Οφειλόμενη τιμή στα Δωδεκάνησα το αφιέρωμα για την Ενσωμάτωση

Οφειλόμενη τιμή στα Δωδεκάνησα το αφιέρωμα για την Ενσωμάτωση

Οφειλόμενη τιμή στα Δωδεκάνησα το αφιέρωμα για την Ενσωμάτωση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 126 ΦΟΡΕΣ

Απόλυτα ικανοποιημένος είναι ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος από τη διοργάνωση στη Βουλή της εκδήλωσης για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου.

Η κατάμεστη αίθουσα της γερουσίας έδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε καθώς για τρεις ώρες τα έδρανα ήταν γεμάτα από κόσμο που άκουσε αρκετά συγκινημένους τους εκπροσώπους-ομιλητές της περιοχής μας.

«Ήταν μία οφειλόμενη τιμή, έπρεπε οι πρόγονοί μας να τιμηθούν και εντός βουλής και να εκφράσουν και άλλοι το σεβασμό τους στους αγώνες τους» δήλωσε χτες ο δήμαρχος προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι κάποιοι άκουσαν για πρώτη φορά και έμαθαν την ιστορία μας, κατανοώντας ποια είναι η σημασία της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Ο κ. Χατζηδιάκος μετέφερε και τα όσα υπογράμμισε στη βουλή όπου τόνισε ότι οι Δωδεκανήσιοι ήμασταν πάντα έλληνες και δε χάσαμε την ταυτότητά μας. «Ήμασταν ένα κομμάτι του ελληνισμού» είπε συγκεκριμένα και έκανε γνωστό ότι την εκδήλωση που μεταδόθηκε από το κανάλι της βουλής, είδαν Δωδεκανήσιοι σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το δήμαρχο ουδέποτε η αίθουσα της γερουσίας έζησε τέτοιες στιγμές με τόσο κόσμο και μάλιστα ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης, παρέμεινε μέχρι το τέλος της.

Ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε μέσα στα στενά χρονικά πλαίσια της ομιλίας του στο φορολογικό καθεστώς της Δωδεκανήσου όπως αυτό εξελίχθηκε μέχρι σήμερα και ανέδειξε τα προβλήματα που πηγάζουν από τη νησιωτικότητα και την έλλειψη συγκοινωνίας.

Μίλησε όμως και για τις υποδομές, υπάρχουσες και νέες αλλά και για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στα νησιά μας, τονίζοντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ότι «μετά από αυτή την εκδήλωση θα πρέπει να ειδωθούν με άλλο μάτι τα ζητήματα της Δωδεκανήσου».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς