Χασίς σε σοκολάτα, κοκαΐνη και κλώνοι πιστωτικών καρτών

Χασίς σε σοκολάτα, κοκαΐνη και κλώνοι πιστωτικών καρτών

Χασίς σε σοκολάτα, κοκαΐνη και κλώνοι πιστωτικών καρτών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1206 ΦΟΡΕΣ

Θα δικαστούν τρία άτομα στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Κατηγορούμενοι για ποσότητα χασίς σε μορφή «σοκολάτας», μικρή ποσότητα κοκαΐνης αλλά και «κλώνους» πιστωτικών καρτών με τις οποίες γίνονταν εξαπατήσεις, και είχαν βρεθεί στην κατοχή τους, θα λογοδοτήσουν τρεις άνδρες την επόμενη εβδομάδα ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για έναν 47χρονο από τα Τρίκαλα και δύο Αθηναίους ηλικίας 39 και 40 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί μετά από καταδίωξη που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου τον Μάιο του 2015, στη ευρύτερη περιοχή της Αρχίπολης.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονταν και άλλα δύο άτομα ηλικίας 44 και 40 ετών κάτοικοι Ρόδου τα οποία κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς και 53χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στη Ρόδο.
Μετά τις συλλήψεις σε βάρος όλων των εμπλεκομένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, και ειδικότερα για τον 47χρονο από τα Τρίκαλα, τον 39χρονο και τον 40χρονο από την Αθήνα σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με την μορφή της κατοχής.

Σε ότι αφορά την υπόθεση με τους «κλώνους» των πιστωτικών καρτών η υπόθεση διαχωρίστηκε και επρόκειτο να δικαστεί τον περασμένο Οκτώβριο από το αρμόδιο δικαστήριο με κατηγορούμενους τον 53χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος στην πόλη της Ρόδου και τον 40χρονο από την Αθήνα, ενώ διαχωρίστηκε και η υπόθεση με τον 44χρονο και τον 40χρονο κάτοικο Ρόδου τους οποίους βαραίνει η κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Έτσι στις 8 Μαρτίου στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν μόνο οι δύο άνδρες από την Αθήνα και ο 47χρονος από τα Τρίκαλα κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πως έγιναν οι συλλήψεις
Όλα ξεκίνησαν όταν στους αστυνομικούς της Δίωξης περιήλθε η πληροφορία πως ο 47χρονος με τους δύο συγκατηγορουμένους του από την Αθήνα είχαν έρθει στο νησί μας και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε τοξικομανείς.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τις πληροφορίες τους, εντόπισαν το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν οι τρεις άνδρες και στις 20 Μαΐου 2015 παρουσία δικαστικού λειτουργού διενήργησαν έρευνα στα δωμάτιά τους όπου και βρήκαν σε αυτό του 47χρονου από τα Τρίκαλα: μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σε μορφή σοκολάτας) μικτού βάρους 185,1 γραμ., μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 10,8 γραμ., μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 17,4 γραμ., μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα ψαλίδι, έξι κενές πλαστικές συσκευασίες, δύο κινητά τηλέφωνα και τα αποκόμματα των εισιτηρίων με τα οποία ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Ρόδο ο 39χρονος και ο 40χρονος στις 18 Μαΐου 2015.

Επίσης στο δωμάτιο του 39χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν τρεις κάρτες πόρτας ξενοδοχείου, μία κάρτα τηλεφωνικής σύνδεσης και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στο δωμάτιο του 40χρονου εντοπίστηκε μία πιστωτική κάρτα και πέντε κάρτες «κλώνοι» πιστωτικών καρτών που χρησιμοποιούνται για απάτες με τραπεζικές συναλλαγές.

Από τις έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης προέκυψε πως οι τρεις εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσαν ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους το οποίο και εντόπισαν στην περιοχή των Επτά Πηγών εγκαταλελειμμένο με τα κλειδιά επάνω.

Συνεχίζοντας τις έρευνες οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι τρεις άνδρες βρίσκονταν στο σπίτι του 44χρονου στην ίδια περιοχή το οποίο και προσέγγισαν. Μόλις όμως έγιναν αντιληπτοί από τους εμπλεκόμενους και οι τέσσερις βγήκαν από την αυλή του σπιτιού και προσπάθησαν να κρυφτούν μέσα στη βλάστηση στην πλαγιά που βρίσκεται πίσω από το σπίτι. Οι αστυνομικοί όμως κατάφεραν να συλλάβουν αρχικά τον 44χρονο ο οποίος αντιστάθηκε σθεναρά και στη συνέχεια και τους άλλους τρεις άνδρες.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, ο 47χρονος, ο 39χρονος και ο 40χρονος κατά την σύλληψή τους επιχείρησαν να την αποφύγουν χτυπώντας και απωθώντας τους αστυνομικούς, χωρίς όμως επιτυχία. Σε έρευνα που έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα κινητό τηλέφωνο που ανήκε στον 40χρονο.

Επίσης σε σωματική έρευνα που έγινε στον 47χρονο βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ, ενώ άλλα 650 ευρώ βρέθηκαν στην κατοχή του 39χρονου καθώς και το ενοικιαστήριο του αυτοκινήτου, αλλά και η κάρτα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου. Σωματική έρευνα έγινε και στον 40χρονο στον οποίο και εντοπίστηκαν: το χρηματικό ποσό των 1600 ευρώ, μία κάρτα αεροπορικής εταιρείας, ένα βιβλιάριο καταθέσεων και ένα αποδεικτικό – παραστατικό για συναλλαγή που έγινε στο κατάστημα του 53χρονου στις 19 Μαΐου 2015 περίπου στις 11 το πρωί ύψους 3.850 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως την επόμενη μέρα από την σύλληψη των εμπλεκομένων οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα και μία ζυγαριά ακριβείας τα οποία ήταν τοποθετημένα σε ένα τσαντάκι μέσης που βρέθηκε κρυμμένο πίσω από λουλούδια, λίγα μέτρα από το σημείο όπου είχε γίνει η σύλληψη του 47χρονου από τα Τρίκαλα και των δύο Αθηναίων ηλικίας 39 και 40 ετών.
Το πιστόλι στάλθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους οι τρεις κατηγορούμενοι προσήχθησαν στην ανακρίτρια Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.
Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 47χρονος από τα Τρίκαλα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο 39χρονος και ο 40χρονος από την Αθήνα αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της απαγόρευσης επίσκεψης στη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους