι διότι δεν θέλαμε να ρίξουμε τους διαμαρτυρόμενους συμπολίτες μας στις δαγκάνες της μαρξιστικής αγκιτάτσιας, η οποία θα έσπευδε να τους χαρακτηρίσει «ρατσιστές», «ακροδεξιούς» και υποκινούμενους από την Χρυσή Αυγή.

Ο άλλος λόγος της μη επίσημης τοποθέτησής μας είναι ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, ως γνήσιο εθνικιστικό και δημοκρατικό κίνημα, δεν αρέσκεται να καπελώνει και να εκμεταλλεύεται πολιτικά τις μαζικές κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού. Ακόμη και σε αυτό διαφέρουμε από τους ψευτοδημοκράτες του δήθεν συνταγματικού τόξου.

Άλλωστε, άπαντες γνωρίζουν πως είμαστε η μοναδική πολιτική δύναμη που εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει σταματήσει να επισημαίνει τους κινδύνους από την εισβολή των λαθροεποίκων και να αντιτίθεται σε αυτήν με κάθε νόμιμο μέσο.

Η Χρυσή Αυγή, μαζί με τους νησιώτες μας και τον υπόλοιπο ελληνικό λαό, αντιτάσσεται στην μετατροπή ελληνικού εδάφους σε χώρο ανασύνταξη ενεργών και επίδοξων τζιχαντιστών και διαβεβαιώνουμε τους Έλληνες πως είμαστε η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορούμε να βάλουμε τέλος στον λαθρομεταναστευτικό εφιάλτη που απειλεί την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Πατρίδας μας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην Κω αναγκάζονται να ακολουθούν τις εντολές των ορφανών του Μαρξ, αισθανόμενοι και αυτοί την καταπίεση της αριστερής ξενόδουλης χούντας που καταστρέφει τον τόπο. Ωστόσο, τους καλούμε να μην επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο αλλά να δείξουν αυτοσυγκράτηση και κατανόηση για τους δικαίως εξεγερθέντες συμπατριώτες τους. Στις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η Πατρίδα μας, οι αστυνομικοί οφείλουν να αντισταθούν, με τον τρόπο τους, στο σχέδιο της αντεθνικής κυβέρνησης να διχάσει τους Έλληνες. Ας έχουν όλοι κατά νου πως Έλληνες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι!».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Αύξηση χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην επαρχιακή οδό Κως-Αεροδρόμιο