Βίντεο: Έκκληση για το παλιό δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου

Βίντεο: Έκκληση για το παλιό δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 625 ΦΟΡΕΣ

Από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Αργ. Αργυρού

Έκκληση προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς την εκκλησία απευθύνει μέσω της «Ροδιακής», ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαγγέλου κ. Αργύρης Αργυρού, για το παλιό δημοτικό σχολείο του οικισμού.

Πρόκειται για ένα κτήριο το οποίο είναι πάνω από 100 ετών, κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί εκεί αρκετές δημόσιες υπηρεσίες, ακόμη και το δημοτικό συμβούλιο του πρώην Δήμου Αρχαγγέλου, αλλά πλέον έχει αφεθεί στο έλεος της φύσης και είναι έτοιμο να καταρρεύσει.

Σύμφωνα με τον κ. Αργυρού υπάρχει η προοπτική να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, όμως το ζήτημα «μπλοκάρει» η εκκλησιαστική επιτροπή Αρχαγγέλου, καθώς το οικόπεδο ανήκει στην εκκλησία.



«Το σχολείο αυτό είναι το πρώτο δημοτικό σχολείο του Αρχαγγέλου το οποίο είναι εδώ και 100-150 χρόνια χτισμένο, αλλά πλέον έχει εγκαταλειφθεί πλήρως. Ευτυχώς παλιά εδώ υπήρχε η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαγγέλου και ο ΟΑΕΔ, ο οποίος επίσης έφυγε, πιο δίπλα ήταν η δημοτική αστυνομία, ενώ εδώ ακόμη υπάρχει η ΔΕΥΑΡ και ευτυχώς συντηρείται ακόμη ένα μέρος του κτηρίου», είπε αρχικά ο κ. Αργυρού και συνέχισε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο: «Δυστυχώς αν μέσα στα επόμενα ένα-δύο χρόνια δεν ανακαινιστεί πλήρως το παλιό σχολείο, θα καταρρεύσει και θα πέσει κάτω.

Είναι έγκλημα μεγάλο, γιατί το οικόπεδο ανήκει στην εκκλησία. Έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες καθώς υπάρχει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου μπορεί κάλλιστα να γίνει η επιδιόρθωση του κτηρίου, αλλά δυστυχώς έχουμε μπλέξει στην εκκλησία. Η εκκλησία μας κάνει το βίο αβίωτο. Πήγαμε, ξανά πήγαμε, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Τίποτα δεν γίνεται, γιατί δεν υπογράφει η εκκλησιαστική επιτροπή».


Εξάλλου θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο περιβάλλοντας χώρος του κτηρίου μετατρέπεται σε «στέκι των ναρκομανών» τις βραδινές ώρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ ακόμη και στο φως της ημέρας οι σύριγγες και τα άλλα αντικείμενα που αφήνουν πίσω τους είναι εμφανή και δια γυμνού οφθαλμού.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»