Στην Αθήνα ο Γιώργος Λαμπριανός για την επέκταση του ΙΚΑ Ρόδου

Στην Αθήνα ο Γιώργος Λαμπριανός για την επέκταση του ΙΚΑ Ρόδου

Στην Αθήνα ο Γιώργος Λαμπριανός για την επέκταση του ΙΚΑ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 148 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 6 Μαρτίου 1956 Αριθ. Φύλλου 1467

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Γάμοι

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ Α. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ και ΔΕΣΠΟΙΝΑ Μ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ετέλεσαν τους γάμους των προχθές Κυριακήν εις τον Ιερόν Ναόν Ευαγγελισμού.
Θερμά συγχαρητήρια.

ΠΛΑΤΩΝ Κ. ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ετέλεσαν τους γάμους των εις Πύργον Ηλείας. Θερμά συγχαρητήρια.
Κ.Α. ΜΑΜΑΛΙΓΚΑΣ

Συγχαρητήριον
Εις τους τελέσαντας τους γάμους των ΚΩΝΣΤΑΝ ΠΑΚΑΚΗΝ και ΕΛΕΝΗΝ ΑΝΑΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΥ απευθύνομεν θερμά συγχαρητήρια.
Οικογένεια
ΜΙΧΑΗΛ Α. ΧΩΧΟΥ

Ευχετήριον
Εις τον αγαπητόν μου εξάδελφο Νικόλαον Κούκουρα τελέσας τους γάμους του μετά της Δίδος Ελένης Κούρου τους εύχομαι βίον ανθόσπαρτον.


ΘΑ ΜΕΤΑΒΗ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο κ. ΛΑΜΠΡΙΑΝΟΣ ΔΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΚΑ
Προχθές συνήλθεν η Διοίκησις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ήτις και επελήφθη διαφόρων εργατικών προβλημάτων.

Κατ’ αυτήν ο Πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Λαμπριανός ανέπτυξε την πορείαν της υπογραφής των συλλογικών συμβάσεων και εγνώρισεν εις τα λοιπά μέλη της Διοικήσεως εις πόσους κλάδους εργαζομένων έχουν υπογραφή συμβάσεις μέχρι σήμερoν και πόσοι κλάδοι ευρίσκονται εις διαπραγματεύσεις.

Επίσης ο κ. Λαμπριανός ανέπτυξεν εις τα λοιπά μέλη τας ενεργείας δια την επέκτασιν του ΙΚΑ εις τας περιοχάς Καλαμώνος, Κολυμπίων, Σανατορίου Ελεούσης, Κοσκινού και εις τα ξενοδοχεία Ελαφος-Ελαφίνα και Ιαματικάς πηγάς Καλλιθέας, αίτινες όμως δεν εκαρποφόρησαν διότι η Κεντρική Διοίκησις του ΙΚΑ ηρνήθη την εν λόγω επέκτασιν.

Την Διοίκησιν του ΕΚΡ απησχόλησεν επίσης το θέμα της διοργανώσεως των εργαζoμένων εις τας νήσους Κω, Κάλυμνον και Λέρον.

Μετά μακράν συζήτησιν η Διοίκησις του ΕΚΡ ενέκρινεν ομοφώνως τας ενεργείας του Προέδρου και Γραμματέως εφ’ όλων των εργατικών ζητημάτων και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρον αυτής κ. Λαμπριανόν όπως μεταβή εις Αθήνας και εν συνεργασία μετά των βουλευτών και της ΓΣΕΕ, επιδιώξη την επέκτασιν του ΙΚΑ εις τας προαναφερθείσας περιοχάς, επίσης δε εν συνεργασία μετά της ΓΣΕΕ επιδιώξη την εξεύρεσιν τρόπου διοργανώσεως των εργαζομένων των λοιπών νήσων και προωθήση την δημοσίευσιν εις την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των συμβάσεων που έχουν κατατεθή εις το υπουργείον Εργασίας.
Κατόπιν της ληφθείσης αποφάσεως ο Πρόεδρος του ΕΚΡ θα αναχωρήση εντός των προσεχών ημερών εις Αθήνας.

ΑΦΕΘΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΥΠΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
Κατά νυκτερινόν τηλεγράφημα εκ Καστελλορίζου επέστρεψε χθες την πρωΐαν εις την εν λόγω νήσον ο Σταύρος Κυζάλας, όστις εκρατείτο εις τας φυλακάς Αντιφύλλου. Ο Ιωάννης Καραντώνης, ο οποίος επίσης είχε συλληφθή, εκρατήθη υπό των Τούρκων δια να εκτίση ποινήν φυλακίσεως ενός ακόμη μηνός, διωκόμενος κατά τους ισχυρισμούς των τούρκων βάσει παλαιάς υποθέσεως.
Ούτοι, ως γνωστόν, είχον συλληφθή προ διμήνου υπό τουρκικού περιπολικού επιβαίνοντες του πετρελαιοκινήτου “Αγιος Νικόλαος”, τότε δε πυροβοληθείς είχε φονευθή ο τρίτος ναύτης του σκάφους Μαμψάκας.

ΕΤΡ/ΤΙΣΘΗ ΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΤΑΣ ΠΟΥ ΩΔΗΓΕΙ
Χθες την 5ην απογευματινήν, η υπ’ αριθ. Ρ-148 μοτοσυκλέττα οδηγουμένη υπό του Κατζιλέρη Δημητρίου, ανετράπη λόγω υπερβολικής ταχύτητος παρά το τέρμα της οδού Αναπαύσεως, με αποτέλεσμα να τραυματισθή ούτος ελαφρώς εις το μέτωπον.
Ο Κατζιλέρης μετεφέρθη εις το Κρατικόν Νοσοκομείον όπου ήδη ευρίσκεται εκτός κινδύνου.

ΠΑΙΔΙΣΚΗ ΑΠΩΛΕΣΑΣΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΠΕΣΕΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ
ΚΑΙ ΕΦΟΝΕΥΘΗ

Κατά πληροφορίας εκ Καλύμνου, η Καλλιόπη Νταλλαρή του Πέτρου, ετών 2, εκ Λέρου, ευρισκομένη εις την εν τω συνοικισμώ Δρυμών οικίαν του πατρός της και δη εντός της κουζίνας, απώλεσεν αιφνιδίως την ισορροπίαν της και κατέπεσεν επί του δαπέδου.
Αποτέλεσμα της εν λόγω πτώσεως ήτο να υποστή αύτη κάταγμα της βάσεως του κρανίου μετ’ εγκεφαλικής αιμορραγίας συνεπεία της οποίας απεβίωσε.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους