Ο Lago, o De Vecchi και ο χαμένος θησαυρός της Τσαμπίκας

Ο Lago, o De Vecchi και ο χαμένος θησαυρός της Τσαμπίκας

Ο Lago, o De Vecchi και ο χαμένος θησαυρός της Τσαμπίκας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1143 ΦΟΡΕΣ

Ο Lago, o De Vecchi και ο θησαυρός της Τσαμπίκας είναι ένα εκπαιδευτικό υλικό που σχεδιάστηκε από την Ευαγγελία Μουλά, υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων Β/θμιας Δωδ/σου και τον Ιωάννη Παπαδομαρκάκη, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δωδ/σου, για να προσελκύσει τους μαθητές σε μια ενεργό και βιωματική εμπλοκή με το αρχιτεκτονικό περιβάλλον της Ρόδου.

Μέσα από τον παιγνιώδη χαρακτήρα του σχεδιασμού του, επιδιώκει να επιτύχει το στόχο της ουσιαστικής επαφής των μαθητών με την αρχιτεκτονική κληρονομιά μας και την τοπική ιστορία γενικότερα.

Για να επιτευχθεί η συμμετοχική- διαδρατική προσέγγιση, αξιοποιήθηκαν τεχνικές κρυπτογραφίας, που δημιουργούν συνθήκες αλληλεπίδρασης με το μαθητή.
Το εγχειρίδιο εκδόθηκε χάρη στη στήριξη και την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Υποτροφιών Εμμ. και Μαίρης Σταματίου, με το οποίο η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια σειρά δημιουργικών δράσεων.

Θα διανεμηθεί δωρεάν στα σχολεία του Νομού μας και επιπλέον θα διατίθεται προς χρήση σε ομάδες μαθητών που θα επιθυμούν να περιηγηθούν στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, από το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας
Ευαγγελία Μουλά

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας